Se poate de la emoții și anxietate să am tensiunea și pulsul mare in public ?

03-01-2020
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Poate da crească tensiunea din cauza emoțiilor, anxietății ?Mereu când mă duc să îmi fac injecția rispolept Consta am pulsul peste 100 și tensiunea cam 16 -17.Am făcut control la inima și ecografie și toate și nu am nimic d.pd.v cardiologuc, doar că am mult peste greutate și tre să slăbesc, mi s-au dat analize pt tiroida și endocrine dar nu le-am mai făcut.Acada când iau tensiunea e buna, pulsul mai mare mereu (90-95) dar mereu mereu când mă duc la doctor sau undeva și îmi ia tensiunea e mare, Adevărul că am emoții și frica de doctori de injecție dar cum pot rezolva asta?Sunt hipertensiv?Sau e doar pe fond psihic emoțional?Poate fi așa?
De obicei trebuie sa mai stau jos și să aștept vrei 30 minute si mai scade..Ar trebui sa iau pastila p entrut ensiune daca acasă o am normala tensiunea?(12, 13, 14.
5 comentarii
0
05-01-2020, ora 13:53
360
Nu este medic/terapeut
360
ca sa vezi daca ai pulsul si tensiunea crescuta doar cand mergi la doctor, ar fi util sa-ti iei valorile cand esti acasapt ca esti in mediul tau si nu exista astfel factori de anxietate/emotii. pulsul se ia timp de 1 minut. tensiunea trebuie luata cu tensiometru de brat.. un tensiometru bun este de la omron care costa vreo 300 de lei. eu pe asta il am acasa si e precis. l-am comparat cu tensiometrul doctorului si a indicat aceleasi valori. conditia este ca bateriile sa fie noi.

daca nu iti poti permite un tensiometru, poti merge la doctor de familie sau la centru de permanenta, oricand doresti. evident mergi la un doctor la care stii ca nu ai emotii cand iei tensiunea.

pulsul masurat pe tensiometru nu e precis, si nu trebuie sa-l iei in serios. mai bine ti-l iei tu cu degetul
0
09-01-2020, ora 20:11
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mersi.Am tensiometru acasă.Acasa iese normala iar la doctor mare.Tensiunea.Pulsul îl am mereu între 80-100 (acasă) și 100-120 la doctor.Din cauza emoțiilor și a anxietății iese așa mare pulsul și tensiunea cred eu.Insa pulsul oricum e mai mare decât ar trebui adică de mic am avut pulsul între 80-100.Iar când sunt anxios și merg pe la doctor de ex ajunge și la 120.Probabil greutatea?Sau sunt eu mai emotiv de fel, așa sunt de mic, cu emoții.Iar la inima in făcut control, EKG, ecografie nu am nimic, e sănătoasă inima dar trebuie sa mai slăbesc.Asistentele de la spital mă pun să aștept și se sperie când o am mare tensiunea dar probabil e pe sistem nervos/emoțional
0
11-01-2020, ora 16:08
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Cand ai pulsul peste 90 de batai pe minut, e tahicardie sinusala. Se dau pe lângă calmante si beta blocante ca propanolol care liniștesc inima.
De la doza prea mare de antipsihotic poti sa ai tulburari metabolice si hormonale.
0
11-01-2020, ora 18:58
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
La doctor am asa si tensiunea la fel e mare, e de la emotii, frica, anxietate si de obicei oriunde in public imi creste pulsul.E nevoie de medicamente daca e de la anxietate sociala ?Oricum iau prozac, ma tratez insa anxietatea sociala si toc nu mi le pot rezolva in nicin chip, am incercat zeci de medicamente.
0
11-03-2020, ora 23:51
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Propanolol ajuta mult cand ai neliniste sau benzodiazepinele ca rivotril sau xanax.
Tensiunea poate crește si de la antipsihotice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul