Stări de rau înainte sau după scaun cu amorțeală pe partea stanga

29-10-2018
piton
Nu este medic/terapeut
piton
Am 41 de ani și de 3 luni am niște stări de rău la care încă nu am găsit cauza. În preajma scaunelor apare o senzație de greață, gura uscata și amorțeală pe partea stanga a întregului corp. Simt nevoia de a bea cât mai multă apa. Apar uneori și dureri în piept, ca o arsura, nod în gat. După o perioada de 20 min pana la o ora, senzația de rău se diminuează si dispare. Apoi indiferent de scaun uneori am amețeli, stări de leșin, senzația de lipsa de putere. Dacă fac efort deasemenea apar stări de leșin.
Am fost la neurolog, am făcut un CT cranian și a ieșit normal, doar o sinuzita. Am fost la cardiolog, am făcut ecograf și mi-a spus ca este în regula doar o stare de fatigabilitate.
Am fost și la gastroenterolog și mi s-a spus ca am colon iritabil.
Pentru ca mi s-a spus ca as avea și o infecție urinara(la ecograf +flora bacteriana la sumar urina) am urmat tratament cu antibiotic și atunci stările mai dispăreau. În final am fost și internat la urologie unde am făcut 6 zile ceftamil injectabil și apoi urografie. Totul normal aici, fără pietre sau alte complicații urologice.
Totuși în continuare am acele stări în special în preajma scaunelor. În plus am și ochii roșii, chiar și noaptea când ma trezesc sunt roșii, în special stângul. Uneori stările de rău sunt însoțite de o accentuare a înroșirii ochilor, în special stângul. De multe ori ma trezesc noaptea, 4-5, cu greață și senzația de scaun.
Am încercat și o alimentație mai sanatoasa cu trei mese pe zi, fără grăsimi, fără pâine multă, fără cafea, alcool. Am slăbit 8-10 kg în trei luni. Nu prea am pofta de mâncare și mănânc mai mult forțat. Când îmi este pofta și mănânc mai mult la prânz, ciorba și felul 2, simt apoi la 1 - 2 ore ca încep acele senzații neplăcute.
As dori sa fac și niște investigații gastroenterologice, endoscopie, colonoscopie.
Mi s-a spus ca poate fi și pe stres, anxietate șamd. Nu exclud nici aceasta varianta.
Poate par ciudate toate aceste simptome însă sunt din ce în ce mai descurajat din cauza ca după ce am fost la mai mulți medici, încă nu am descoperit cauza.
5 comentarii
1
31-10-2018, ora 10:03
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Asta e situatia cea mai nasoala, cand simptomele ies din standard si nimeni nu le da de cap. Simptomele de genul asta: stare de rau, ameteli, greata - sunt in general vegetative. Adica provocate de sistemul nervos vegetativ in mod nespecific in anumite circumstante. De exemplu ca atunci cand te lovesti si te doare extrem de tare si simti ca ti se face rau, sau cand te doare capul atat de tare incat iti vine sa vomiti. Sau cand primesti un pumn in burta (presiune pe plexul celiac).
Daca scaunele sunt tari si faci efort la defecatie ar putea creste presiunea intraabdominala si sa existe o stimulare vagala. Asta ar putea sa scada frecventa cardiaca si tensiunea arteriala - cu stare de rau.

In principiu exista doua mari cauze care ar putea sa dea stare de rau de genul asta: hipotensiunea arteriala si hipoglicemia.
Ce poti sa faci: cumpara-ti un tensiometru si ia-ti tensiunea atat cand te simti bine si cand te simti rau. Ia-ti si pulsul (majoritatea tensiometrelor actuale iti arata si pulsul). Trebuie sa excludem si o tahicardie paroxistica supraventriculara - adica o tulburare de ritm cardiac care apare ocazional si face sa bata inima f tare.
Ca sa excluzi si o posibila hipoglicemie - bea ceva dulce cand te simti rau - si apa cu o lingurita de zahar e suficient - ar trebui sa-ti treaca repede dupa ce bei daca e de la hipoglicemie.
Alta cauza posibila - un dezechilibru hidroelectrolitic - poti face niste analize - sodiu, potasiu, calciu ionic, magneziu, clor.

Ar putea insa sa nu fie nici una din cele de mai sus - si sa nu le gasesti cauza, dar si sa dispara la fel cum au inceput.
0
13-11-2018, ora 06:50
piton
Nu este medic/terapeut
piton
Între timp am făcut endoscopie și colonoscopie. Rezultatul este gastrita, niște pete albicioase rezistente la spălare pe esofag (bănuială candida pt ca făcusem antibiotic injectabil cu o săpt mai devreme) și helicobacter iar la colonoscopie - hemoroizi interni congestivi. Imediat am făcut, la recomandarea medicului, exsudat, raclat lingual și testare helicobacter fecale, toate negative. Practic doar gastrita ar fi ceva concret și rămân acele pete albe o necunoscuta. În continuare am stări de oboseala, uneori dureri de cap și tiuieli în urechi în special dimineața. Tot dimineața la trezire am ochii roșii dar și peste zi uneori. În plus resimt de vreo săptămână niște, , sfaraieli" în partea superioara stânga a toracelui, între umăr și san către centru. Am epuizat o mulțime de investigații și încă nu știu mai nimic concret în afara de gastrita. Mai aștept RMN cranian. Voi încerca și un nou control cardiologic.
1
13-11-2018, ora 10:54
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Cum este tensiunea arteriala si pulsul?
Dureri de cap, tiuit in urechi si ochii rosii ar putea indica niste spike-uri hipertensive. V-am recomandat de prima data sa va analizati tensiunea arteriala. Aveti nevoie de mai multe determinari, atat in repaus si fara simptome, cat si in timpul lor. Si sa va luati la ambele brate, cu un tensiometru bun.

Gastrita, hemoroizii si candida nu au legatura cu simptomele dvs.

Daca aveti gastrita si la endoscopie au pus diagnosticul de helicobacter pilori e probabil sa fie - in ciuda rezultatului negativ in fecale (posibil fals negativ). Pe de alta parte daca ati facut deja tratament antibiotic poate ati tratat deja problema asta. In mod normal pentru H.pilory se face tratament antibiotic, impreuna cu omeprazol cateva saptamani pentru gastrita. Nu vreti sa exagerati insa cu antibioticele pentru ca apar dezechilibre in flora intestinala/vaginala/bucala - cu candida si alte probleme.

Posibil sa aveti si o sensibilitate in a descoperi simptome pe care altii le ingora sau nu le simt asa de intens.
0
14-11-2018, ora 06:45
piton
Nu este medic/terapeut
piton
Tensiunea măsurată la med de familie ori spital, urgenta a fost între 12 /8 și 14/9. Pulsul este dimineața 55-60 iar peste zi 65-80. Am făcut și control cardiologic cu EKG și Ecograf și cardiologul a spus ca nu este nimic grav, doar o stare de fatigabilitate și mi-a recomandat Holter TA 24 ore. Urmeaza sa iau un tensiometru și probabil voi face și acel Holter. Simptomele le descopăr atunci când ma împiedică sa îmi desfășor activitățile în mod normal, ele sunt evidente. Recunosc totusi ca dupa câteva luni de probleme, am și momente când exagerez. Cel mai tare ma deranjează acum faptul ca nu ma pot odihni, adorm repede, aici nu ar fi probleme, însă nu pot lega mai mult de 4-5 ore de somn. Ma trezesc cu senzație de leșin, amorțeli, acel tiuit în urechi și ochi roșii. Și după efort ceva mai intens apar unele simptome, practic am nevoie de f multă odihna. Ma gândesc și la ceva probleme respiratorii. Am avut în trecut (4-5 ani) probleme pt ca fumam și treceau doar cu aerosoli cu flixotide. Am renunțat la fumat de atunci, totuși la instalarea sezonului rece am perioade când trebuie sa inhalez înainte de a merge sa dorm, doua pufuri de ventolin și o inhalare cu flixotide disk. Mulțumesc pentru răspuns!
0
20-12-2021, ora 12:54
Vlad04
Nu este medic/terapeut
Vlad04
Salutare! Cum ati rezolvat problemele?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.