Relatia cu un copil din casnicia anterioara a iubitului

14-01-2019
EleGia
Nu este medic/terapeut
EleGia
Buna ziua,
Incerc sa inteleg daca eu am o atitudine nefireasca in ceea ce priveste copilul iubitului meu.
Suntem impreuna de 1 an si 3 luni, ne-am mutat impreuna de 1 an. Fiecare dintre noi are cate un copil dintr-o alta casnicie. Eu am initiat o relatie intre iubitul si copilul meu, in varsta de 12 ani, inca din momentul in care am realizat ce imi doresc de la aceasta relatie.
Problema este ca, in cazul copilului lui, are 9 ani, lucrurile sunt de neinteles pentru mine.
In prima faza mi-a spus ca fosta sotie nu este de acord sa se creeze o interactiune intre copilul ei si o alta femeie. Iubitul meu merge acolo sa isi viziteze copilul, nu iese cu el, deoarece ea doreste sa fie prezenta, In prima faza nu am spus nimic, cu toate ca mi se parea deplasat.
De fiecare data cand s-a pus problema de cadouri pentru copii nu am facut niciodata discriminari, eu am initiat mereu discutiile acestea.
In primele 6 luni i-am tot spus, si nu stiu daca am procedat corect, sa incerce sa isi dezvolte cat mai mult relatia cu fiul lui. Mergea sa il vada doar cand ii ducea banii. Motivul era intotdeauna acelasi: nu suporta sa o vada pe fosta.
La un moment dat i-am spus ca nu mi se pare normala atitudinea lui. Daca nu o suporta, atunci sa mearga sa ia copilul si sa iasa impreuna undeva. De fiecare data imi spunea ca da, o sa vada ce o sa faca, ca trebuie sa faca ceva.
De asemenea, i-am spus ca daca vrem sa fim o familie normal ar fi sa isi aduca fiul acasa. De fiecare data, indiferent de timpul scurs de la inceputul relatiei, raspunsul a fost acelasi: ea nu vrea ca fiul ei sa cunoasca o alta femeie.
In urma cu 4 luni a plecat sa isi vada fiul, la domiciliul acestuia, si au fost vazuti la o cafenea toti trei: el, fosta sotie si copilul. Bineinteles ca nu mi-a picat bine si l-am intrebat de ce a facut asta. Explicatia: a vrut cel mic la film si daca tot iesea maica-sa cu el la film, s-au intalnit inainte de film.
Luna trecuta a murit bunica fostei sotii, nu am avut nicio problema cu faptul ca a vrut sa mearga acolo, ba din contra, i-am spus ca il inteleg. A fost cu o zi inainte de inmormantare, pentru ca asa a dorit.
A doua zi m-a sunat de cateva ori spunandu-mi cata treaba are la serviciu, iar seara a venit mai tarziu decat de obicei, mirosind a alcool. Mi-a spus ca a ramas la sfarsitul programului cu seful lui si cu baietii si au baut ceva.
Am aflat ulterior ca in ziua aceea nu a fost la serviciu, ci la fosta sotie.
Cand l-am confruntat mi-a spus ca a fost acolo pentru ca i-a cerut fosta sotie sa stea cu copilul in timpul inmormantarii si nu mi-a spus ca sa nu ma supar. De ce sa ma supar daca si eu i-am spus ca se poate duce?
Mai mult decat atat, jumatate de zi nu se punea problema sa stea cu copilul, pentru ca au fost la restaurant. Si a recunoscut ca acolo s-a dus pentru ca si-a dorit.
I-am explicat ca asta cu mintitul in fata deja e prea mult pentru mine. De asemenea, i-am explicat ca nu mi se pare normal sa ma dea pe mine la o parte, in conditiile in care spune ca nu o suporta pe fosta, dar sa faca exact ce vrea ea, cand vrea ea, in legatura cu copilul.
I-am spus ca dupa 1 an si ceva e normal sa il cunosc si nu mi se pare normal sa mearga acolo mereu sa il vada si sa stea cu el.
Imi spune mereu ca daca il ia, si ma cunoaste, fosta o sa ii interzica sa il mai vada.
Sincer, nu stiu daca sunt eu defecta, dar din punctul meu de vedere lucurile sunt cat se poate de simple: ma sacrifica pe mine pentru linistea si comoditatea lui. Daca si-ar dori intr-adevar sa isi ia copilul, l-ar lua, si nu i-ar canta fostei in struna.
Simt doar ca aceasta situatie ii convine si ma gandesc daca nu cumva, inca mai exista ceva acolo pentru fosta.
Nu stiu ce ar trebui sa mai fac in aceasta situatie!
Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
14-01-2019, ora 17:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Părerea mea este că nu aveți încredere în el, iar într-o relație lipsa de încredere crează multe probleme. Stați de vorbă cu el și clarificați-vă lucrurile. E normal dacă sunteți împreună să discutați lucrurile sincer, fără ascunzișuri, cum mi se pare normal să aibă o relație bună cu copilul lui. Chiar dacă s-a despărțit de fosta soție, tată rămâne toată viața. Am clienți care, chiar dacă sunt despărțiți merg împreună în concediu cu copiii, ca aceștia să nu simtă prea mult lipsa celuilalt părinte, sau unul din ei îl ia de la școală chiar dacă e despărțit.
Faptul că nu-i dă mama copilul acasă la dvs. e un semn de întrebare, pentru că instanța hotărăște și un timp pe care copilul îl petrece cu celălalt părinte. Există un motiv pentru care are voie să-l vadă doar în prezența mamei și la domiciliul acesteia. Probabil dvs. nu cunoașteți tot adevărul. De aceea e important să clarificați lucrurile.
0
14-01-2019, ora 17:39
EleGia
Nu este medic/terapeut
EleGia
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns.
Ei au divortat la notar si conform acordului semnat el are dreptul sa il viziteze si sa il ia. Acest acord l-am vazut, deci nu se pune problema de ceva grav. Tocmai din acest motiv mi se pare foarte ciudat faptul ca tolereaza aceasta situatie si ca "ii este teama".
Si eu am un copil pentru care am luptat ca in urma divortului sa nu simta acest lucru ca pe ceva care sa il limiteze sau sa simta ca trebuie sa aleaga. Copilul meu isi vede atat tatal cat si buncii cand isi doreste. Relatia mea cu tatal copilului si cu bunicii acestuia este una foarte ok.
0
14-01-2019, ora 21:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Aveti un partener slab, care inca nu a incheiat relatia cu fosta sotie, si, din cate se pare, nici nu este hotarat sa o faca.
Averi grija ce faceti mai departe caci lucrurile acestea nu se schimba.
Mai ales ca in situatia data controlul situatiei este detinut de...fosta.
0
15-01-2019, ora 09:32
EleGia
Nu este medic/terapeut
EleGia
Multumesc mult pentru raspuns. Cel mai probabil ca aceasta situatie se va perpetua la nesfarsit deoarece nu vad ca si-ar dori sa o schimbe. O sa imi analizez clar ceea ce am de facut si o voi face. Nu este modul meu de viata acesta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul