Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12649 comentarii 1 2 ..... 417418419 ..... 421 422 Înainte ›
1
21-05-2020, ora 23:58
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Va multumesc mult!
2
23-05-2020, ora 20:47
dya30
Nu este medic/terapeut
dya30
Legat tot de întrebarea silviieicontii
Concret, cum poți sa fi observator când anxietatea e așa paralizantă, epuizanta, sa fi tot timpul sub presiune...
Cum pot alții sa își desfășoare activitatea. Sa aibă grija de copii, sa conducă, sa se ocupe de casa????
Cum sa înghiți aceste stări?
0
23-05-2020, ora 20:49
dya30
Nu este medic/terapeut
dya30
Eu am mărit doza de cipralex la 15mg de 6 săptămâni și nu simt nici o îmbunătățire.
Nu mai știu ce este. sunt stările mele sunt reacții adverse, nu mai știu.
Am avut perioade foarte bune dar și recăderi
Cum sa o mai scot la capăt când parca aceste stări nu mai încetează?
0
23-05-2020, ora 21:08
dya30
Nu este medic/terapeut
dya30
Acum am o recidiva.
Deși am mai fost in mocirla asta de multe ori parca e prima data. Nu înțeleg cum niște gânduri pot sa provoace in corp asemenea stări !
E un coșmar !
Totuși ma lupt cât pot și sper sa își facă efectul și cipralexul. Nu ma bazez doar pe el dar am nevoie sa funcționez normal. Am responsabilități și trebuie sa fiu apta.
Cei care ați trecut prin valea asta, mai dați câte un sfat!
0
24-05-2020, ora 12:09
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Bine macar ca tu faci legatura intre gand senzație. Eu nu pot corela senzatiile fizice cu nici un gand. Nu pare sa fie vreo legatura si totusi diagnosticul meu este tulburare de panică si anxietate generalizată.
1
24-05-2020, ora 13:09
dya30
Nu este medic/terapeut
dya30
Exista in mintea noastră ceva neprocesat care determina stările astea, totuși mi e greu sa înțeleg cum pot da in corp reacțiile astea de nedescris.
Doamne, va doresc putere tuturor!
0
24-05-2020, ora 15:24
Bisoblock
Nu este medic/terapeut
Bisoblock
Mai exista vreun grup de watsapp ? Cine este din Buc. Poate ne si intalnim intr_un parc ceva (daca terasele sunt inchise). Intalnirile si discutiile cu oameni ca noi sunt cea mai buna terapie.
0
24-05-2020, ora 15:50
dya30
Nu este medic/terapeut
dya30
Așa este
0
24-05-2020, ora 19:04
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Bisoblock, cum ar fi un grup de oameni carora le e foarte rau si cauza sa fie chiar intalnirea in sine? Mie unul asa mi se intampla si daca mai sunt 3-4 ca mine intalnirea e pecetluita :)
0
24-05-2020, ora 22:21
Bisoblock
Nu este medic/terapeut
Bisoblock
Asa am fost si eu la inceput. Acum nu mai suport sa stau singur, simt nevoia sa socializez, am un regret ca viata trece si nu am cunoscut destui oameni
3
26-05-2020, ora 09:35
Germanul
Nu este medic/terapeut
Germanul
Buna ziua, primul meu mesaj pe acest forum si vreau sa va zic si voua inceputurile mele cu anxietatea, atacurile de panica.

In urma cu 2-3 luni(ce a trecut timpul, obisnuiam sa zic 1-2 luni) am avut o rana, o arsura, am ignorat rana respectiva si m-am trezit noaptea transpirat, cu ganduri de s-a infectat, o sa mor.
Am luat ceva antibiotice, paracetamol, am dat cu betadina si m-am dus la culcare.
A doua zi dimineata m-a incercat senzatia, toata ziua m-am simtit rau.
Am luat betadina si am dat pe rana, atentie, rana curata, nu era nimic infectat, superficiala.

A trecut momentul.
Peste 2-3 saptamani o alta rana, tot asa superficiala, m-am trezit noaptea, aceasi stari de panica, m-am dus la frigider unde aveam betadina, am dat si cu Baneocin pudra si m-am culcat, nu erau asa de prezente satrile ca inainte.

Si al treilea atac de panica dupa o zi in care am lucrat la renovare, ma tot gandeam obsesiv la lucrari din renovarea casei, treburi pe care nu stiam sa le rezolv, ma tot gandeam ca am inhalat mucegai, nu am folosit masca la renovare.
Si pur si simplu simteam ca imi bate inima de se invarte patul si nu am putut sa stau in pat, aveam un gand obsesiv cu o blana pusa sa sustina ceva la renovare, nu am putut sa mai stau in pat pana nu m-am dus si am mutat blana respectiva de acolo.

Si de atunci starile au devenit mai mult sau mai putin permanente si/sau frecvente.

Am fost la psihiatru, desigur dupa ce am trecut pe la medicul de familie si am luat trimtere la cardiologie ca aveam palpitatie, batea inima tare.
M-am dus la cardiolog, desigur dimineata si eram ametit, oboseam daca stateam in picioare. Imi face cardiologul toate analizele, deci mi-a aratat inima pe calculator, analize complete, apasa pe inima de ziceam ca vrea sa o ia acasa.
Mi-a verificat si tiroida pe calculator.
Era super bucuros, esti perfect sanatos, tiroida arata bine.
Mi-a zis ca m-am speriat eu, sa beau cevai de tei, galbenele si a mai zis un ceai, si sa iau dimineata si seara un exatravalerian cardio.

Si cam asta a fost, eu ii ziceam ca obosesc daca stau in picioare, ca am stare de ameteala si etc... el ca sunt perfect sanatos.
Si mi-am vazut de viata si cu starile respective.

Si a urmart un atac de panica din cauza la masca de unica folosinta, simteam ca nu mai pot sa respir, ca mor in strada, am sunat si am facut programare la psihiatrie, un hop greu de trecut pentru fiecare persoana.
Imi pare ca se uita ciudat si tipa de la receptie cand am zis psihiatrie.
Nu prea aparea doctora la program si mi-a venit rau, am iesit sa respir in strada, mi-am dat masca jos si m-am calmat.
Ma tot gandeam cum este sa chem ambulanta la cabinetul de psihiatrie.
Ma gandeam ca ma departez de cabinet si zic ca mi-a venit rau pe strada.

Am intrat la cabinet la psihiatrie si i-am povestit totul la psihiatra, ma asteptam sa fie ca in filmele alea in care te intreaba, iti pune intrebari, te consiliaza, te calmeaza, te aseaza pe canaptea si te intreaba "de ce esti stresat? De ce iti este frica?"
Practic eu ii spuneam toate astea si ea cam aproba si cam atat.
Deci totul distant.

Mi-a prespris. o jumatate de pastila de arketis 20mg dimineata + o pastila de vitamax.
La ora 17:00 o pastila de asparcadin(Timp de 10 zile si apoi la nevoie).

La ora 20:00(a zis seara, eu o iau la 20:00 sa nu uit de ea) iau o pastila de extravalerian cardio timp de 7 zile si apoi dupa 7 zile o sa iau si seara o jumate de pastila de arketis.
Cam atat.

Ma asteptam sa imi zica ceva tehnici de relaxare, sa nu mai ma gandesc la ceva anume. Cu toate ca sincer i-am spus ca nu ma gandesc la ceva anume, sa zici ete ba m-am gandit ca un bou la ceva negativ si ete starea.
Pur si simplu ma pomenesc cu starile astea de rau, moloseala, nu am pofta de mancare.

Am momente in care ma simt perfect si zic ca am scapat si momente in care stau in pat, sau merg pe strada, sau sunt in magazin, sau sunt la serviciu si ma pomenesc cu o stare de neliniste.
Asa o pot caracteriza, o stare de neliniste, bate inima, simt ca imi este rau.

Am observat ca starile sunt prezente mai multe cand sunt obosit.

Incerc sa evit stresul, am renuntat la alcool, coca cola, cafea.
Simt nevoie de socializare, primele zile nu puteam sa dorm cu lumina stinsa, nu puteam sa dorm singur, simteam nevoia de socializare.

Nu stiu daca este atac de panica, stres cronic, depresie, incerc sa evit stresul, incerc sa nu ma stresez prea tare, sa nu ma gandesc obsesiv la ceva anume.

Cam asta este povestea mea, nu stiu daca este singuratate, perioada asta de coronavirus de am stat acasa si am vazut sezoane peste sezoane de seriale pe netflix sau vreo trauma, soc, suferite la accidentarile alea si am ramas de acolo cu atacuri de panica.

Naiba stie.
Cand o sa ma duc la psihiatra dupa ce termin tratamentul o sa ii cer ceva analize la tiroida, ce se mai poate analiza, macar sa fiu sigur ca este anxietate si nu altceva.
0
26-05-2020, ora 10:02
Germanul
Nu este medic/terapeut
Germanul
Si ca o completare, cand am avut starile alea de rau m-am gandit la sinucidere.
Ma tot gandeam ca este contra la religie.
Ce se petrece cu familia mea?
In cateva minute cand eram in zona aia neagra imi tot veneau ganduri la modul automat.
Ca sa cumpar o groapa la cimintir sa fiu ingropat cu familia.

Parca nu vreau sa raman singur.
Primele zile cand ma duceam sa mananc nu aveam stare, ma sculam de la masa si ieseam in curte, nu aveam stare, asta cand eram singur si mancam singur.
O sa pun un tv in bucatarie este prea liniste si cred ca fara sa vreau sa ma apuca vreo stare, cu toate ca nu ma gandesc la ceva anume dar ma apuca gandurile.

Nu stiu cum o sa trec peste toate astea, mi-ar placea sa scapam si de starea asta de urgenta sa revinim la norma ca si pe la job sunt tot felul de modificari din cauza masurilor contra coronavirus.
S-au adunat toate pe capul meu, renovarea, stres job, am avut si concediu de odihna in care ma culcam noaptea la 3, beam coca cola, urmaream seriale, ma tot gandeam si faceam planuri cu renovarea, planuri peste planuri si cred ca am forjat creierul.
Acuma incerc sa imi fac un fel de rutina, sa nu ma gandesc prea mult, sa nu raman eu singur cu gandurile mele, sa termin renovarea.

Pur si simplu s-au nimerit treburi lasate nefinisate de ani de zile si cam asta a fost.
O sa modific becurile prin casa ca aveam becuri economice de cativa W puse si se vedea lumina inchisa, o sa eliberez curtea si camerele sa fie mai respirabile ca practic camera mea devenise depozit de mobila, un coltar incolod si mare.

Practic s-au adunat asa de multe lucruri ca imi este ca o sa fac un mesaj imens si o sa sar de la o idee la alta.
Lucruri de reparat, rezolvat, ma tot plimbam prin casa si vedeam treburi pe care le-am amanat ani de zile, treburi despre care notam sa intreb pe internet, atata informatie, urmarit tutoriale pana noaptea despre renovarea.

Astept sa scap de renovare sa imi mai eliberez mintea si camera si tot.

Si ce s-a schimbat? Inainte stateam singurel si scriam pe laptop in liniste, acuma las televizorul pornit, sa fie ceva zgomot ca nici linistea asta nu prea face bine.
0
26-05-2020, ora 12:04
Bisoblock
Nu este medic/terapeut
Bisoblock
In exact aceeași stare sunt si eu. Din cauza situației actuale plus planuri cu serviciul si cu casa, mi.au revenit vechi fobii (ipohondrie, claustrofobie), imi urmaresc corpul pentru a observa schimbari care pot prevesti o boala grava. Nu mai suport sa stau singur... Cel mai mult te ajuta discutiile cu cei aflati in aceeași situatie ca tine, pentru psihiatrii esti doar o statistică.
1
28-05-2020, ora 11:10
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Germanul, pare tulburare anxios-depresiva. Fa ce poti sa lasi grijile. Asa am patit si eu. Tu de exemplu ai renovat, ti-ai facut griji sa iasa bine si acum nu te poti bucura de renovare.
Intreaba-te: Merita?
Fa strictul necesar si nu te mai stresa. Esti la inceputul tulburarii si ai cele mai mari sanse de revenire.
Nu lasa vartejul asta de ganduri sa te prinda ca o sa iesi din ce in ce mai greu din el.
Psihiatrul nu o sa te ajute cum vrei tu. Ia legatura cu un psihoterapeut macar pt cateva ședințe, sa-ti schimbi viziunea asupra lucrurilor.
Isus a zis : Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?
Hristos s-a înălțat!
0
28-05-2020, ora 19:19
Germanul
Nu este medic/terapeut
Germanul
Cel mai tare ma afectează lipsa poftei de mancare și senzația aia neplăcută.
Nu pot sa o descriu, nu se simte totul ok și ești neliniștit.

Nu gasesc nimic gratuit pe google, singur alerg sa aflu cum sa renunț la stres, sa nu mai pun totul la suflet.

