Stres, incertitudine, panica. Nu ma inteleg deloc bine cu sotia (mereu certuri reprosuri observatii

05-06-2019
Woodsman
Nu este medic/terapeut
Woodsman
Buna ziua. Vreau sa trec sau sa ies dintr-o stare destul de apasatoare dar nu gasesc nici o calea de iesire.
Nu ma inteleg deloc bine cu sotia (mereu certuri reprosuri observatii etc) As fi avut toate motivele sa divortez insa nu am facut-o. Pentru faptul ca ai mei parinti sufera de niste boli incurabile iar eu nu prea mai am de ce ma agata daca ei vor dispare. Astfel daca ai mei erau in regula, poate eram demult divortat si recasatorit poate. Asa am tendinta sa ma agat de ceva, chiar daca e ceva nesanatos.Nu am nici copii nici frati, surori, prieteni mai putin. (Pt.ca daca as fi avut ceva din toate astea atunci mi-ar fi fost mult mai usor sa trec peste astfel de necazuri)
Recunosc ca nu ma simt capabil sa trec peste evenimentele neplacute din viata, nu ma simt in stare sa le fac fata.
Daca ceva rau se intampla cu ai mei, ma simt un om pierdut, nu mai am nici o directie in viata, ma voi descompune psihic, social chiar si fizic. Imi vin in minte tot felul de scenarii sumbre si nu gasesc nici o modalitate de rezolvare.
As vrea sa obtin o stare de nepasare, sa functioneze ca un fel de anestezic sa devin imun la astfel de probleme. As pleca din tara o perioada, as lua totul pe cont propriu si m-as intoarce inapoi cand lucrurile se vor aseza. Am 42 de ani dar ma simt neputincios.(La capitolul incredere sau stima de sine sunt 0)Unii spun ca toti trecem prin astfel de necazuri.De acord dar fie care trece in felul lui.Unii pot altii nu.Eu mi-as dori sa pot trece peste asa ceva dar nu gasesc nici un fel de solutie. Stau pe un butoi cu pulbere gata oricand sa explodeze.
Ma puteti ajuta intr-un fel cu niste idei?
3 comentarii
0
05-06-2019, ora 13:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati niste sedinte de psihoterapie.
0
08-06-2019, ora 07:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, iar pe baza diagnosticului veți urma psihoterapie.
În spatele fiecărui comportament se află o cauză. Important e să depistați acei factori ce vă fac să funcționați astfel și să câștigați competențe pentru a face față situațiilor întâlnite.
0
18-06-2019, ora 11:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Multe persoane isi moduleaza cu greu trairile emotionale. Persoanele traiesc adesea evenimentele neplacute cu intensitatea unui tsunami. Iar mai apoi, pagubele generate de valul urias al emotiilor coplesitoare lasa adesea in urma un pustiu emotional si teama de exprimarea emotionala. Problema e insa ca suprimarea emotionala va duce mai degraba la accentuarea urmatorului tsunami, ce devine si mai coplesitor. Incercarea de a fugi de tsunamiul emotiilor coplesitoare e inutila, chiar daunatoare.

Modularea emotionala DBT, obtinuta cu sprijinul psihoterapiei dialectic comportamentale, se concentreaza pe abilitatea de a depasi cu succes valul emotiilor coplesitoare, initial cu printr-un efort constient si mai apoi ca reactie automata. Modularea emotionala DBT urmareste dobandirea abilitatii de a inhiba comportamentele impulsive ce apar ca reactie la emotiile coplesitoare, negative sau pozitive. Terapia dialectic comportamentala cultiva abilitatea de a-ti concentra atentia in prezenta emotiilor coplesitoare si a-ti coordona actiunile catre un scop cat mai folositor situatiei in care te afli. Te sprijina sa reactionezi intr-un maniera mai putin dependenta de starile tale emotionale.
In cazul in care doresti detalii, acceseaza profilul meu pentru datele de contact.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul