Psihoterapie pentru trup si suflet, din perspectiva medico-spirituala: suferinta !

617 comentarii 1 23 ..... 20 21 Înainte ›
10
27-09-2011, ora 16:53
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Rugăciunea neîncetată a unei ţărănci - Pilda numărul 2

La părintele Paisie Olaru venise o femeie să se spovedească. Ea l-a întrebat: "Părinte, cum o fi cu mântuirea mea? Eu nu ştiu multe rugăciuni pe de rost, pentru că nu am fost dată la şcoală şi nu ştiu să citesc". Părintele a întrebat-o: "Şi nu te rogi?", la care ea a grăit: "Mă rog, cum să nu mă rog". "Şi cum te rogi?". "Uite cum mă rog. Atunci când mătur prin casă zic în mintea mea: "Doamne, curăţeşte sufletul meu, cum curăţ eu gunoiul din casă". Atunci când spăl rufe spun din nou: "Spală, Doamne, negreala păcatelor din inima mea, ca să fie frumoasă, aşa cum e o rufă curată şi spălată". Când fac orice alt lucru spun aceleaşi cuvinte". Femeia l-a întrebat în final: "Părinte, o fi bună rugăciunea asta?", iar părintele Paisie i-a spus asa: "Numai aşa să te rogi toată viaţa de acum înainte!".
_
10
27-09-2011, ora 17:00
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Nevoia de Dumnezeu - Pilda numărul 3

Un elev s-a plâns într-o zi profesorului său că nu-L întâlneşte pe Dumnezeu. Profesorul i-a răspuns: "Dacă îţi vei spune că ai nevoie de El, atunci Îl vei întâlni pe Dumnezeu". Elevul nu a înţeles mesajul, motiv pentru care, într-o zi, pe când se aflau în faţa unui râu, profesorul i-a cerut copilului să stea cu capul sub apă. Când acesta a ieşit, profesorul l-a întrebat de ce nu a stat mai mult. Atunci copilul i-a răspuns: "Pentru că simţeam nevoia să respir". Profesorul i-a răspuns: "Când vei simţi nevoia după Dumnezeu, la fel de puternic precum cea pentru respiraţie, atunci Îl vei întâlni pe Dumnezeu".
_
2
29-09-2011, ora 00:53
Antonio C.
Nu este medic/terapeut
Antonio C.
Interviu cu Dumnezeu - Pilda numarul 4

-Ai vrea sa-mi iei un interviu ? deci.....zise Dumnezeu.
-Daca ai timp... am raspuns eu.

Dumnezeu a zâmbit, spunând:

-Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa-mi pui ?

-Ce te surprinde cel mai mult la oameni ?

Dumnezeu a raspuns:

-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.

Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:

-Ca un parinte, care sunt câteva din lectiile de viata, pe care ai dori sa le învete copiii Tai ?

-Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc si ca dureaza mai multi ani ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi.

-Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva: ce ai dori ca oamenii sa stie ?

Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:

-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna...
6
29-09-2011, ora 20:12
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate dle Antonio C., în sfârşit, aţi postat şi dv. o informaţie în acord cu tematica acestui topic. Vă mulţumesc din suflet (aşa mai veniţi de acasă, vorba românului :)). Vedeţi că puteţi activa pe acest forum fără a vorbi urât la adresa vreunui semen şi/sau la adresa lui Dumnezeu? ♥♥♥
Vă doresc să aveţi pe acest forum cât mai multe postări în care Lumina să primeze.
Numai Bine,
Mr. Nick
10
30-09-2011, ora 01:14
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Paşii lui Dumnezeu - Pilda numărul 5

Un om, ajuns în rai, i-a cerut lui Dumnezeu să-i descopere viaţa pe care a trăit-o. Dumnezeu i-a înfăţişat-o ca şi când ea s-a desfăşurat pe nisipul unei plaje. Omul a văzut că în momentele de bucurie erau patru urme de paşi pe nisip, ale lui şi ale lui Dumnezeu. Dar în clipele de suferinţă, erau numai două urme. Mâhnit, omul i-a spus lui Dumnezeu: " De ce în momentele grele m-ai lăsat singur? ". Acesta i-a răspuns: " În clipele de suferinţă erau doar urmele Mele, pentru că atunci te purtam pe braţe ".
_
2
04-10-2011, ora 18:10
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Pt Nick cel drag!

Multumesc frumos pt sfaturi, Nick!! Da fetita mea are un prenume frumos si unicat, 31 as zice eu :))

Am spicuit o singura data aberatiile celui ce are grija sa te insulte, si de atunci mi-am zis ca acest individ nu exista, mi-ar placea sa consideri la fel.

Dumnezeu i-a daruit omului doua ajutoare: speranta si ignoranta. Intre ele, ignoranta e mai sigura."Victor Hugo"

Asadar, te rog, ignora-l !

O frumoasa rugaciune:

"Doamne,
Fa din mine un instrument al Pacii Tale:
Ca sa iubesc, acolo unde este ura;
Sa iert, acolo unde se jigneste;
Sa unesc, acolo unde este dezbinare;
Sa spun adevarul, acolo unde domneste eroarea;
Sa aduc credinta, acolo unde este indoiala;
Sa trezesc speranta, acolo unde chinuie deznadejdea;
Sa aprind o Lumina, acolo unde stapaneste intunericul;
Sa fac o bucurie, acolo unde locuieste intristarea!
Doamne,
Ajuta-ma sa nazuiesc:
Nu atat sa fiu mangaiat, cat sa mangai;
Nu atat sa fiu iubit, cat sa iubesc;
Nu atat sa fiu inteles, cat sa inteleg;
Caci cel ce da, primeste;
Cel ce se uita pe sine, gaseste;
Celui ce iarta, i se va ierta
Si cel ce moare, se trezeste la viatza eterna!"

Doamne ajuta! Toate cele bune, Nick!!
0
04-10-2011, ora 18:12
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
31 as zice eu = 3 in 1 am vrut sa spun
9
05-10-2011, ora 20:16
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, fetiţa dv. este o scumpă şi jumătate, cu siguranţă. Într-adevăr, are un prenume unicat.
În ceea ce-l priveşte pe dnul Antonio C., să ştiţi că toate cuvintele neplăcute pe care mi le-a dăruit de-a lungul timpului m-au ajutat foarte mult, vă vine să credeţi sau nu. Pe mine cine mă jigneşte pe nedrept, mă binecuvântează, de fapt.
NU pot să-l condamn pe acest domn, pentru că ţin cont de Cuvântul lui Dumnezeu, Care spune, citez:

" Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două. Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău". Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc, ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru? Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru? Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este " (Evanghelia după Matei 5:39-48).
_

Eu văd în fiecare om o lumină. Iar acea lumină nu mă lasă să aprofundez decât sufletul - minunăţia de dincolo de trup. Pe mine la dnul Antonio C. mă interesează sufletul, nu trupul şi nici ce gândeşte, ce scrie, ce spune etc., iar în dânsul "văd" un suflet care a evadat din iubirea Lui. Dumnezeu mi l-a scos pe drumul vieţii ca să-l influenţez pozitiv, nu ca să-l ignor. Şi totuşi, câteodată îl ignor, mai ales atunci când cuvintele pozitive îl pot determina să reacţioneze negativ, din cauza comportamentului pe care-l are.
_

Vă mulţumesc mult de tot pentru sfat şi pentru rugăciune.
Vă iubeşte şi vă doreşte numai bine,
Mr. Nick
1
07-10-2011, ora 12:29
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Salutare tuturor. Slavă Domnului pentru acest topic minunat ! Cât de frumos lucrează Dumnezeu prin oameni ! La vederea acestor dumnezeieşti cuvinte nu pot decât să mă bucur. Este vizibil faptul că, pentru unii dintre noi, problemele spirituale sunt excluse din calcul, dar indicat este să ni le rezolvăm mai întâi pe acestea, şi mai apoi pe cele trupeşti, deoarece ele pornesc de la sufletul îngreunat şi plin de păcate. Consider că era nevoie de un astfel de topic, ca să ştim cum am putea să ne facem ordine în viaţa noastră, şi totodată să ştim ce atitudine să luăm faţa de noi înşine şi de ceea ce ne înconjoară, să ştim cum şi în ce fel să îi cerem sprijinul lui Dumnezeu.
Cu ajutorul Lui, zilele acestea, am reuşit să termin de citit cartea diaconului Gheorghe Băbuţ - "Pelerinul român", o carte pe care am reuşit să o achiziţionez în cele din urmă, şi pe care o recomand cu mult drag tuturor. Şi ca să rămân la subiectul dezbătut aici, vă voi recomandă să acordaţi o atenţie mai deosebită capitolului "Patima Domnului nostru Iisus Hristos, văzută de doctorul P. Barbet - medic chirurg la spitalul Sfântul Iosif din Paris".
Mulţumesc, pe această cale, tuturor pentru frumoasele cuvinte postate. Domnul să vă binecuvânteze, Maica Domnului să vă aibe în pază, iar Sfântul Înger ce v-a fost dat la Sfântul Botez să vă apere de toate relele şi să vă ajute în a trece cu bine peste ispite.
0
07-10-2011, ora 12:34
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Pentru cei care nu au posibilitatea să achizţioneze cartea, o pot găsi online la următoarea adresă:

-*

Vă doresc să aveţi parte de un final de săptămână cât se poate de plăcut. :)

(*modificat de admin)
0
07-10-2011, ora 19:19
sofi@a
Nu este medic/terapeut
sofi@a
Draga Nick,
Imi cer scuze pentru deranj, as vrea sa te-ntreb ce as mai putea face pentru a-mi depasi teama de a vb in public, am descoperit de acum 2 ani aceasta deficienta, si ma tot lupt cu ea. Am urmat si medicamente prescrise de medicul psihiatru (seroxat) dar din pacate nu a dat efecte mari, l-anceput cind nu cunosteam nimic despre starea mea, apelasem la alcool, doar ca sa-mi fac putin curaj, si sa depasesc aceasta stare de rau. Trebuie sa mentionez ca sunt studienta la universitate si mi-e foarte greu cu acest handicap. As dori sa stiu daca cunoasteti vr-eun preparat homeopatic care ar putea sa ma ajute efectiv. Va multumesc din suflet.
0
09-10-2011, ora 17:14
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Nick-sor drag, ai dreptate in tot ce afirmi. Eu am inteles buna ta intentie, iar tu ai intors nu odata si celalat obraz, si te-ai straduit cu n argumente sa-l aduci cu piciorele pe pamant, sa-si salveze sufletul de la pacatele pe care le face, ti-ai facut datoria cu varf si indesat, dar, nu ai cu cine, te risipesti energetic, pt cineva care se vede ca nu-i prost deloc, insa e de-o rautate execrabila.


Toata consideratia si dragostea pt tine, pt ceea ce reprezinti!
Ma bucur ca te-am aflat!

Cu drag, Vio
0
09-10-2011, ora 17:22
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Salutari si tie Gregory !!

Si tu esti un tip deosebit... iti multumesc pt cuvintele frumoase si sanatoase pe cere le-ai adresat tuturor!

Sanatate multa si impliniri, iti doreste Viol3ta
8
10-10-2011, ora 05:41
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Gregory, cu tine nu vorbesc cu "stimate", pentru că te cunosc foarte bine şi pentru că eşti ca un frate pentru mine, deşi eşti şi tu un stimat. Hei, prieten scump, bine ai revenit pe acest minunat forum :) NU ai mai intrat pe Romedic de mai bine de 2 ani (Ai intrat pe forum, de câteva ori, şi de pe computerul meu, prin anul 2009, ca să-mi iei apărarea în câteva polemici, deşi eu ţi-am contraindicat să faci aşa ceva, mai ţii minte? Ce vremuri! Sfat: Acum, că vei avea propriul computer, poate vei mai intra din când în când, ca să oferi sfaturi oamenilor aflaţi în necesitate, din propria ta experienţă de viaţă şi din cunoştinţele pe care le ai. Gândeşte-te şi acceptă-mi sfatul, că altfel te mănânc, cu proxima ocazie când vei mai veni tu pe la mine sau cu proxima ocazie când voi mai veni eu pe la tine, în superbul judeţ Ialomiţa şi în mai puţin superbul oraş... în care locuieşti, din păcate sau din fericire, nici eu nu ştiu). Hmm...
Îţi mulţumesc din adâncul inimii pentru cuvintele frumoase din mesajul tău anterior. Te iubesc! Dumnezeu să te răsplătească.
Mă bucur că ai terminat de citit "Pelerinul român". Să-ţi fie de bine! Şi eu am început s-o citesc, accesându-i conţinutul pe Scribd. O voi achiziţiona în curând, când voi avea şi bani :)
Te îmbrăţişează sufletul meu, fiinţă minunată.
Toate cele bune,
Mr. Nick
10
10-10-2011, ora 05:49
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Misterul suferinţei - Învăţătură, pentru cine doreşte să înveţe încă ceva despre suferinţa existentă în propria viaţă :)

Este greu de acceptat suferinţa. Suferinţa scandalizează uneori, declanşează revoltă, nemulţumire, reproşuri adresate lui Dumnezeu, ridică un zid între om şi Dumnezeu. De ce nu evită, de ce nu înlătură Dumnezeu suferinţe aparent inutile? Suferinţa este o taină în spatele căreia se află mâna iubitoare a lui Dumnezeu, Care ştie tot şi vede tot.
În timpul prigoanei creştinilor şi a martirilor, Sfântul Pavel spunea primilor creştini din Roma: "toate lucrurile lucreazî împreună spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu.". Chiar şi cele dureros de inexplicabile. Nu acceptăm că fericirea şi binele nu sunt în realitate cele pe care le dorim sau la care visăm. Noi privim lucrurile şi evenimentele dintr-o perspectivă strict personală, vedem doar realitatea imediată şi doar un fragment din ea. Ne agăţăm de existenţa terestră ca fiind unicî şi definitivă şi ne considerăm existenţa unica dimensiune a unei fericiri la care visăm în funcţie de educaţia primită, de influenţele manifestate asupra noastră, şi nu de puţine ori de ceea ce aşteaptă alţii de la noi. De la Iisus încoace, durerea şi suferinţa au căpătat alte simboluri şi dimensiuni. Durerea şi suferinţa sunt mijloacele prin care Dumnezeu ne determină să ne transformăm. Iisus a acceptat şi a trăit toate suferinţele umane: indiferenţa, nerecunoştinţa, trădarea, calomnia, minciuna, ura, durerea morală şi fizică. Însăşi adversarii săi erau uimiţi de atitudinea Lui de neînţeles: "Pe alţii i-a izbăvit, iar pe Sine nu se poate izbăvi".
Dumnezeu nu te împiedică să eviţi durerea şi suferinţa, dar vrea să atribui un sens de purificare personală durerilor şi suferinţelor tale, chiar dacă uneori par nedrepte şi disproporţionate. Suferinţa nu îi purifică pe aceia care suferă din cauza orgoliului rănit, din gelozie, invidie sau ură. Aceasta este într-adevăr o cruce grea, dar neroditoare. Crucea reală pe care trebuie să o porţi asemenea Lui Iisus constă în necazurile din viaţa de zi cu zi, întâmplările neplăcute şi neaşteptate, caracterul dificil al unei persoane alături de care convieţuieşti, planuri eşuate, speranţe neîmplinite, boli, lipsuri materiale, ... Orice durere, orice suferinţă acceptată şi consacrată lui Dumnezeu aduce pacea în suflet şi o blândă stare de împăcare. Trebuie să ai o atitudine hotărâtă şi să-ţi porţi crucea cu demnitate, trebuie să ai disponibilitatea de a-ţi consola şi ajuta semenii aflaţi în lipsuri şi suferinţe, trebuie să ai diponibilitatea de a dărui din puţinul tău celui ce are nevoie.
_

Ajută-l pe cel căzut să-şi poarte crucea. "De aceea, îndemnaţi-vă şi zidiţi-vă unul pe altul... vă rugăm însă fraţilor, dojeniţi pe cei fără rânduială, îmbărbătaţi pe cei slabi la suflet, sprijiniţi pe cei neputincioşi, fiţi îndelung răbdători faţă de toţi. Luaţi seama să nu răsplătească cineva, cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmaţi cele bune unul faţă de altul şi faţă de toţi" (1 Tesaloniceni 5 :11, 14-15).
Există mii de lucruri ce ne pot îndeparta unii faţă de alţii, dar în mod misterios suferinţa şi durerea ne fac să fim uniţi.
Suferinţa se poate manifesta în viaţă sub forme diverse. În mod de neînţeles pentru noi, Iisus îi proclamă fericiţi pe cei ce plâng, pe aceia care au o viaţă grea, copleşită de boală, infirmitate, sărăcie, defăimare, nedreptăţi...
Evangheliile, exemplul vieţii sfinţilor şi înţelepţilor continuă de sute de ani să propovăduiască rolul purificator al suferinţei. Teoretic, totul pare simplu şi acceptabil până în momentul în care ne confruntăm personal cu această "sperietoare". Atunci uităm de tot ce am citit, tot ce am învăţat, nu mai credem în învăţăturile spirituale, chiar respingem încurajările sau susţinerea celor din jur, ne considerăm nedreptăţiţi, dar Dumnezeu ne înţelege şi are răbdare. Poate că primul pas ar fi să nu ne mai revoltăm. Să acceptăm chiar dacă nu întelegem.

Dupa lunga purificare în drumul către luminare în care Sfântul Augustin voia să înţeleagă fără să creadă, în cele din urmă va trăi revelaţia că nu este nevoie să înţelegi pentru a crede, ci să crezi pentru a înţelege, deoarece credinţa purifică mintea făcând-o aptă să pătrundă subtilităţile spirituale sau măcar să accepte cu smerenie neînţelegerea misterelor spirituale. Chiar şi misterul suferinţei.
Misterul suferinţei este o învăţătură culeasă de preotul militar Benone Tănase!
_
9
10-10-2011, ora 05:59
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Sofi@a, nu mă deranjaţi deloc, din contră.
Teama dv. de a vorbi în public nu aţi avut-o dintotdeauna, din câte am înţeles, tocmai de aceea vă rog să-mi spuneţi contextul în care aţi observat că a debutat. Teama dv. a început cumva să se manifeste după ce aţi experimentat un eveniment puternic psihotraumatic? (un eveniment în care sentimentul principal simţit a fost frica).
Am mare nevoie de acest amănunt, ca să-mi construiesc mental ajutorul pe care ştiu că vi-l pot oferi, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Aştept răspunsul dv.!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
9
10-10-2011, ora 06:46
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, şi dv. aveţi dreptate, vă respect opinia, dar încă mai sper în materializarea unei minuni.
Orice necredincios de astăzi, poate fi un credincios de mâine; orice păcat de astăzi, poate fi spălat şi iertat mâine; orice căzătură de astăzi, poate fi urmată de o ridicătură de mâine ş.a.m.d.
Nu ştiu dacă-mi înţelegeţi atitudinea excesiv de pozitivă folosită în abordarea unor oameni cu comportament ostil, de pe acest forum, însă vă asigur că ea este foarte bine gândită şi susţinută de câteva raze de lumină, cu scopul nobil de a determina furtuna din viaţa acelor oameni să se termine cu apariţia unui curcubeu al schimbării în bine.
Ignoranţa este bună, într-adevăr, dar nu şi când o persoană se chinuie să zboare către cer doar cu o aripă sănătoasă. Cu o aripă nu poţi zbura! Dacă aş ignora-o, în plină durere produsă de frângerea aripii bolnave, m-aş face părtaş la îmbolnăvirea aripii sănătoase, iar eu nu pot să fac aşa ceva. Am să insist cu iubire, înţelepciune, rugăciune, credinţă şi răbdare, şi-am să scriu cuvintele vindecării pe aripa cea bolnavă a persoanei respective, iar Dumnezeu, dacă şi cum şi când va dori, o va însănătoşi cu mila şi harul Lui. Unde şi către ce zboară o persoană, pot zbura două!
Dv., dnă Viol3ta, sunteţi o persoană care a avut privilegiul să nu aibă parte de psihotrauma pe care a traversat-o persoana cu o singură aripă - psihotraumă care a schimbat-o în mod negativ. Dv. aveţi ambele aripi sănătoase suficient de mult, cât să puteţi zbura. Sunteţi un caz fericit, slavă Domnului.
Accesaţi acest link şi ascultaţi integral melodia: ----------*
I want to know what love is strigă şi persoana a cărei aripă nu mai poate zbura, doar că strigă folosind răutatea în propriile cuvinte, nu bunătatea. Are circumstanţe atenuante, totuşi! Se răzvrăteşte împotriva durerii şi dă vina pe Dumnezeu, dar va veni momentul în care va avea căinţă.
Dv. sunteţi o persoană spiritualizată, fapt pentru care sunt sigur că aţi înţeles persoana respectivă, aţi iertat-o şi v-aţi rugat pentru ea. Vă mulţumesc!

Toate cele bune vă doreşte cineva care vă iubeşte!
Pup şi îmbrăţişez,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
10-10-2011, ora 10:40
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Bună dimineaţa tuturor. D-ră/d-nă Violeta, şi eu vă mulţumesc pentru călduroasele urări. Dumnezeu să vă dăruiască ceea ce consideră El de cuviinţă. D-ră/d-nă Sofia, Dumnezeu să vă ajute în a rezolvarea problemelor pe care le aveţi, după sfântă voia Sa. Mr. Nick, mult iubitul meu frate, îţi mulţumesc pentru faptul că nu mi te adresezi cu "stimate". :) Nu merit eu un asemenea apelativ. Îţi mulţumesc pentru cuvintele pline de iubire frăţească. Într-adevăr, nu am mai intrat de mult timp pe acest forum, însă nici nu băgasem de seamă că au trecut doi ani de atunci. Ce mai zboară timpul... În legătură cu comentariile de atunci, nu puteam să stau cu mâinile în sân. Sunt degustat de faptul cum acest forum şi lumea întreagă este poluată cu tot felul de deşeuri, şi foarte puţin oameni iau măsuri în legătură cu această problemă existenţială. Dacă fiecare dintre noi, ar pune câtuşi de puţin piciorul în prag, şi ar îndrăzni să mişte măcar un deget, cu siguranţă situaţia ar fi cu mult mai bună. Cu tot respectul pentru acest forum bun, care a ajutat, ajută, şi va ajuta numeroşi oameni, până când Dumnezeu va rândui acest lucru, doresc să dau un sfat domnilor administratori şi moderatori (deşi poate că nu sunt eu cel în măsură să fac acest lucru), să-şi îndrepte mai mult atenţia către topicurile şi comentariile care sunt inadecvate, vulgare, violente etc., şi care cer de la sine să fie şterse, şi să nu mai şteargă/modifice pe cele care chiar încearcă să aducă un plus acestui forum. Cu scuzele de rigoare, vă mulţumesc anticipat pentru înţelegere. Mr. Nick, cu computerul încă nu s-a rezolvat, încă, în totalitate. Se pare că tot apar diverse impedimente. Şi dacă s-ar rezolva cu această situaţie, tot rar aş intra pe aici, deoarece cunoştiinţele mele sunt limitate, iar dacă valoarea facturii la curent se va tripla, există posibilitatea să am foarte multe resticţii. Mărturisesc că, momentan, cu părere de rău, nu pot pargurge toate materialele pe care mi le-ai trimis, deoarece starea de sănătate nu-mi permite, iar aici la bibliotecă accesul este limitat, iar atmosfera nu este liniştită. Trebuie, totuşi, să ai un mediu adecvat pentru a citi cu atenţie aceste rânduri, şi mai departe nu cred că mai este nevoie să dau mai multe explicaţii. Acest lucru va fi posibil doar când voi veni la tine ori când voi avea calculatorul instalat complet. Iartă-mă... Mă bucur că te-ai apucat să citeşti cartea. Este cu un material informativ foarte bogat. Cea mai recentă ediţie, pe care a rânduit Domnul să o achiziţionez şi eu, are aproximativ 400 de pagini, la un preţ ce trece cu puţin de 15 lei, ceea ce este un lucru foarte bun pentru cultura românească. Şi că tot veni vorba despre ea, nu pot să închei acest comentariu, fără a menţiona încă un pasaj din ea, mai precis din capitolul "Efectele medicale ale rugăciunii", elaborat de domnul doctor chirurg Alexis Carrel:
"Pentru rug[ciunile Medicului celui mare ale Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi ale Preacuratei lui Maici, Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul, zidirea Ta ! Amin".
0
10-10-2011, ora 10:44
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Şi cum comentariul anterior nu poate fi modificat, mă simt dator să repostez rugăciunea de mai sus, cu scuzele de rigoare pentru greşeala strecurată.

"Pentru rugăciunile Medicului celui mare ale Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi ale Preacuratei lui Maici, Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul, zidirea Ta ! Amin".

O săptămână liniştită şi binecuvântată tuturor, cu mult spor întru cele bune şi de folos sufletului. :)
0
11-10-2011, ora 01:58
sofi@a
Nu este medic/terapeut
sofi@a
Buna ziua ! Nu a fost un eveniment traumatic propriu dar, consider ca fobia aceasta se datoreaza faptului ca am crescut intr-un mediu familial "rigid" (din nefericire) si de asemenea in adolescenta am avut conflicte cu tatal meu, care desigur au dus la consecinte grave asupra psihicului meu... Nu-mi permit sa-l învinuiesc pe tatal meu pentru ceea ce am ajuns acum, cu siguranta ca port si eu o vina in toata treaba asta, dar acum nu ma mai intereseaza cauza, ci cum sa ma tratez... cum pot scapa de acesta oribila teama? Te rog din suflet Mr.Nick daca poti ajuta-ma, o singura speranta mi-a ramas, speranta in ajutorul lui Dumnezeu! Multumesc mult!
0
11-10-2011, ora 02:06
sofi@a
Nu este medic/terapeut
sofi@a
vreau sa adaog ce simt inainte de expunerea verbala in fata publicului: incepe sa-mi tremure corpul indeosebi mainile, parca vocea ma da de gol incepand sa ma balbai, si simt un dezechilibru total, o neputinta de a vorbi..:( :( :( :(
0
17-10-2011, ora 20:58
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Buna Nick-sor drag,
Cat de frumos si evlavios vorbesti. Ai dreptate in tot ce afirmi si te sustin, iti inteleg atitudinea excesiv de pozitiva, si ca sa-ti urmez exemplul de bunatate, am iertat-o, si ma rog sa-i dea Dumnezeu ganduri bune si lumina in spirit si pace in suflet!
Nu stiu daca urmezi teologia dar inclin sa cred ca da, si bine faci ca-ti urmezi chemarea. Visez sa vin vreodata in biserica in care vei predica tu...
Sunt trista... a murit unul din preotii de la biserica de care apartin... :(((( era lumina mea!
Te pup, copil drag!!
Iti doresc numai bine!
Vio
9
26-10-2011, ora 15:54
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Gregory, okay, am înţeles. Îţi ştiu situaţia!
Nu am ce să-ţi iert, te rog doar ca din când în când să-ţi aduci aminte de forumul Romedic şi să îţi laşi inima să asculte vocile, care strigă după ajutor, ale oamenilor aflaţi în suferinţă. Oricât de puţine cunoştinţe medicale ai avea, chiar şi aşa, tot te vei putea face util, tot vei putea să ajuţi cu ceva pe cineva, măcar de 2, 3 ori pe lună, folosindu-te de ceea ce ştii, împărtăşind mai departe, de la inimă la inimă. Gândeşte-te! Ştiu că-mi vei urma sfatul, pentru că îţi cunosc învelişul structurii spirituale :-)
Îţi mulţumesc pentru tot ce mi-ai mai scris. Dumnezeu să te răsplătească!
Cu iubire, respect şi preţuire, dorindu-ţi la mulţi ani în lumină, pentru că în curând vei adăuga cel de-al 25-lea crin la buchetul vieţii, din colţul inimii mele care-ţi este destinat,
Mr. Nick
9
26-10-2011, ora 16:04
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, mulţumesc mult pentru înţelegere şi pentru iertarea acordată acelei persoane. Rugaţi-vă în continuare pentru ea!
Îmi pare rău că a murit acel preot - lumina dv. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace. Vi s-a stins o lumânare de pe pământ, dar când s-a stins ea v-a aprins alta. Găsiţi-o cu ajutorul lui Dumnezeu şi lăsaţi-vă învăluită de lumina şi căldura ei. Acea lumânare va fi noul dv. duhovnic!
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
26-10-2011, ora 16:15
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Salutare. Nickray, mulţumesc pentru înţelegere, pentru sfaturi şi pentru frumoasele cuvinte, de la Dumnezeu dăruite prin tine, iubite frate întru Hristos (urările de suflet m-au bucurat mult, deoarece ştiu că ai potenţial, iar acesta trebuie folosit). :) Păi uite, cu topicul acesta m-ai determinat să intru mai des pe acest forum. ;) Şi ca să revenim în atmosferă cu titlul, aseară am descoperit un citat foarte frumos, care merită distribuit. Iată cum sună: "...apropierea de Hristos este aducătoare de suferinţă, chiar dacă nu ştim a înţelege şi a accepta acest fapt. O suferinţă ce ţine un timp pentru a naşte o fericire ce ţine o veşnicie" (Monahul Paulin de la Putna).
Tuturor vă doresc să aveţi parte de o zi liniştită, şi cu multe zâmbete. :)
9
26-10-2011, ora 16:29
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Sofi@a, teama dv. de a vorbi în public are două cauze principale, şi anume: instabilitatea psihoemoţională instalată şi dezvoltată de-a lungul timpul ca urmare a unor psihotraume şi a unor conflicte psihologice - instabilitate care are şi răsunet somatic, adică vă afectează şi funcţionalitatea trupului, nu numai pe cea a minţii şi a rangului de sentimente/emoţii/trăiri; şi instabilitatea spirituală, instabilitate care v-a afectat şi vă afectează sufleteşte şi pe care o puteţi trata doar apropiindu-vă de Dumnezeu, prin mers regulat la Biserică, spovedanie, împărtăşanie şi schimbarea totală a vieţii în bine (ţineţi cont şi puneţi în practică sfaturile spirituale pe care le-am scris în primul posting care a iniţiat acest topic!).
Faceţi o retrospecţie şi o introspecţie - priviţi în trecut şi în interiorul dv., autoobservându-vă comportamentul. Făcând o astfel de autoobservaţie vă veţi identifica greşelile care v-au adus pe marginea prăpastiei temerii. Apoi, fără doar şi poate, consultaţi un psiholog pentru a face câteva şedinţe de psihoterapie cognitiv-comportamentală şi integrativă. Psihoterapia cognitiv-comportamentală şi integrativă vă va ajuta să vă creaţi un nou model de gândire, unul pozitiv, care va alunga din viaţa dv. psihică blocajele care vă aduc în prim plan teama de a comunica în şi cu publicul larg.
Ca şi terapie medicamentoasă OTC puteţi să luaţi un preparat adaptogen, precum Rhodiola Rosea, pentru a vă ajuta creierul să facă faţă agresiunilor stresului din înăuntrul şi din afara dv. + Omega 3 superconcentrat de la Kirkland (omega 3-ul îl puteţi achiziţiona de pe vitafarm.ro), timp de 3 luni de zile, zilnic, cu acordul medicului (1 comprimat de Rhodiola cu 30 de minute înainte de micul dejun şi unul înainte de masa de prânz + o gelulă de omega 3 superconcentrat în timpul micului dejun).
Consultaţi psihologul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Însănătoşire grabnică.
Toate cele bune,
Mr. Nick
10
26-10-2011, ora 16:51
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
" Te caut, nu Te simt, dar Te întâlnesc mereu " - Pildă

În miezul unei nopţi de primăvară, un tânăr creştin-ortodox, care se ruga în faţa unui altar, în genunchi, lângă câteva icoane şi cărţi sfinte, într-o cămăruţă mică foarte sărăcăcioasă, atât de umilă, încât avea o gaură mare în tavan şi era neîncălzită şi neelectrificată, printre lacrimi, aprinzând 7 lumânări, deznădăjduit din cauza faptului că niciodată nu L-a putut simţi pe Dumnezeu, deşi dintotdeauna L-a căutat, a început să se roage timid: "Doamne, dacă într-adevăr exişti, permite-mi să Te simt, să Te întâlnesc, să Te găsesc; Doamne, vorbeşte-mi!" Afară a început să plouă; picăturile de ploaie acompaniau suav o pasăre, care s-a oprit din zbor în dreptul ferestrei camerei băiatului, cântând, însă băiatul nu a auzit-o. Dumnezeu, astfel, i-a "vorbit"!
Neauzind nimic, tânărul s-a rugat iar: "Doamne, vorbeşte-mi!" Şi pasărea a ciocănit de trei ori geamul, atât de puternic, încât sunetul a răsunat în toată cămăruţa lui, dar băiatul nu a ascultat-o. Era prea concentrat să audă doar ce considera el ca trebuind. Dumnezeu, astfel, i-a "vorbit" a doua oară.
Cu durere în suflet tânărul a murmurat în tihnă: "Doamne, Te implor, vorbeşte-mi!". Vântul a început să bată lin, afară, părând a fi o adevărată simfonie, la pătrunderea lui printre crăpăturile ferestrei măcinate de trecerea timpului, dar băiatul nu i-a dat importanţa cuvenită, ci l-a tratat cu ignoranţă. Se aştepta la altceva. Dumnezeu, astfel, i-a "vorbit" pentru a treia oară!
Stingând 3 lumânări, trist, tânărul a spus cu voce parcă lipsită de viaţă: "Doamne, arătă-mi-Te, vreau să Te văd!". Pasărea a zburat de la geamul lui. Un fulger a brăzdat toată bolta cerească, dar tânărul nu a observat măreţia lui. Dumnezeu, astfel, i s-a "arătat"!
Nedumerit, tânărul a început să strige fierbinte, printr-o rugă lăuntrică: "Doamne, Dumnezeul meu, lasă-mă să Te miros!". O floare de pe icoana Sfintei Treimi a căzut lângă genunchii băiatului, iar nectarul ei s-a împrăştiat pe hainele lui. El, însă, nu i-a perceput mirosul îmbietor. Aştepta altceva. Dumnezeu, astfel, S-a lăsat "mirosit".
Stingând încă 2 lumânări, tânărul continuă să converseze cu Dumnezeu: "Până când mă vei lăsa zadarnic, să Te chem, oare vrei puţina credinţa-n Tine să mi-o pierd? Doamne, vreau să Te întâlnesc, să Te găsesc, să pun mâna pe Tine, să Te ating!". Prin gaura din tavanul cămăruţei sale, dintr-un stup, din podul casei, veni pe aripile aerului o albină şi se puse pe umărul drept al băiatului, dar el a lovit-o cu mâna stângă; a gonit fragila insectă. Dumnezeu, astfel, S-a lăsat "atins"!
Apăsat de o profundă povară, pe băiat l-a cuprins somnul, dar în ultimul moment a apucat să stingă încă o lumânare şi să mai spună câteva cuvinte, înainte să adoarmă: "Doamne, Doamne, Doamne, lasă-mă să Te gust!". Adormi, gemuit fiind lângă altar, cu capul sub candela care ardea pâlpâind. O picătură de untdelemn din candelă s-a scurs uşor şi a căzut pe obrazul lui. S-a prelins şi a ajuns în gura băiatului. Pulsul inimii lui s-a accelerat, iar tânărul s-a trezit având în gură un gust dulce parfumat, dar nu l-a simţit, pentru că s-a grăbit să se pună în pat, pentru a-şi continua somnul. Dumnezeu, astfel, S-a lăsat "gustat"!
Ajuns în pat şi continuându-şi somnul, băiatul a avut un vis: S-a visat pe el însuşi, în faţa altarului, în genunchi, vorbind cu Dumnezeu, şi spunându-i: "Nu Te simt, Doamne, nu Te întâlnesc, nu Te găsesc, cred că nu exişti, sau dacă exişti m-ai părăsit, nu mă mai iubeşti". Cuvintele lui au fost urmate de un vuiet puternic. Dintr-o dată un înger frumos foarte, a apărut stând lângă singura lumânare, care încă mai ardea, şi i-a spus, privindu-l: "Băiatule, eu sunt Rafael, unul din cei şapte sfinţi îngeri, care ridică rugăciunile oamenilor dreptcredincioşi şi le înalţă înaintea slavei Celui Sfânt. Am fost trimis la tine de Cel Preaînalt. Nu te teme! Eu îţi voi spune ce-mi este îngăduit, iar tu vei păstra toate cuvintele mele în inima ta. Binecuvântează-l pe Dumnezeu, slăveşte-L şi cunoaşte slava Lui; mărturiseşte înaintea tuturor celor vii ce a făcut El pentru tine. Dar ce a făcut El pentru tine, în această noapte? La toate rugăciunile ţi-a răspuns, dar tu nu ţi-ai dat seama. De ce? Nu ţi-ai lăsat inima şi trupul să-L simtă pe Dumnezeu, doar pentru că mintea ta nu a înţeles felul în care El ţi s-a făcut cunoscut. L-ai fi simţit dacă ai fi avut iubire şi credinţă puternice, în inimă şi suflet, pentru că cel care iubeşte şi crede în El, cu adevărat, nu are cum să nu-L simtă, de vreme ce Dumnezeu este iubire. Dar tu ai avut îndoieli şi, mai mult decât atât, ai îndrăznit chiar să ceri semne de la Dumnezeu, ispitindu-L. Le-ai primit pe toate, băiatule, dar, chiar şi aşa, tu nu le-ai înţeles. Iubirea de oameni a lui Dumnezeu, însă, este mare. Priveşte către icoana Sfintei Treimi". Tânărul, vizibil uimit de cuvintele Sfântului Înger, se uită către icoană. O voce blândă şi-a făcut simţită prezenţa, rezonând din spatele icoanei, care era total învăluită într-un nor de lumină albă-aurie: "Fiule, îi zise vocea, nu te teme, Eu ştiu demult că inima ta geme. Eu sunt Dumnezeu, Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă; Eu exist! Nu te-am uitat, nu te-am părăsit. Să nu crezi că aş putea să te uit vreodată, că aş putea să te părăsesc. Lângă tine stă mereu unul dintre îngerii Mei, la fiecare pas al tău. Să nu te simţi singur niciodată, ai toată dragostea Mea". Pe băiat îl bufni plânsul. Dumnezeu continuă să-i vorbească: " Fără credinţă, dar, nu este cu putinţă să fii plăcut Mie, căci cine se apropie de Mine trebuie să creadă că Eu exist şi că Mă fac răsplătitor celui care Mă caută ". Dar ce este credinţa, Doamne, întrebă băiatul, căci eu am trăit tot timpul cu senzaţia că am credinţă în Tine?! " Credinţa este încredinţarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute. Altfel spus este încrederea sau crezarea în ceva nevăzut ca şi cum ar fi văzut, şi dorirea şi sperarea celor aşteptate ca şi cum ar fi de faţă, ca şi cum ar fi primite. Oh, fiule, credinţa ta în Mine a fost prea mică şi nestatornică. Te-ai îndoit de existenţa Mea. Să ştii că dacă aş fi dorit, Eu aş fi putut pur şi simplu să apar în faţa ta, în trecut, pentru a demonstra că exist, însă dacă aş fi făcut acest lucru, tu nu ai mai fi avut nevoie de credinţă. Fericiţi sunt cei ce nu au primit nicio dovadă a existenţei Mele, dar au crezut în Mine!
Fiule, există o mulţime de dovezi cu privire la existenţa Mea. Biblia, Cuvântul Meu, spune: " Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi facerea mâinilor Lui o vesteşte tăria. Ziua zilei spune cuvânt, şi noaptea nopţii vesteşte ştiinţă " (Psalmul 19:1, 2). Aşadar, minunăţiile naturii demonstrează existenţa Mea, tocmai de aceea Eu ţi-am trimis pasărea, albina, fulgerul...; semnele de la Mine. Prin ele M-am revelat ţie, dar tu nu te-ai aşteptat la o altfel de revelaţie, tocmai de aceea nici nu le-ai luat în seamă. Nu Mă poţi vedea, înţelege, fiule, pentru că Eu locuiesc în lumină neapropiată. Pe Mine nu M-a văzut niciun om, niciodată, nici nu M-a înţeles. A încerca să Mă vezi, să Mă înţelegi, să Mă atingi, îţi este şi îţi va fi întotdeauna cu neputinţă. Acum ştii că Eu exist, însă. Credinţa ta prea mică în Mine s-a transformat în convingere. Cunoaşte-Mă şi vorbeşte despre Mine prin antinomie, pe cale apofatică şi pe cale catafatică. Calea apofatică înseamnă să Mă cunoşti prin negaţie, evitând să gândeşti şi să spui ceva despre Mine, din toate ce nu pot fi gândite şi spuse. Eu sunt necuprins, nemărginit, necunoscut pe calea raţiunii, căile Mele sunt necercetate şi nepătrunse. Calea catafatică înseamnă să recunoşti şi să susţii existenţa Mea prin afirmaţii: Dumnezeu este bun, atotputernic, înţelept, milostiv şi aşa mai departe. Eu, Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov, adică Cel viu, Singurul, dar în trei ipostasuri: Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh, Care lucrez în creaţia Mea, Eu, Care M-am revelat lui Moise, în rugul aprins, Mă fac cunoscut prin opera Mea, prin tot ce există şi am creat numai de natură pozitivă, căci nu Eu am creat răul, dar sunt de necunoscut în fiinţa Mea. Prin opera Mea, Eu pot fi numit creator, dar prin fiinţa Mea nu am nume grăit, pentru că sunt de negrăit. Apropie-te întotdeauna de Mine, în mister divin, fiind mulţumit să Mă întâlneşti şi să realizezi, în acelaşi timp, neputinţa minţii umane de a Mă înţelege. Te iubesc!".
Vocea şi norul de lumină aurie dispărură. Îngerul Rafael a zâmbit, a stins ultima lumânare aprinsă, cea de-a şaptea, şi, îndată, visul băiatului a luat sfârşit.
Era dimineaţă! Trezit din somn, tânărul şi-a adus aminte de visul pe care l-a avut şi se simţea pe deplin fericit că Dumnezeu i-a vorbit. Cuprins de o iubire de nedescris, s-a dat jos din pat, s-a spălat pe faţă, s-a îmbrăcat şi a început să facă metanii în faţa altarului, în semn de recunoştinţă. Era convins de existenţa Celui pe Care l-a căutat mult timp şi pe Care l-a întâlnit tot de atâtea ori, însă fără să realizeze. În timpul celei de-a treia metanii a observat Biblia deschisă, deşi tot timpul era închisă, pentru că aşa obişnuia să o lase. S-a oprit, şi a început să citească: "De atunci a început Iisus să propovăduiască şi să spună: Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc, ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este. Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură. Ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri" (Matei 4:17; 5:44, 45, 48; 6:19-21; 7:21). Emoţiile l-au invadat. O lacrimă i s-a scurs din ochiul drept, gâdilându-i şi umezindu-i pielea uscată. A închis gentil Biblia, a pus-o pe altar, şi a deschis fereastra, ca să admire frumuseţea dimineţii. O adiere de vânt l-a mângâiat. A închis fereastra şi, din nou, a observat Biblia deschisă. A luat-o în braţe şi a început să citească: ""Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta". Aceasta este cea dintâi poruncă. Iar a doua e aceasta: "Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi". Mai mare decât acestea nu este altă poruncă" (Marcu 12:30, 31). Uluit de ce a citit, a închis Biblia, a pus-o pe altar şi a plecat afară, contemplând la cele citite. Ajuns afară un gând îi tot reverbera insistent în minte: "întoarce-te în camera ta, degrabă, întoarce-te". S-a întors şi a observat pentru a treia oară consecutiv Biblia deschisă. S-a pus în genunchi, fiind oarecum speriat de ce i se întâmpla, şi a început să citească: "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Că cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde; iar cine îşi va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale " (Matei 16:24-27). Un fior cald l-a traversat din cap până în picioare. Atunci a înţeles că Dumnezeu a făcut în aşa fel, încât Biblia să se deschidă în numele Sfintei Treimi, ca el să citească unele dintre cele mai importante versete, cu scopul de a-şi da seama ce să facă mai departe cu viaţa lui.
Emoţionat fiind, negăsindu-şi cuvinte de slavă, ca să-L laude pe Dumnezeu, a închis Biblia şi a deschis-o la întâmplare, pe la sfârşit, sperând că va găsi acolo cuvintele prin care să-şi poată arăta recunoştinţa faţă de nemăsurata bunătate a lui Dumnezeu; şi le-a găsit, cu îngăduiţa Lui: "Vrednic eşti, Doamne şi Dumnezeul nostru, să primeşti slava şi cinstea şi puterea, căci Tu ai zidit toate lucrurile şi prin voinţa Ta ele erau şi s-au făcut" (Apocalipsa 4:11).
Din acel moment băiatul şi-a predat inima în mâinile lui Dumnezeu şi, ducând o viaţă bineplăcută Lui, s-a mântuit ajungând în Raiul în care ceata sfinţilor îngeri şi a arhanghelilor, cu toate cereştile puteri, Îl laudă pe Dumnezeu, zicând: Sfânt, Sfânt, Sfânt Domnul Savaot, plin este cerul şi pământul de slava Ta ".

(© Niculae D. Nicuşor; " Te caut, nu Te simt, dar Te întâlnesc mereu " - pildă extrasă din lucrarea electronică "Mulţumesc pentru iubirea Ta").
1
31-10-2011, ora 20:18
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
pt Nick-sor,

Multumesc Nick pt incurajare... Uite aici pe romedic, Tu esti Lumina mea... Imi faceam griji ca nu ai mai aparut in ultima vreme, dar stiu ca esti f. ocupat.
Nick, la o luna si 20 zile de la inceperea tratamentului fetitei, nu vad nici o ameliorare, din nou a aparut o explozie de cosuri rosii fara capete galbene, si vreau sa te intreb, la tine cum s-a comportat tenul dupa inceperea tratamentului, au mai iesit in timpul administrarii lui?? Puncte negre nu are decat niste inflamatii ca cele ramase dupa ciupitura de tantari. Pe scalp au inceput si acolo sa iasa... Cand o vad ma ia cu rau, nici somn nu mai am, mi-e o mila de ea, nu stiu ce cale sa mai iau...
Astept parerea ta... unde's 2 puterea creste !!

Te pup, si-ti doresc numai bine!
Viol3ta
0
31-10-2011, ora 20:22
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Pt Gregory,

La implinirea frumoasei varste de un sfert de secol, imi face deosebita placere, sa ma alatur celor ce sunt alaturi de tine, dorindu-ti din toata inima, SANATATE, un sincer si calduros: LA MULTI ANI!

Dzeu sa te binecuvinteze si sa te ocroteasca de toate relele!

Cu drag, Viol3ta
0
01-11-2011, ora 15:52
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Ziua bună la toată lumea. Domnul să fie lăudat în vecii vecilor pentru frumoasa pildă postată de Mr. Nick ! Dumnezeu să-ţi înmulţească harul, iubite frate întru Hristos. Domnişoară / doamnă Violeta, cu prietenie, dragoste creştinească şi respect vă mulţumesc pentru urări, şi m-am bucurat pentru faptul că v-aţi gândit puţin şi la mine, deşi nu prea ne cunoaştem aşa de bine. Aceast început de urare mi l-a făcut şi mătuşa mea, şi mi s-a părut interesant, dar şi amuzant în acelaşi timp. Dumnezeu să rânduiască în viaţa dumneavoastră ceea ce consideră El de cuviinţă. O zi cu multe zâmbete tuturor. :)
Adaugă un comentariu / răspuns
617 comentarii 1 23 ..... 20 21 Înainte ›

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Ședințele de psihoterapie sunt mai eficiente dimineața
 • Dezvoltarea toleranței la anxietate - cheia în reducerea simptomelor tulburării obsesiv-compulsive
 • Identificarea punctelor forte și a celor slabe ale psihoterapeuților și utilizarea lor ar putea îmbunătății rezultatele pacienților
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.