Stare deprimanta persistenta

07-10-2019
Marius1577
Nu este medic/terapeut
Marius1577
Ma simt pe zii ce trece mai deprimat, sunt o persoana oribila si dezgustatoare si toata lunea isi bate joc de mine si nu mai vreau sa mau trăiesc!
AM un tata alcoolic care toata viata a baut si a batuto pe mama mea chiar a desfigurat in bătaie iar eu am dezvoltat o depresie o teama si o depe denta grava de jocuri pe calculatoar!
Timp de 5 ani de zile am petrecut intre 6 si chiar 16 ore pe zii pe calculator pentru a suprima tristetea teama su miam distrus coloana si chiar intreaga existenta!
Cum pot scapa de aceasta dependenta?sunt disperat oare moartea este solutia?
Sunt o povara pentru aocietate, toata lunea ma uraste sunt o persoana dezgustatoare si simt ca nu mai merit sa comunic sa mănânc sau sa mai intoxic alte persoane prin prezenta mea!
SUND dependent de energizante si beau cam 750 ml pe zii!
AM incercat tratament cu sertralina si serideps dar miau provocat doar insomnii fara ameliorare!
PETREC foarte mult timp chiar ore intregi pe zii in care verific rearanjez si repet activitati si gesturi obsesive lipsite de sens contra vointei mele si simt ca imi pierd mintile!
Am senzatia ca toti oamenii din jur imi acorda o atentie deosebita examinînd umi defectele si căutând miduri de a ma agresa si batjocorit, chiar si familia si rudele au garduri rele despre mine!
Imi este teama ca daca ma internez or sa ma tortureze ceilalti pacuenti iar medicul va falsifica acte astfel incat moarrea mea sa para un accident nefericit mintindumi parintii ca totul a fost un accident neferucit si imi este teama sa ma inrernezz aici deoarece chiar la foatara internare am fost amenintat de un infirmier ca ma ca schungiui iar eu aproape am paralizat de frica in wc!
Mau sedat chiar de la prima internare si am loat ani dw zile sedativE!
Ce ar trebuii sa fac pentru ca sunt disperat si nu stiu ce sa mai fac.
5 comentarii
0
08-10-2019, ora 09:23
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Marius1577, de ce crezi tu că ar avea ceilalți ceva cu tine? Oamenii au problemele lor, nu ar câștiga nimic să-ți facă ție rău. Poate fi o percepție a ta, bazată pe anumite convingeri. Viața are și bune și rele. Tu ai o problemă pe care o poți ține sub control dacă urmezi tratamentul prescris de medici. Dar gândește-te la cei care au accidente și rămân paralizați pe viață sau își pierd mâini sau picioare care nu se mai pot recupera.
Ce-ar fi dacă atunci când vezi pe cineva că-ți aruncă o privire, în loc să interpretezi că are ceva cu tine să te gândești că poate are o problemă personală care-l macină și faptul că te-a privit într-un anume fel e numai pentru că ai fost în raza lui de acțiune, dar de fapt el era furios pe ce-l deranjase?
Nimeni nu poate ști mai bine decât tine ce anume îți face bine și ce-ți face rău. Așa că încearcă să selectezi elementele care ți se potrivesc și care simți că-ți fac bine. Toți oamenii au temeri, unele mai mari, altele mai mici și lipsite de importanță. Important e să reușești să le învingi, făcând tot ce depinde de tine, sau dacă sunt lucruri care te depășesc acceptă că nu poți gestiona totul, (nimeni nu o poate face)încearcă să le accepți și să mergi mai departe.Găsește bucuria în lucrurile mărunte și felicită-te pentru fiecare impas depășit.
0
08-10-2019, ora 14:05
Marius1577
Nu este medic/terapeut
Marius1577
Multumesc pentru raspuns doamna psiholog dar eu simt in continuare ca sunt o persoana oribila si dezgustatoare si ca pe ceilalti oameni ii deranjeaza prezenta mea in orice conjunctura!
0
08-10-2019, ora 17:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Orice om este valoros și unic, nu e nevoie să te compari cu ceilalți.
Încearcă să citești Christophe Andre „Imperfecți, liberi și fericiți. Practici ale stimei de sine”. Se găsește și în format electronic.
E nevoie să-ți schimbi modul de percepție, pentru ca să nu mai crezi că au ceilalți ceva cu tine. Nimeni nu te poate cunoaște mai bine decât tine, așa că nu poate emite o părere obiectivă despre tine, iar dacă e deranjat de prezența ta, fii sigur că el are o problemă.
0
09-10-2019, ora 21:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa iei tot tratamentul pe care ti l-a dat medicul psihiatru pentru boala ta. Nu ar trebui sa te simti asa. Chiar daca nu te internezi, spune-i cum te simti cum ai scris aici si urmeaza tratamentul ca la carte. In cateva saptamani ar trebui sa iti treaca cu conditia urmarii sfaturilor medicului, in continuare.
Sanatate multa!
0
10-10-2019, ora 08:47
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Consultați un medic psihiatru si respectați indicatiile acestuia. Urmați si sedinte de terapie psihologica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul