Semne ciudate dupa decesul unei persoane

01-10-2019
Fram ursul polar
Nu este medic/terapeut
Fram ursul polar
Buna ziua.
As vrea sa ma lamuresc asupra unui lucru. Dupa decesul unei persoane, sangele mai circula? Pot sa apara vanatai pe corp doar pentru ca a fost lovit la firma de servicii funerare? De fapt, explicatia a fost ca acele vanatai au aparut cand a fost barbierit la firma de servicii funerare. Insa, nu se vedea nici un semn de taietura. Doar multe vanatai, inclusiv pe varful nasului.
Multumesc pentru orice lamurire.
3 comentarii
0
02-10-2019, ora 09:37
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

După decesul persoanei, sângele nu mai circula. Consultați un manual de medicină legală. Informați-vă asupra noțiunilor de echimoza, excoriatie si lividitate. Insistati asupra distincției dintre echimoze si lividitati si asupra evoluției culorii acestora ce va poate oferi informatii privind data producerii traumatismului.
0
02-10-2019, ora 16:22
Fram ursul polar
Nu este medic/terapeut
Fram ursul polar
Nu m-ati ajutat cu nimic. De unde sa scot eu un manual de medicina legala?!
Imi vorbiti de parca as fi un student cu temele nefacute. NU. Sunt un om de rand cu multe nedumeriri asupra decesului unei rude.
Daca dupa deces sangele nu mai curcula, e posibil ca acele vanatai sa-i fi fost facute de cineva inainte de deces?
0
03-10-2019, ora 21:20
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

V-am oferit niste noțiuni de la care să porniti investigatia. V-am sugerat să consultați un tratat de medicină legală pentru ca este mult mai acurat decat ceea ce găsiți pe internet, dar în lipsa acestuia, puteti cauta si pe internet. Cel mai in masura sa va ofere un raspuns cert este medicul legist. In literatura de specialitate, opiniile sunt împărțite în sensul ca sunt atat specialisti care susțin că echimozele (vanataile) nu pot aparea decat in timpul vieții, cat si specialisti care susțin că există o serie de echimoze ce apar postmortem. Este importanta nuanța acestor vanatai, locul in care au apărut și distincția fata de lividitati (acestea sunt învinețiri care apar ca urmare a poziției in care a decedat persoana si a ramas o perioadă dupa deces pana cand a fost găsită; nu stiu daca e si cazul rudei dvs.).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.