Nu-mi găsesc un grup de prieteni și ma simt foarte singura

04-08-2022
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Bună ziua. Nu sunt multe lucruri de spus despre mine, am 31 de ani, sunt de sex feminin și sufăr de schizofrenie paranoida din 2016. A fost foarte greu și e greu în continuare dat cred cu tărie în Dumnezeu și în Fecioara Maria și știu ca pot sa-mi îmbunătățesc calitatea vieții, cu puțin ajutor. Nu am nevoie de niciun ajutor financiar sau iubit, ci de câteva prietene și prieteni, care sa fie pe aceeași lungime de unda cu mine. Oamenii tind sa ma ocolească pentru ca sunt inculta și lenta dar cred ca exista persoane blânde și înțelepte care sa ma învețe abc-ul vieții. Va rog sa ma iertați dacă mesajul meu nu este recepționat de toți în același mod dar m-am saturat sa fiu antisociala sau sa par astfel. Sunt o fata foarte umila și sincera, îmi plac liniștea și înțelegerea, nu-mi plac certurile și oamenii infatuati, în ciuda defectelor mele. Sunt licențiată în sociologie și am făcut, înainte de asta, un an de medicina generala in 2011. În 2015 am terminat sociologia în București, am avut bursa de merit. În cei 6 ani de boala, am terminat câteva cursuri online și am obținut câteva certificate în marketing, care deocamdată nu mi-au fost de niciun folos. Sa nu credeți desigur ca aceste certificate atesta cunoștințele mele în marketing, nu, dar este un domeniu de viitor, complex, pe care sper sa-l pătrund, intr-o bună zi. Am citit și câteva cărți și am ascultat câteva audiobook-uri, recent. În timpul liber, îmi place sa scriu și sa meditez. Îmi place sa merg la biserica și cred, pe lângă tratament și obiceiurile mele, credința în Dumnezeu ma ajuta în gestionarea bolii și a simptomelor mele, acesta este refugiul meu. Nu scriu acest mesaj pentru a fi agățată sau deranjata, ci pentru oamenii cu scaun la cap care valorează simplitatea și bunul simt la fel de mult ca mine. Mulți ar spune ca nu sunt în ton cu ritmul vieții dar eu cred foarte mult în calitățile cât și în defectele mele.Astept mesajele dvs cu interes și sper sa ne împrietenim curând.
42 comentarii 12 Înainte ›
1
05-08-2022, ora 19:59
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai f bine ce vrei prieteni, de agatat nu te agata nimeni dat fiind ca ai zis ca nu vrei iubit.
Cum esti inculta daca ai facut o fac de sociologie si ai mai avut si bursa merit, si un an de medicina ?!
De ce nu atesta acele certificate cunostintele tale in marketing, pai atunci la ce-s bune cursurile alea ?!
1
05-08-2022, ora 20:13
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Bună seara. Toate lucrurile pe care le-am spus despre mine au fost, pe de o parte, pentru a-mi întări convingerea ca ma pot baza pe puterile mele și ca am învățat ceva, de-a lungul anilor, și de când sunt bolnava, chiar dacă acest lucru nu înseamnă că sunt experta intr-un anumit domeniu. La asta m-am referit: deși am terminat o facultate, nu am profesat, deși am terminat câteva cursuri în domeniul marketingului, nu am atâtea cunoștințe încât sa profesez. În plus, toate detaliile oferite au fost și pentru ca cititorii sa-si facă o părere buna despre mine, sa ma pun intr-o lumina bună, cum s-ar zice.
1
05-08-2022, ora 21:51
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Buna Georgi.Frumoasa initiativa ta!Părerea mea e ca nu trebuia sa te pui în primul rand într o lumina proasta facandu te inculta!Nu cred ca ești asa !În legătură cu boala ești ok? Te simți bine ?
1
05-08-2022, ora 22:20
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Ma simt mereu extenuata și apatica și nu pot face toate lucrurile pe care mi le-am propus. Spre exemplu, as fi vrut sa fac un curs în Severin prin care sa învăț o meserie dar care sa fie adaptat capacităților mele, sa fie predat la un nivel începător pentru ca simt ca nu mai pot asimila informații la fel de bine ca acum 2-3 ani. Dar acesta rămâne un vis, în momentul de fata ma simt destul de descurajata de tot ce se întâmplă în jurul nostru și îmi este teama de viitor. Eu nu lucrez și locuiesc cu mama mea. Ne descurcam din venitul ei și e foarte greu. Sunt conștientă asupra faptului ca trebuie sa găsesc o activitate prin care sa produc bani pentru ca o sa rămân singura, la un moment dat, și nu voi avea pe cine sa ma bazez. Acum, Dumnezeu cu mila.Sunt o persoana deschisa către cunoaștere și învățare și mi-as dori sa cunosc mai multe lucruri, decât în prezent. Sufăr foarte mult de singurătate și de aceea am postat acel mesaj. Mi-a fost rușine sa spun fostelor colege de facultate despre starea mea și nu am ținut legătură. Acum regret dar timpul nu mai poate fi întors. Asta e.
1
05-08-2022, ora 23:53
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Bună! Nu ești incultă, clar. De fapt, nu prea am cunoscut persoane cu anxietate, depresie, schizofrenie etc care să fie inculte. Poate există dar nu știu eu. În schimb, persoane "normale" și inculte, știu o grămadă :)) Bun asta pe de o parte. Pe de altă parte, de ce nu ţi-ai făcut o pensie de boală și handicap? La boala ta, se dă din câte știu. Dacă dorești și poți să lucrezi în viitor, sistezi pensia și gata.
1
06-08-2022, ora 00:20
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Bună seara. Va mulțumesc pentru cuvintele de incurajare și pentru tonul optimist. Am o indemnizație de handicap de 390 de lei dar, pentru pensie, trebuie sa am o dovada ca am lucrat măcar câteva luni și eu mi-am dat demisia de la ultimul job, operator call center de la domiciliu, fără sa anunț colegii sau șefii și nu pot sa ma bazez pe ei ca ma ajuta cu ceva, în acest sens. Mai mult, pentru pensia de care vorbiți dvs am nevoie de multe internări la psihiatrie și eu nu am decât 2 internări în decurs de 2 ani si, la condițiile oferite în spitalul de psihiatrie din Severin, cred ca putini își doresc sa revină intr-un astfel de loc, unde o zi tine cât o săptămână. Am fost și eu internata și e foarte greu.
1
06-08-2022, ora 00:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Doua internari sunt suficiente pentru pensie.
1
06-08-2022, ora 01:04
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Va mulțumesc pentru informație. O sa ma mai interesez.
1
06-08-2022, ora 02:35
360
Nu este medic/terapeut
360
ce subiecte de interes ai? (subiecte despre care sa iti placa sa vorbesti cu noi, aici pe forum)
1
06-08-2022, ora 11:53
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Bună dimineața. Pot sa va scriu în privat?
1
06-08-2022, ora 12:24
360
Nu este medic/terapeut
360
da, sigur...
1
06-08-2022, ora 14:33
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Esti extenuata si apatica de la boala sau tratament, e nasol.
Fa ceva de acasa daca poti ca si munca.

Tu trebe sa te pensionezi neaparat, dar daca te pensionezi nu stiu daca mai ai voie sa lucrezi, adica pensionare cu incapacitate totala de munca. Nu mai avea teama de viitor ca nu ai de ce, ce o fi o fi, traieste prezentul.
Daca nu ai profesat e clar ca nu ai de unde avea experienta.

Dar vezi cum faci sa te pensionezi, nu merge daca n-ai lucrat deloc ?
Si de ce ai tu parere despre tine ca esti inculta ? Si chiar daca ai fi, si aia aveau prieteni, parteneri, beau, mancau, se distrau, deci oricum ai da-o, nu ar fi contat nici daca erai asa. In anii 30 erau multi inculti, analfabeti, si erau f bine toti, se intalneau incultii intre ei si le era f bine la toti !
La tine prob e ca esti bolnava, nu alta.
1
06-08-2022, ora 15:21
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Da, știu cât sunt de bolnava, cei din jur nu ma vad asa, asta-i problema lor. În rest, am un trai decent și încerc sa nu ma mai gândesc la viitor, cum spuneți dvs.
1
06-08-2022, ora 19:55
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Georgi, iarta-ma ca sunt putin off-topic cu intrebarea mea, dar ce tratament iei pt a tine simptomele sub control?

Intreb asta, pt ca si eu ma simteam cum spui tu: 'inculta' pt ca nu puteam sa imi amintesc cu usurinta informatiile sau sa procesez altele noi cu viteza normala. Eram inceata in gandire cu alte cuvinte.
Dar era la de la Risperidona care ma seda foarte tare. Dupa 7 ani de trait viata pe jumatate am reusit sa scot Risperidona, slava Domnului si Maicii Sale ca au luminat-o pe doamna doctor!

Acum iau si un antidepresiv si mi-a mai scazut pofta de mancare si am si slabit putin. Reusesc sa ma concentrez la servici cat sa mi-l mentin si zic eu ca merg intr-o directie buna. Discuta cu medicul tau, poate ti-a dat ceva care te sedeaza prea tare.

Din pacate eu incerc sa imi mentin anonimitatea pe acest forum, daca pot sa spun asa pt ca e mai ok. Am si fost sfatuita si eu la inceputul bolii sa nu spun oamenilor din jurul meu in viata de zi cu zi de problema mea pt ca nu inteleg, lipesc o eticheta si cumva deasupra nu mai reusesti sa te ridici - esti privit cel mult ca o curiozitate.

Eu intru mai rar. insa putem comunica din cand in cand aici, pe forum, sau daca doresti pe privat. Te imbratisez. Doamne ajuta!
2
06-08-2022, ora 20:18
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Ok. Îți scriu în privat. E ok?
1
06-08-2022, ora 21:29
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, e ok. Poti sa imi scrii. :)
1
06-08-2022, ora 23:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Georgi91

Incearca sa iti platesti singura contributia pentru pensie o perioada (intrebi la Casa de Pensii cat) ca sa ai vechime si sa iti faci apoi pensia minima. La vechime se adauga facultatea si masterul, daca sunt facute la zi.
1
07-08-2022, ora 01:20
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Va mulțumesc mult pentru sfaturi dar nu am venitul necesar sa plătesc pentru vechime. Și nu ma susține nimeni oricum. Am doar facultate, masteratul nu l-am terminat. Nu am studiat legile, nu știu ce și cum.
1
07-08-2022, ora 08:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate trebuie sa platesti doar o luna, doua, cum era inainte. Contributia la pensie pentru pensia minima. Nu cred ca e o asa mare suma. Cateva sute de lei. E pacat sa treaca atatia ani si sa stai fara pensie.
1
07-08-2022, ora 09:21
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Georgi91, merita sa te gandesti la viitor doar daca poti sa-l schimbi. Daca nu, nu ai de ce sa te mai gandesti, dar daca ai cum, e bine.
Acuma tu stii daca poti sa-l schimbi sau nu, daca poti munci, f bine, dar sincer nu prea cred, si asa esti cum esti cu starea, tu deja multe chestii placute nu le mai faci de la apatia aia, damite altele.

Eu uite, am o depresie netratabila care m-a spart, m-a demontat, pe langa demotivare, tonus mai jos, am stare de somnolenta mai mult sau mai putin, e permanenta, un rau tampit ca si cum te-ar durea capul tot asa mai sus sau mai jos e raul ala, chef de una si alta diminuat, eu nu am nici aia 390 lei lunar ! Ma ajuta mama, traiesc din banii ei, dar nu ma mai gandesc la viitor ptr ca si asa eu chiar nu am cum sa-l schimb, nu imi arde de lucru cand eu dorm pe mine, nici nu as putea sa fac ceva.

Iar cand sunt putin mai in ordine, fac chestii placute, mai stau pe aici, mai discut cu prietenii, ma mai uit la TV, mai stau pe telefon si ma bucur cat pot de orice chestie placuta si atat, asta in general dupa ora 18.
Ca in timpul ala prefer sa ma bucur de viata cat se poate, nu sa stau sa il muncesc si sa zac in pat, ca atunci ce rost mai are sa traiesc doar sa dorm si sa muncesc, nu ar mai avea sens.

Si eu nici sanse sa ma pensionez n-am, dar nu imi fac probleme, ce o fi, o fi. Tu ai aia 390, te poti pensiona si mai iei un 1000 acolo, e ceva. Tu o sa ai 1390, eu 0.
Fa cum zice Clara, plateste contributia de pensie 1-2-3 luni, daca asta ajuta.

Clara, contributia de pensie este 638 lei lunar, am platit eu alaltaieri ptr mine, sa plateasca cum zici tu, doar atat trebuie ptr ea ?
1
07-08-2022, ora 12:05
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
@Costy, tu de ce nu te poți pensiona? Uite, eu de exemplu eu am tot depresie și m-am interesat dacă mă pot pensiona și pare că se poate. Am internari de la 15 ani. Nu multe, pt că am avut perioade și perioade. Și m-am internat doar atunci când s-au adunat nopțile nedormite în nr mare. Nu prea am contribuit la pensii pt că nu am putut ţine un loc de muncă. Ţin minte că în urmă cu niște ani, te puteai pensiona sigur cu o contribuție minimă la pensii. Nu m-am pensionat atunci pt că eu și familia mea eram "visători". Chiar ne imaginam că o să pot susține un loc de muncă, când n-a fost așa... Ne imaginam pentru că am avut și încă am perioade foarte bune, dar constanţa este cheia.
1
07-08-2022, ora 21:11
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu nu ma pot pensiona ca nu am internari (nici n-as vrea la o adica in conditiile alea din spital), plus ca medicu a zis ca nici nu trec de comisie, deci nu considera ca as putea fi pensionat.
1
07-08-2022, ora 22:37
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Nu-i chiar așa bau bau spitalul. Cel puțin la femei. Toate au fost ok, m-am înțeles super cu ele de fiecare dată când am fost internată. Bineînțeles că la început, de fiecare dată aveam emoții mari. Eu cred că nu-i așa de mare sacrificiul să stai un picuț în spitalul pt o pensie de 1300 și ceva cât se dă. Alții iau mult peste 2000 fiind încadrate și la indemnizația de însoțitor, pt că au părinți cadre medicale.
În ce privește condițiile din spital, depinde de județ ș.a. Și eu abia am așteptat să treacă timpul pt că nu mi-a prea plăcut ideea spălatului în dușurile lor. Dar per total, în salon era curat.
1
07-08-2022, ora 23:04
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
In Bucuresti e ok.In provincie din cate am auzit nu prea...
1
08-08-2022, ora 00:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

Eu sunt convinsa ca tu iti poti face pensie. Ai internare. Ai diagnosticul pe internare. Ai vechime. Ai doctor care te trateaza de 10 ani care e obligat sa faca referatul (nu sa iti puna bete in roate). Eventual mai faci o internare.
Daca arati internarea precedenta, ei iti vor scrie acelasi lucru pe a doua internare. Nu se schimba diagnosticul.
Nu este nevoie sa dai raportul medicului care te interneaza ca vrei sa te pensionezi. Nu e treaba lui. Tu te internezi ca nu te simti bine cu niciun tratament. Nu stiu de ce vezi totul asa de complicat.
1
08-08-2022, ora 01:04
360
Nu este medic/terapeut
360
""Nu se schimba diagnosticul.""

asta ii partea pe care nu o inteleg. si poate ma poate lamuri careva in privinta asta.
dr matusa, de aici de pe forum, a zis ca se poate face internare administrativa cu mentinerea diagnosticului. Insa, dr-ita mea, zice ca nu se poate face o astfel de internare de mentinere a diagnosticului.

as vrea sa stiu care e treaba cu internarea asta, ca sa stiu ce ii zic dr-ului care ma interneaza: ii zic sau nu ii zic ca internarea o fac pt pensie ?
2
08-08-2022, ora 09:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu are treaba doctorul care te interneaza cu pensia ta.
Doctorul care te vede pe tine in mod curent trebuie pus sa iti faca referatul pentru pensie.
Nu ei te trimit sa te pensioneze. Aici e o mare confuzie. Daca ar fi dupa ei nu te-ar trimite in veci.
Trebuie sa ai internarile si sa ceri medicului care te vede referat pentru pensie. Tu depui dosarul la comisie. E initiativa ta sa te pensionezi.
Iar comisia e obligata sa te pensioneze pentru aceste boli. Te incadrezi in lege.
Nu se pune problema ca unii trec si unii nu trec ca asa vrea doctorul de la comisie.
Boala se incadreaza in bolile de pensionare.
Mai clar de atat nu stiu sa explic.
Doctorul care te interneaza scrie pe fisa de externare boala si tratamentul pe care ti l-a dat in spital. El nu poate sa iti zica sa iti faci sau sa nu iti faci pensie. Daca tu ai o internare de dinainte cu un diagnostic, se mentine acelasi diagnostic. Ei nu prea schimba diagnosticul in spital. De asta a zis doctorul Matusa de mentinerea diagnosticului.
1
08-08-2022, ora 10:45
360
Nu este medic/terapeut
360
aha... inteleg. partea pe care nu o inteleg e cu dr din spital care pune diagnosticul pe baza ultimei internari. pai daca eu m-am vindecat intre timp ? nu e rolul lor sa ma evalueze sa vada situatia mea medicala reala ?
2
08-08-2022, ora 11:16
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Eu credeam ca te poti interna strict pentru pensionare.Nu sa trebuiasca sa mint ca nu nu ma simt bine cu nici un tratament.Daca zic asa e clar ca doctorii vor umbla la tratament ceea ce eu nu vreau.Eu am fost o singura data internata cateva zile pentru tulburare psihotica.Intre timp mi a fost schimbat diagnosticul cu tulburare schizo afectiva dar nu m a mai internat.Ca sa mi pastrez diagnosticul at trebui sa ma internez tot la doctorul meu curant ? O alta intrebare.Eu cand am fost internata am ajuns cu salvarea si asa m am internat ca eram in episod.Daca nu s in episod cum ma pot interna?Scuze am fost o singura data internata in spital in viata mea si nu prea cunosc procedurile.Multumesc!
1
08-08-2022, ora 11:25
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Si inca ceva eu am cam 6 ani vechime in munca.E suficient?
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul