Sinuzita sau probleme gastro?

23-05-2020
Luminita_m
Nu este medic/terapeut
Luminita_m
In urma cu doua luni am contractat o viroza care s-a manifestat altfel decat o raceala comuna. A lipsit rinoreea, dar a aparut o subfebrilitate. Starea de rau, generala, a determinat medicul de familie sa-mi prescrie Rovamycina 1 × 12 ore/7 zile. Simptomele s-au diminuat, dar nu au disparut complet. In plus, seara constat ca nasul meu e rece, iar senzatia de rece o simt atat in nas, cat si in gat.
De ieri a revenit starea de rau: durere difuza in zona fruntii si a tamplelor, usturime si senzatie de rece in cerul gurii si la baza nasului, inflamare a ganglionilor... Cum o programare la specialist presupune cel putin o saptamana, iar in urgenta nu e indicat sa ajung ce pot face?? Va rog, ajutati-ma.
5 comentarii
0
23-05-2020, ora 22:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 varsta, inaltime, sex, care KG ai Tensiunea arteriala?
2 ce probleme digestive ai???
3 ai consumat otet, lamai, citrice, usturoi, acidulate ??
4 testul e Covid ai facut ?
0
24-05-2020, ora 09:17
Luminita_m
Nu este medic/terapeut
Luminita_m
Multumesc, Domnule Doctor, pentru raspuns.
1. 48 ani, 1.70m, 78kg. Tensiune arteriala 120/80. Fara antecedente cardiace (investigatie recenta)
2. enterocolita (din copilarie). Fara probleme digestive care sa ma alerteze. Majoritatea situatiilor (de scurta durata si intensitate redusa) le-am pus pe seama suprasolicitarii (activez in mediul universitar). Poate doar un disconfort produs, rareori, de nuca din preparate, mezeluri afumate, ceapa sau usturoi (pe care incerc sa le evit). Am renuntat la apa minerala carbogazoasa in urma cu doua luni, la debutul primelor semne de raceala.
3. consum moderat de citrice (folosirea vitaminei C, la recomandarea medicului, in timpul virozei), otet, ceapa sau usturoi.
4. nu am facut testul Covid.
Parcurgand raspunsurile dv. de pe forum, am incercat sa hidratez mucoasa bucala cu picaturi orale de vitamina A. In paralel, 2 cani cu ceai de galbenele. Am schimbat pozitia de dormit, folosind o perna mai ferma, la un nivel mai ridicat. In dimineata asta, pare ca e mai bine.
0
24-05-2020, ora 09:44
Luminita_m
Nu este medic/terapeut
Luminita_m
Ce am uitat sa precizez si consider foarte important: in ianuarie, dupa un tratament stomatologic de obturatie de canal mi s-a prescris Augumentin 1 × 12 ore/ 7zile. A urmat episodul cu viroza. La debutul starii de subfebrilitate, medicul de familie mi-a recomandat Amoxicilina 500 g. 4× 24 ore. Dupa 4 zile fara rezultat, mi-a inlocuit antibioticul cu Rovamycina (alte 7 zile). Am luat probiotice in tot acest timp, dar chiar si asa... Poate fi "tabacirea cu antibiotice" una din cauzele starii mele prezente??
Cu multumiri,
0
24-05-2020, ora 17:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da.
Doar ca nu ele în sine. Ci dezastrul care îl fac în intestin.
În intestin se asimilează nutrientii, tot din intestin pornește sistemul limgatic. Tot de intestin depinde și temperatura corporala în mare măsură.
Asa ca un gastro bun și mai citiți despre Alimentația în probleme intestinale
0
24-05-2020, ora 19:17
Luminita_m
Nu este medic/terapeut
Luminita_m
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.