Senzatie de apasare in gat partea stanga/ scurtarea respiratiei/ uscare gat

02-11-2018
Roxy2018
Nu este medic/terapeut
Roxy2018
Buna ziua,

In urma cu aproximativ 2 ani de zile am inceput sa simt ca o apasare pe gat incepand de sub mandibula pana in apropiere de tiroida. Am momente cand mi se scurteaza respiratia si o stare de lesin cu vertij, tiuit de urechi, simt ca mi se usuca gatul dar numai pe partea stanga si trebuie sa am apa constant langa mine, dureri de cap aproape zilnice. Ma apasa atat de rau ca nu pot adormi decat foarte greu, simt ca imi ies ochii din orbite asa ma apasa. De atunci am facut consult ORL dar nimic evident, ecografie si analize tiroida OK, am facut un CT craniu si gat care a evidentiat;
REZULTAT: Fara mase tumorale sau asimetrii la nivelul nazo­oro­hipofaringelui sau laringelui vizibile nativ. Fara modificari CT nativ la nivelul glandei tiroide, glandelor parotide sau submandibulare. Fara adenopatii cervicale semnificative dimensional. Cativa limfoganglioni submentonieri, submandibulari si jugulari bilaterali cu axul scurt de pana la 8­-9mm la nivel jugulo­digastric. Tulburare de statica vertebrala cu aplatizarea lordozei cervicale si tendinta la inversare a curburii la nivel C4­-C6. Incipiente modificari degenerative cervicale cu mici osteofite marginale posterioare C5 ­ C6 si minima uncartroza dreapta C3-­C4.
CONCLUZIE: Fara modificari tomografice native suspecte la nivel faringian sau laringian. Cativa limfoganglioni laterocervicali bilateral. Modificari de statica vertebrala si degenerative spondilozice cervicale C3-­C4 si C5­-C6 incipiente.
Tocmai am terminat de facut fizioterapie, gimnastica medicala si masaj medical la un centru specializat din Cluj Napoca crezand ca poate fii din cauza coloanei cervicale dar aceasta stare foarte suparatoare de apasare nu trece. Am refacut acum 2 saptamani o ecografie de parti moi unde acesti limfoganglioni s-au marit ca dimensiune 10-15mm si de asemenea mi-au iesit marite ASLO 340 UI/mL si Prolactina 870.4 uI/mL. Pot fii acesti ganglioni vinovati de ce simt? Ar trebui sa fac un consult pneumologic sau un RMN de gat cu substanta de contrast? Va rog mult sa imi indicati ce trebuie sa fac pentru ca am ajuns intr-o stare foarte proasta si mereu obosita.
2 comentarii
0
02-11-2018, ora 13:08
Roxy2018
Nu este medic/terapeut
Roxy2018
Am facut de asemenea ecocardiografie unde s-a evidentiat o insuficienta mitrala minora si insuficienta tricuspidiana minora. La un examen pneumologic mi-a iesit o bronsita subacuta spastica. Am urmat toate tratamentele indicate dar nimic nu s-a modificat. In zona unde simt acea apasare simt un nodul mobil si se aude un fel de trosnitura la miscarea lui si parca atunci cand ma apas sau il masez ma simt un pic mai bine.
0
03-11-2018, ora 10:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Coboară mai jos cu investigațiile
La Gastrologie
Sunt pe forum sute de postări unde explic că mucoasa faringelui direct sau indirect este afectată de greșeli în alimentație și reflux gastro esofagian
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.