Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei

14-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stresul reprezinta principala cauza de aparitie a depresiilor, sustin reprezentantii Fundatiei Ana Aslan International.
Astfel, 90% dintre persoanele care au tulburari anxios-depresive pe care nu le recunosc si pe care nu le trateaza fac depresii.
O depresie netratata 6 luni duce la boala de memorie. Potrivit specialistilor, unul din doi pacienti cu depresii netratate dezvolta, ulterior, o boala de memorie.
Actuala criza economica a dezvoltat noi conditii si cauze de stres, care au determinat o crestere a numarului celor ce sufera de tulburari anxios-depresive si depresii cu 40%, dupa cum sustin specialistii de la Fundatia Ana Aslan International.
Supunerea organismului la stres continuu in cazul in care nu exista alte afectiuni psihiatrice de fond duce la tulburari anxios-depresive. In general, acestea ii afecteaza mai degraba pe performeri, pe oamenii foarte bine pregatiti profesional, pe cei care se implica profund in tot ceea ce fac, pe cei responsabili, pe cei carora li se cere mult si care, la un moment dat, sunt depasiti de activitatea si de raspunderea pe care o au, nu mai pot sa-si puna ordine in prioritati. Ele se manifesta si la persoanele mai putin pregatite sau cu mai putine aspiratii de la viata.
Studiile si statisticile Fundatiei Ana Aslan International arata ca numarul celor care sufera de tulburari anxios-depresive si depresii a crescut in acest an cu 90%.
Date fiind ultimele analize socio-economice in domeniu, potrivit carora doua treimi dintre romani afirma ca o duc mai rau decat anul trecut, iar 82% dintre romani considera ca anul viitor vor avea o situatie financiara si mai proasta decat in 2009, reprezentantii Fundatiei apreciaza ca in lunile urmatoare numarul persoanelor care manifesta tulburari anxios-depresive si depresii va creste mai mult.
Din studiile Fundatiei Ana Aslan International reiese ca cele mai afectate de depresie sunt persoanele intre 25 si 50 de ani, femeile fiind afectate de depresie de trei ori mai mult decat barbatii.
Studiile arata ca, de-a lungul unei vieti, exista anumite "perioade de fericire". Oamenii sunt mai fericiti intre 20 si 30 de ani, intre 30 si 40 de ani si dupa ce trec de 50 de ani.
Conform cercetarilor, oamenii care se simt cei mai nefericiti sunt cei cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani. Varsta de 45 de ani este cea mai critica, in aceasta perioada existand predispozitie spre depresie. La 44 de ani se inregistreaza cel mai scazut nivel de fericire, urmand ca dupa 45 de ani sentimentul de fericire sa creasca.
_
Sursa: Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul Romedicului pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
5 comentarii
0
14-08-2011, ora 21:08
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
As completa ca, potrivit indicatorilor Daly, in anul 2020 de presia va avea rang I in Europa si cu siguranta si in lume!
0
14-08-2011, ora 23:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
:(
0
20-08-2011, ora 06:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cretinitatile si nedreptatile pe care le fac cei din jur cu noi care suntem atat de sensibili sunt cauzele tuturor tulburarilor psihice.

Alimentatia plina de e-uri si chimicale impusa de Uniunea Europeana careia am ajuns sa ne inchinam ca sclavii de tampiti ce suntem. Si asta este o CAUZA MAJORA !!!

Du-te Nick pina in Obor si verifica cate produse proaspete nemodificate genetic si fara ingrasaminte chimice mai gasesti !!!

Iti spun eu ca am fost zilele trecute.

La doua sau la trei tarabe din tot Oborul.

Taranii nostri stau cu marfa pe tarabe si nu si-o pot vinde sau vind prostiile modificate genetic de straini imbecili, hoti, perversi si care vor sa se imbogateasca subit pe spinarea poporului roman.

Din unul dintre cele mai mari granare ale Europei... am ajuns sa mai producem din resurse proprii legume chircite, nu le putem uda ca sunt in camp si nu avem cu ce, suntem prea saraci !!!

Trezeteste-te Domne odata la realitate !!!
0
22-09-2011, ora 16:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă clara_p,

http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
_

Toate cele bune,
Mr. Nick
0
24-09-2011, ora 06:36
Antonio C.
Nu este medic/terapeut
Antonio C.
Asa este ! Stresul e cauza, iar stresul poate fi inlaturat cu asta : -*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  •