Se poate face abces la o masea din cauza hipertensiunii?

Buna seara!
Am postat întrebarea de mai sus la rugamintea mamei mele, care lucreaza ca asistent generalist la un dispensar dintr-o comuna! Acum cateva saptamani s-a prezentat la cabinet o pacienta de aproximativ 55 de ani care avea un abces la masea. Medicul de familie i-a prescris antibiotice injectabile, dupa care i-a recomandat, in momentul cand se va vindeca, sa scoata maseaua cariata. Pacienta nu a vrut sa scoata maseaua, iar la un timp iar a facut abces.
Nu stiu circumstantele prin care aceasta pacienta a ajuns intr-un centru medical din tara, la o doctorita cardiolog, care i-a spus că abcesele de la masea sunt cauzate de faptul ca sufera cu inima, anume hipertensiune arteriala.
In toti anii de experienta nici d-na dr de familie si nici mama mea nu au mai auzit de un asemenea caz. S-au mai consultat si cu alte persoane ce ativeaza in domeniu si doresc si eu sa va intreb daca este posibil acest lucru!
Va multumesc tare mult!
Am postat întrebarea de mai sus la rugamintea mamei mele, care lucreaza ca asistent generalist la un dispensar dintr-o comuna! Acum cateva saptamani s-a prezentat la cabinet o pacienta de aproximativ 55 de ani care avea un abces la masea. Medicul de familie i-a prescris antibiotice injectabile, dupa care i-a recomandat, in momentul cand se va vindeca, sa scoata maseaua cariata. Pacienta nu a vrut sa scoata maseaua, iar la un timp iar a facut abces.
Nu stiu circumstantele prin care aceasta pacienta a ajuns intr-un centru medical din tara, la o doctorita cardiolog, care i-a spus că abcesele de la masea sunt cauzate de faptul ca sufera cu inima, anume hipertensiune arteriala.
In toti anii de experienta nici d-na dr de familie si nici mama mea nu au mai auzit de un asemenea caz. S-au mai consultat si cu alte persoane ce ativeaza in domeniu si doresc si eu sa va intreb daca este posibil acest lucru!
Va multumesc tare mult!
3 comentarii

A suferi cu inima nu inseamna neaparat sa ai hipertensiune arteriala.
Abcesele sunt infectii ale tesuturilor.
Abcesele dentare pot cauza diverse afectiuni ale organelor, de la forme simple, pana la unele foarte grave, chiar fatale.
Dar ca inima sa dea afectiune cu abces la masea este imposbil.
Exista doar posibilitatea existentei unei infectii in organism care sa se manifeste simultan si la inima si in cavitatea bucala.
Sa intrebe exact care este afectiunea pe care o are la inima, de curiozitate. Daca are numai HTA (si probabil marirea inimii sau alte efecte coronariene) nu sta in picioare ipoteza, , ,
Abcesele sunt infectii ale tesuturilor.
Abcesele dentare pot cauza diverse afectiuni ale organelor, de la forme simple, pana la unele foarte grave, chiar fatale.
Dar ca inima sa dea afectiune cu abces la masea este imposbil.
Exista doar posibilitatea existentei unei infectii in organism care sa se manifeste simultan si la inima si in cavitatea bucala.
Sa intrebe exact care este afectiunea pe care o are la inima, de curiozitate. Daca are numai HTA (si probabil marirea inimii sau alte efecte coronariene) nu sta in picioare ipoteza, , ,

Diagnosticul de la cardiolog a fost de hipertensiune de gradul III.

A inteles ea gresit..nu-i posibil ca un medic sa spuna ca abcesele la masele sunt cauzate de HTA...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Insufienta cardiaca + hipertensiune arteriala
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 2glaucom si hipertensiv de aprox. 7 ani
- 7contraindicatii Argentum nitricum
- 0hipertensiune si dureri dentare
- 3imi ies tot felul de abcese pe gingii si trec de la sine
- 0Hipertensiune
- 3Abces molar
- 2Ajutor -tensiune mare in perioada sarcinii -diagnostic Pre-Eclamsie
- 1Hipertensiune si ametieala
- 1Efecte PREDNISON
- 6un simptom ciudat: ma trezesc dimineata speriata si mi se ridica tensiunea
- 3umflatura
- 0Spironolactona, tablete 25 mg
- 2Interpretare analize, va rog pentru sotul meu, varsta 45 ani
- 0Probleme cu tensiunea
- 1Buna seara, am un abces ce ma deranjeaza
- 10Abces dentar gingival + măsea de minte
- 2Pot face sport?
- 0Abces dentar - spargerea abcesului
Mai multe informații despre: Abcesul dentar Hipertensiunea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abces dentar
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Parodontita apicală acută purulentă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: