Relatie bazata pe sex

14-04-2020
Coryssa
Nu este medic/terapeut
Coryssa
Buna ziua!As dorii sa va intreb ce parere aveti despre acest tip de relatie?Eu ma aflu in aceasta relatie de 1 an jumate, eu nu am pe altcineva, el nu are pe altcineva insa nu vrem sa ducem la alt nivel aceasta relatie si ne e foarte bine asa.Eu am fost casatorita, am un copil de 11 ani iar el nu a fost si nici copii nu are...adev e ca eu nu imi doresc sa ma recasatoresc, nu vreau sa ma leg din nou la cap si nici el nu isi doreste acest lucru, mai exact eu am 40 de ani iar el 37 si preferam sa ramanem asa cum suntem acum.Sentimente exista la mijloc, cel putin din partea mea, insa nu stiu daca si din partea lui pentru ca nu vorbim despre sentimente, doar le aratam.Credeti ca si intr o relatie de tipul asta exista la mijloc iubire?
7 comentarii
1
14-04-2020, ora 13:13
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Poate că da, poate că nu. În astfel de relații timpul va decide. Au fost destule relații bazate pe sex care la un moment dat s-au transformat în iubire, pentru că obișnuința e mai tare decât dragostea. Important e să lași lucrurile firesc fără să repeți că nu vrei să oficializați relația, pentru că orice lucru repetat îți determină funcționarea.
Dacă tot repeți și în fața lui asta îi imprimi faptul că nu vrei mai mult, și nu va gândi nici-un plan de perspectivă cu tine. E absurd să gândești că un bărbat nu-și dorește la un moment dat familie și copii. Am un caz în care după o relație de 10 ani el a părăsit relația pentru că ea îi repetase la infinit că ea nu mai vrea să se căsătorească și nici alți copii, pentru că deja ea avea 2. În momentul în care el a anunțat-o că pleacă, ea a fost în stare să renunțe la toate convingerile ei, dar era prea târziu, oricât s-a străduit el nu s-a mai întors. De aceea îți spun trăiește momentul, lasă lucrurile firesc și dacă vă-nțelegeți bine lăsați timpul să decidă.
Faptul că pe tine te preocupă dacă are sau nu sentimente pentru tine, îmi spune că vrei o relație de durată, nu una pasageră. Orice relație durează dacă cei doi parteneri își doresc, dacă au dorințe comune, dacă își fac planuri de viitor împreună, dacă nu există orgolii, dacă au o comunicare bună și dacă fac tot ce depinde de ei ca relația să funcționeze.
1
14-04-2020, ora 13:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
de ce nu ar exista Coryssa?
0
14-04-2020, ora 15:06
Coryssa
Nu este medic/terapeut
Coryssa
Da, de multe ori imi doresc ca aceasta relatie sa se transforme in altceva pentru ca il iubesc, poate ca mi l doresc langa mine mereu insa el nu vrea asta, nu imi spune nimic iar cand aduc vorba de noi, tace de aceea m am obisnuit asa, la fel si el...stiu ca problema este ca am fost casatorita ca am copil desi nu nu zice nici asta.in concluzie ne am obisnuit asa, parintii lui nu stiu de noi si nici parintii mei, decat cativa prieteni si atat
0
14-04-2020, ora 15:13
Coryssa
Nu este medic/terapeut
Coryssa
Domnu’Rares intr un an jumate de cand ne cunoastem nu mi a zis niciodata, de aratat da mi a aratat insa am impresia de f multe ori ca e confuz ca nu stie ce vrea cand vrea cum vrea etc..tin sa mentionez ca a fost intr o relatie de 3 ani si a fost parasit, a suferit f mult si de atunci a devenit rece.Il simt de multe ori ca e rece cu mine, ma respinge, nu mi da voie sa ma apropii de el, apoi e afectuos si tot asa.iar daca il intreb dc e asa tace si nu imi raspunde, deci ce sa mai inteleg
1
14-04-2020, ora 16:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Poate fi si teama de implicare, mai ales că din partea ta nu a simtit că vrei mai mult. Se poate sa fi rămas cu anumite amintiri din relatia anterioara, tu știi numai ce ți- a spus el, iar dacă a mai fost si părăsit, îi e frică sa nu sufere din nou.
0
14-04-2020, ora 16:42
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Ceva imi spune ca amândoi ati ramas cumva agatati in relatiile trecute. In esec, suferinta si teama si de aceea incercati sa va protejati acum, tinand relatia prezenta la un anumit nivel. De fapt va apărați de ceea ce a fost, si nu va dati voie sa vedeti ceea ce ar putea fi.
Pana la urma voi sunteti ACESTIA, cu ACEASTA relatie. Iar aceasta relatie poate fi ceea ce voi hotarati cu ea acum, nu fostele experiente.
0
15-04-2020, ora 13:41
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E poate folositor sa ii spui direct Coryssa cat de important e pentru tine ca nu doar sa iti arate ca e in continuare intr-o relatie cu tine, ci sa si exprime asta prin cuvinte si gesturi tandre. Unele persoane pot avea dificultati semnificative in a exprima ceea ce simt.

E important insa tonul pe care exprimi asta – daca o sa sune ca un repros mai bine nu o faci. Daca suna a dorinta, ce ti-ar aduce o bucurie, e mult mai util.

Pe de alta parte imi pare ca spui ca dispozitia lui variaza semnificativ. Am inteles bine? Cat de des e cu moralul jos?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici