Nu mai găsesc nici o cale de comunicare cu soțul meu

17-03-2022
Bombone
Nu este medic/terapeut
Bombone
Suntem căsătoriți de 17 ani și avem 2 fete minunate, dar cu mine se poarta urat nu e bine nimic ce fac sau ce spun și doamne ferește sa am o alta părere de cat el despre anumite situații ca mi-am dat foc, spune ca am ceva cu el și sint împotriva lui.Ma judeca pt orice și la tot pasul și afirmă deseori ca trebuie sa fac asa cum îmi spune el ( deși nu fac nimic altceva decât sa îmi îngrijesc casa și fetele și îmi păstrez locul de munca).E tot timpul nervos și nu comunica dar atunci cind spun ceea ce ma deranjează în comportamentul lui spune ca ma victimizez și ca pe mine nu ma vad.În permanpermanenta afirmă că el nu contează, ca nu-i pasa nimănui de el și ca el știe și simte ca în curând va muri pt.ca este bolnav (are niște afecțiuni cauzate de o gastrita netratata corespunzător), dar la medic nu vrea sa meargă. Eu nu mai știu cum sa interactionez cu omul asta îmi fuge pământul de sub picioare, am sufletul facut țăndări și nu am pe nimeni cu care sa pot vorbi. Menționez ca nu a fost dintotdeauna asa, ne-am căsătorit din dragoste.
6 comentarii
1
17-03-2022, ora 20:06
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Da, la el din cauza problemelor digestive sa instalat anxietatea si poate si un inceput de depresie. Daca el nu vrea sa trateze problemele digestive totul se va agrava si nu te mai intelegi cu el din cauza depresiei. Acum mergeti la un gastrointerolog sa faca o endoscopie si va urma cu un tratament. El trebue sa inteleaga ca e bolnav si-i trebue medicatie, e mult mai greu sa ajunga la un psiholoh mai tirziu.Aceasta problema se manifesta si din punct de vedere sexual, prin aparitia unor disfunctii sexuale si nu intelege de ce.
0
17-03-2022, ora 20:59
Bombone
Nu este medic/terapeut
Bombone
Refuza categoric endoscopia.Nu va accepta niciodată ca el are nevoie de ajutor chiar și psihologic pt ca în mintea lui eu sint vinovata de un anumit comportament ( doare cumplit treaba asta ) și curg acuzațiile de tot felul.I-am oferit toată dragostea mea și suportul fără a primi nimic în schimb de o lunga perioada de timp.Nu ma mai simt o femeie iubita.Cu toate astea tot el spune ca nu am nimic pt el.Am senzația ca voi ajunge eu la psiholog înaintea lui!!!!
1
17-03-2022, ora 21:29
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu ati spus virsta, greutatea si inaltimea. Daca refuza si nu aveti cei face inseamna ca e inconstient, nu-si recunoaste boala ca e virus, ca e depresie, asta inseamna medicatie, ori nu are nimic si se prefavce. E greu si va inteleg prin ce treceti dar pe net se pot da numai sfaturi si pareri.
0
17-03-2022, ora 21:32
Bombone
Nu este medic/terapeut
Bombone
Mulțumesc! Eu am 44 si el 49! Sint conștientă și multumesc pt opinie
0
22-03-2022, ora 23:39
Bombone
Nu este medic/terapeut
Bombone
Dacă într-adevăr se afla într-o depresie agravata cum pot eu sa îl ajut? Sau cum sa ma comport în aceasta situație având în vedere faptul ca deja nu fac bine nimic.Deranjez cu orice.Daca întreb ceva - de ce pun atâtea întrebări, dacă nu întreb- nu ma interesează. Dacă iau anumite inițiative- fac totul numai cum vreau eu și cind vreau eu, dacă nu le iau -nu-mi pasa de el, nu ma interesează .Nu mai știu cum sa procedez. Am ajuns sa plâng din orice simt ca cedez !!! Mai grav...îmi face cadouri iar mamei lui ii spune ca dacă nu ar fi ea și fetele noastre nici nu ar mai veni acasă ( șofer de camion ) Nu mai înțeleg nimic!!!!!
0
16-05-2022, ora 11:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Relatia voastra nu pare a fi intr-o conditie prea buna. Cat din depresia lui tine de asta sau si cat de altceva stie doar el ….insa tu poti face ceva in privinta partii ce tine de relatia dintre voi.
Cum refuza sa consulte pe cineva pentru starea lui de sanatate, poate ca ar fi de acord sa consultati impreuna pe cineva pentru starea de sanatate a cuplului vostru ?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul