Tensiune mare si puls oscilant (la urgenta cardiologul a refuzat sa vina la pacienti)

05-02-2021
sorcerxl
Nu este medic/terapeut
sorcerxl
Buna ziua,

Ieri dimineatza mi s-a facut rau si am ajuns la urgenta. Am simtit o accelerare brusca de puls in interval de cateva minute una de alta, parca simteam si o mica incalzire si parca un pic vedeam in ceata. Am chemat salvarea dar pana a ajuns aceste "criza" s-au mai repetat de cateva ori daca la intesitate mai mica, la un moment dat simtind de degetele de la mana dreapta rece. Cand a ajuns echipajul de pe salvare aveam tesiune 150/90, ekg normal, dupa care m-au apasat pe unghie si a zis doamne ca nu-i ok si sa mergem la spital. Am ajuns la spital si inainte de coborare mi s-a luat tensiunea din nou si aveam 200 (cea mica nu mi-au zis-o), dupa care m-au dus in urgenta m-au conectat la aparate si aveam tensiunea 175/ 97. Am stat in pat in urgenta cam 4-5 in ore care pulsul oscila intre 65 si 90 (in episoada, urca pana la 90, apoi scadea se stabiliza pe la 65-70 dupa o oarecare perioada repetandu-se). De fiecare daca mi se spunea sa fiu calm, desi eram calm si nu simteam nici o nelinste, in final mi-au dat un alprazolam., dar pulsul era tot oscilant. In final mi s-a comunicat ca medicul cardiolog de pe sectie nu poate sa coboare in urgenta si m-au trimis acasa cu urmatorul tratament : aspenter, aspacardin, extravalerianic si egiloc. La plecare tensiunea era 140/70. Dupa ce am ajuns acasa la cateva ore am constatat ca tesiunea era 170/95 fapt pentru care am luat un noliprel de 2, 5, iar la vreo doua ore dupa tensiune scazuze la 130/75.

Problema este ca azi dimineata s-a repetat acelasi episod si dupa prima crestere de puls am luat jumatate de captopril sub limba. Tensiunea imediat dupa fiind 180/100, iar la vre-o ora dupa scazand la 140/70, dupa care a urcat si sta pe la 160.

De asemenea mai simt stari de incalzire usoara si parca ameteala pentru un timp foarte scurt.

Ce ma sfatuiti sa fac pana reusesc sa ajung la un cardiolog, fiind o problema mare cu programarea la unul, cel mai repede am gasit programare in 27 februarie.
1 comentarii
0
05-02-2021, ora 17:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la medicul de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tensiunea oscilantă - ghidul pacientului hipertensiv
  • Tensiunea arterială osciantă ar putea fi o cauză ascunsă a demenței
  • Variabilitatea tensiunii arteriale ca predictor pentru riscul de Alzheimer
  •