Perforatie de sept nazal cu sangerari minore/ In atentia dl dr Flueraru

16-10-2018
doric
Nu este medic/terapeut
doric
Buna ziua, dle doctor,
am 58 de ani si de cativa ani ma confrunt cu o rinita cronica, care, de cel puti 3-4 ori pe an se activeaza, cu nari
infundate, mai ales dreapta, cu secretii aproape permanente intre nas si gat, pe care fac efort sa le desprind si mai apoi, nu pot decat sa le inghit... Nu sunt fumatoare.
Din aceeasi motive, in vara, incercand sa-mi curat nasul, mi-am facut o rana in nara stanga, pe care am badijonat-o excesiv cu diverse creme si tincturi, reusind sa-mi fac cate o perforatie de mici dimensiuni la nivelul mucoasei sepale, pe care dr ORL-ist mi-a indicat sa le tratez cu EmofiX, neavand altceva decat o senzatie de usturime pe nara dreapta.
A fost in regula, pana acum cateva zile, cand mi s-a "reactivat" rinita si dupa cateva dati de picaturi Biorinil puse in nas, la 2-3 zile m-am trezit cu sangerari minore, la suflat nasul mai putin, dar la tamponari cu servetelul, ceva mai mult.
Am facut si un exudat nazo faringian si dupa recoltare am avut din nou o sangerare. Rezultatul inca nu l-am primit.
In acelasi timp am avut si o zi cu tensiuni ceva mai mari, max 164/85, apoi in jur de 140/75( +/-), fara a fi sigura ca are vreo legatura cu nasul sau este doar o coincinenta.
Intrebarea este daca sangerarea (care apare din cand in cand pe servetel), poate avea legatura cu perforarea de sept, cu rinita, sau poate ca nu...
Si ce ar trebui sa fac mai departe?
Va multumesc foarte mult.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: