Terapia cu miere in infertilitate, dismenoree si frigiditate

29-08-2013
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Afectiunile hormonale la femei

Infertilitate

Se elimina complet zaharul din alimentatie si se consuma in schimb miere de floarea-soarelui (minimum 6 lingurite pe zi). Stimuleaza activitatea hormonala si are un misterios efect reglator al activitatii ovarelor. La femeile cu insuficienta ovariana, se recomanda mierea de floarea-soarelui sau poliflora cu laptisor de matca 2%, care se gaseste in magazinele apicole specializate.

Dismenoree

Se consuma miere de zmeur lichida, cate patru lingurite pe zi. Ajuta la reglarea ritmului de aparitie a menstrelor, reduce simptomele sindromului premenstrual, diminueaza anumite fenomene neplacute din timpul menstrelor (stari de nervozitate, spasme, dureri de sani). In medicina populara, femeile care au dureri ovariene si abdominale puternice la ciclu se ung pe pielea abdomenului inferior cu miere de albine, pun deasupra o bucata de bumbac si pe ea o sticla cu apa cat mai calda. Se face aceasta aplicatie vreme de o ora, dupa care durerile dispar numaidecat.

Frigiditate

Cel mai eficient remediu natural este hidromelul, o bautura slab alcoolizata pe baza de miere.
3 comentarii
0
29-08-2013, ora 21:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Hidromelul - elixirul tineretii si al bucuriei de viata

Este unul din cele mai vechi remedii stimulente, reintineritoare si afrodiziace cunoscute. Dupa unii cercetatori, licoarea isi are originea in Babilon, fiind cunoscuta de acum 4.000 de ani. In acele vremuri se spunea ca cei care beau acest elixir preparat din miere de albine intineresc si chiar devin... nemuritori. Se mai stia ca licoarea grabeste vindecarea ranilor, ajuta la redobandirea poftei de mancare si a poftei de viata in general, fiind un remediu si contra sterilitatii. Dupa alti cercetatori, hidromelul provine din India, fiind mai vechi de 6.000 de ani. In medicina Ayurveda, este unul din principalele remedii reintineritoare, facandu-se referiri chiar la o tinerete vesnica, obtinuta prin consumarea de hidromel combinat cu unele ierburi care cresteau la poalele muntilor Himalaya. In timpurile noastre aceasta bautura pe baza de miere a cunoscut o noua celebritate, datorata unor studii realizate de cercetatorii unui institut londonez, care au ajuns la concluzia ca hidromelul este mult mai mult decat o bautura slab alcoolizata. Este un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali, care au ca efect relansarea activitatii hormonale si o actiune reintineritoare certa.
0
29-08-2013, ora 21:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cum se prepara hidromelul

Intr-o sticla de un litru, se pun 6-8 linguri de miere poliflora (preferabil lichida), o jumatate (nu mai mult!) de lingurita de polen de albine si se completeaza restul cu apa plata sau de izvor. Se inchide sticla ermetic si se lasa la macerat timp de 2 zile, la temperatura camerei, agitandu-se de 3-4 ori pe zi. Rezulta o licoare cu un gust placut, acrisor si acidulat, slab alcoolizat, cu efecte stimulente nervoase, tonice si chiar euforizante, cu totul deosebite.

Se consuma 2-3 pahare pe zi, de preferinta pe stomacul gol.
0
29-08-2013, ora 21:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cateva efecte si intrebuintari terapeutice ale hidromelului

Frigiditate

Se consuma 1-3 pahare de hidromel inaintea actului amoros. Ajuta la relaxare, favorizeaza aparitia unei stari de spirit vioaie, jucause, euforice. Este printre putinele afrodiziace feminine cu eficienta dovedita, avand in plus si un gust si o aroma agreabile, element extrem de important.

Impotenta

Se aplica acelasi tratament ca la frigiditate. In cazul barbatilor, hidromelul are efecte usor vasodilatatoare (inclusiv in zona pelviana), de stimulent hormonal si, prin efectul sau tonic nervos, ajuta la depasirea anumitor bariere si blocaje psihice.

Menopauza prematura

Se face o cura de 60 de zile cu hidromel. Se consuma pe stomacul gol, cate un pahar dimineata, la pranz si seara. In paralel, se tine un regim alimentar cu multe legume si fructe crude.

Inapetenta, digestie dificila

Se bea o jumatate de pahar de hidromel, cu 15-20 de minute inainte de fiecare masa. Favorizeaza secretia de sucuri digestive, stimuleaza peristaltismul digestiv.

Carente de minerale si oligoelemente

Se face o cura de 20 de zile, timp in care se bea jumatate de litru de hidromel pe zi. Pe langa faptul ca are in compozitia sa toate mineralele mierii si ale polenului, ajuta la o mult mai buna asimilare a acestor elemente si din alimentele obisnuite.

Sursa: http://www.formula-as.ro/2006/732/medicina-naturista-25/mierea-de-albine-ii-7272
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clasificare: lista completa de cauze de infertilitate feminina
  • Cauze hormonale de infertilitate la femei
  • Cauze pelviene ale infertilitatii la femei
  • Cauze ovariene de infertilitate
  • Cauze uterine de infertilitate: endometrioza si fibromul
  • Semne de infertilitate la femei - indicatori de infertilitate feminina
  • Etape de testare fertilitate la femei - ghid prima examinare de infertilitate
  • Apiterapia
  • Miere si frumusete
  •