Le-am zis și celor din familie ca nu vreau sa aud treburi negative.
Dar mai departe ce trebuie făcut?
Încerc sa dorm nu prea am somn.
Încerc sa ma culc ziua forțat și opresc televizorul m pomenesc cu inima bătând asa de tare ca simt ca se misca patul.

Cred ca am ceva reținere ca am avut alea 3 atace de panica în somn.
0
29-05-2020, ora 21:01
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
@Germanul,
Stresul este peste tot. Nu poti scapa de el dar poti alege sa-l ignori. Asta e cheia si la anxietate. Eu nu am reusit dar poate tu ca esti la inceput, ai mai multe resurse. Cand ai zeci de griji, intreaba-te daca merita sa te imbolnavesti pt ele. Fii un pic mai "miserupist" ca sa zic asa. Si cu somnul, oricum trebuie sa dormi. Nu dormi de frica sa nu faci atac de panica dar privarea de somn fix asta iti aduce. Ia un supliment natural de somn, magneziu (orotat sau citrat nu oxid pt ca se absoarbe f puțin) si mergi inainte.
Sanate si succes!
1
29-05-2020, ora 22:18
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
De ce nu incearca nimeni uleiul cbd? Eu il iau de mai bine de o luna si n am mai avut deloc starile specifice atacului de panica. Nu stiu daca sunteti reticenti, nu credeti in el, sau nu aveti rabdare sa faceti cura de o luna... sau poate vi se pare prea scump. Dar ma minunez cand vad cati iau pastile de la psihiatru pt atacuri de panica care se pot rezolva sau macar ameliora cu uleiul asta.
0
30-05-2020, ora 18:46
Bisoblock
Nu este medic/terapeut
Bisoblock
Am vrut acum ceva timp sa.l incerc. Poate ma hotărăsc acum. O sa revin cu detalii dar probabil peste vreo doua saptamani.
1
31-05-2020, ora 23:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sue-Cea-Creata

Sa nu iei in cantitate mare. Mi-a spus un medic psihiatru ca i-au venit cazuri la spital cu episoade psihotice urate dupa ce au luat ulei CBD.
0
13-06-2020, ora 00:29
Amaya
Nu este medic/terapeut
Amaya
Buna,

De cat timp iei uleiul cbd? Dupa cat timp ai inceput sa vezi primele ameliorari?
Astazi mi a venit si mie comanda, am luat pentru prima oara, unul cu o concentratie de 5% cbd. Sper sa fie bun.
Intentionez sa iau o concentratie mai mare daca vad ameliorari.
1
13-06-2020, ora 12:56
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Bai copii, luati mai uleiul ala CBD de care va tot zic. Dimineata m am trezit cu nod in gat, n am dormit bine 2 nopti si am av o sapt super stresanta la munca si se pare ca s a resimtit. Mi am luat doza de cbd si acum sunt bine merci. Am program de mers la plimbare si alte activitati. Fara “bulinute” de la psihiatru. Mi se pare ca dupa o cura de 1-2 luni as putea sa l iau la nevoie, dar eu ma simt asa bine cu el incat nu vreau sa renunt.
0
14-06-2020, ora 09:49
FlorianS
Nu este medic/terapeut
FlorianS
@amaya si @sue-cea-creata chiar m-am gandit si eu la acest ulei sa-l incerc,...acum nu stiu exact ce concentratie sa iau intrucat la mine problemele sunt ''amestecate'' fizice de cativa ani buni dar si psihice, mai nou, ceva probleme in familie !
1
14-06-2020, ora 14:06
Amaya
Nu este medic/terapeut
Amaya
@Florian S
Eu pentru inceput am luat concentratie de 5%, intentionez sa iau o concentratie mai mare, de 10% sau de 15%, daca observ imbunatatiri. Momentan eu il iau de 2 zile, nu pot sa spun ca vad ceva schimbat acum. Dar sper sa fie bun, am citit multe pareri bune despre acest ulei.
Eu prefer sa merg mai pe natural. Nu m as mai intoarce la toate pastilele pe care mi le au dat de la psihiatru nici sa ma bati.
0
15-06-2020, ora 07:49
FlorianS
Nu este medic/terapeut
FlorianS
@Amaya, in primul rand multumesc pentru raspuns !

si DA, eu la fel prefer ''mai pe natural'', medicamentele de sinteza date de medici sunt de belea ! mai ales ca trec acum si printr-o stare pshica destul de rea, sunt ''cazut''nu numai datorita problemelor mele de coloana dar mi-a mai venit una pe cap, fata mea cea mare trece printr-o perioada dificila din punct de vedere psihic (este internata) si-n plus de asta este la mii de km distanta de mine, efectiv n-o pot ajuta de nici un fel, iar treaba asta pur si simplu ''ma omoara''.
Vreau sa ''fac experienta'' intai pe mine si daca-i ok ii voi recomanda si ei acest produs intrucat din ce-am inteles de la ea i-a recomandat doar medicamente de sinteza cu efecte adverse foarte dure.
1
15-06-2020, ora 11:11
Amaya
Nu este medic/terapeut
Amaya
@Florian S

Imi pare rau pentru fata ta, cred ca iti este foarte greu. Copiii raman copii indiferent de varsta.
Eu am fost diagnosticata acum 4 ani cu tulburari de anxietate si atacuri de panica, imi era efectiv frica sa ies din casa, nu puteam merge cu metroul doar daca numaram in gand si oricum doar cateva statii.
Pe mine m a ajutat foarte mult terapia bowen, am facut 6 luni de terapie si m am simtit foarte bine, am renuntat la xanax si anxiar, iar dupa primele 6 sedinte reuseam sa adorm fara pastile.

In prezent nu iau altceva decat distonoplant de la fares si acum uleiul de cbd.

Poate reusesti sa o duci la terapie bowen, eu chiar cred ca ajuta.

Sanatate multa atat tie, cat si fiicei tale!
0
15-06-2020, ora 13:17
FlorianS
Nu este medic/terapeut
FlorianS
as duce-o eu la asa ceva, doar ca acolo unde locuieste (pe partea cealalta a Atlanticului) nu stiu daca se practica ?!
ceea ce stiu, cand am fost la ea anul trecut, am vazut ca au oficializat ''iarba''(se gaseste in magazine), deci aceste tipuri de uleiuri ar trebui sa existe.
multumesc frumos pentru gandurile bune si sanatate maxima !
0
15-06-2020, ora 14:19
Amaya
Nu este medic/terapeut
Amaya
@florian S
Terapia bowen se practica peste tot in lume, fiind recunoscuta la nivel mondial, in SUA exista American Bowen Academy, sigur gaseste un cabinet pe undeva.
Cat despre ulei cbd, a nu se confunda cu THc ul care este o alta substanta extrasa din cannabis, care ofera insa efecte psihoactive, THC ul in Ro este ilegal, in schimb CBD este legal, deoarece nu da stari psihoactive.
0
15-06-2020, ora 16:06
FlorianS
Nu este medic/terapeut
FlorianS
ok,...am inteles ! stiam ca asta de la noi, CBD, este ok,...ce-i pe la ei prin comert chiar nu stiu !
0
03-07-2020, ora 09:52
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Bună dimineaţa, oameni dragi !

Ce mai faceti, cum mai sunteti?
Vroiam sa va intreb daca se confrunta/s-a confruntat cu dureri musculare.mai ales in prima parte a zilei.nu stiu pe seama a ce sa le pun, mi-e si frica cu perioada asta cu virusul (febra nu fac)..nu ca mi-ar fi frica de virus, ci mai degraba de spitalele noastre...
Pe de alta parte, de mai bine de o luna am reinceput tratamentul cu serlift, care da dureri musculare, ca efect advers..
Nu mai stiu ce sa cred, la serviciu mi-e frica sa ma plang, caci colegele sunt f speriate de virus...
Mi s-a luat de anxietatea asta ca de mere padureţe...atatea si atatea simptome...
Merg pe varianta de a trai cu aceste dureri, care se tot schimba, dar, pe de alta parte, creierasul m-ar trimite la medic, daca e ceva...
off...
Astept un raspuns de la voi !

Sa fiti sanatosi !
0
03-07-2020, ora 10:24
ocsa
Nu este medic/terapeut
ocsa
Eu cred ca aceasta tensiune musculară este data de tensiunea interioară. Organismul somatizeaza. Eu am problema respirației in anxietate. Când mintea mea gonește uit sa respir pur și simplu și brusc nu mai am aer.
Adaugă un comentariu / răspuns
12649 comentarii 1 2 ..... 417418419 ..... 421 422 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul