Sunet ciudat in gât atunci când fac îndoieli laterale.

04-02-2019
Lala1.1
Nu este medic/terapeut
Lala1.1
Buna seara. Am descoperit acum ca dacă indoi corpul in lateral, stânga dreapta din șezut sau din picioare(ca și cum as face încălzirea la gimnastica), se aude un zgomot in gât, ca și cum ar trece aerul sau ca și cum îndoielile ar împinge aer in gat(nu e respirația), îmi îngreunează putin și respirația. Menționez ca sunt fumătoare. Ma poate ajuta cineva, sa îmi dau seama ce ar putea fi, va rog frumos!
2 comentarii
0
25-03-2019, ora 14:09
Bogdan-1
Nu este medic/terapeut
Bogdan-1
Buna. Acelasi lucru mi se intampla si mie la fandari laterale din trunchi. Se aude ca un zgomot de frecare din piept. Am vazut ca mai erau vreo 2 topicuri in legatura cu asta, dar nimeni nu a primit un raspuns. Tu ai facut o spirometrie? Eu am descoperit recent ca as avea si un sindrom obstructiv distal discret. Nu stiu daca are legatura cu zgomotul din piept. Poate este cineva in masura sa ne zica ce ar putea cauza asta? Unii spun ca ar fi un zgomot normal al trecerii aerului cand se comprina plamanii, dar totusi ar trebui sa il aiba toata lumea daca ar fi asa!?
1
25-03-2019, ora 22:11
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! La mișcările de lateralitate ale gâtului se micșorează lumenul traheei și pot apărea diferite sunete la trecerea coloanei de aer. Este ceva normal, unele persoane pot observa acest lucru, altele nu, deoarece și intensitatea acestor zgomote variază în funcție de particularitățile anatomice ale fiecărui individ (elasticitatea traheei, diametrul traheei). Dacă nu aveți alte simptome respiratorii, nu respirați mai greu la efort atunci sunteți sănătos din punct de vedere pulmonar. Dacă există simptome în sfera respiratorie mergeți la medicul de familie pentru consult și dirijare spre un medic specialist pentru investigații suplimentare! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.