Terapia florala Bach, o alinare naturala pentru bolnavii mentalo-psihic, dar nu numai

25-02-2012
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Am mai scris despre această terapie, într-un topic deschis în cadrul secţiunii 'Tulburări psihice', dar, atunci, la acel moment, am structurat greşit informaţia în topic, omiţând pe fondul grabei şi al neatenţiei unele aspecte importante, tocmai de aceea am reluat şi filtrat informaţia, postându-o în formulă cu finalitate îmbunătăţită ;)
_
Terapia florală a fost dezvoltată acum 60 de ani de către Edward Bach, un cunoscut medic şi un eminent cercetător britanic, care a lucrat ca medic chirurg, ca medic de urgenţă, dar şi ca bacteriolog. În ciuda succesului său în domeniul medicinei alopate, nu a fost satisfăcut de modul în care medicii tratau bolile, ignorând total oamenii aflaţi în suferinţă. Referitor la pacienţi, Dr. Edward Bach considera că atitudinea mentală joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii şi în recuperarea din boală. El spunea: 'A fi sănătos înseamnă să trăieşti în armonie cu mintea, trupul şi sufletul'.
Dr. Bach, în 1930, a părăsit Londra şi s-a stabilit în zona rurală South Wales, pentru a putea fi mai aproape de natură. A început aici o intensă perioadă de căutare spirituală interioară, după ce s-a îmbolnăvit de cancer de colon. În acelaşi timp, în plimbările lui solitare prin natură, Bach a făcut legătura între diverse tipuri de oameni şi diferite specii de plante care-i pot ajuta în momentele lor de dezechilibru emoţional. Aici a descoperit prima lui esenţă florală, Impatiens. Până în 1932, descoperise primele 12 remedii florale, iar în 1933, a început fabricarea celui de-al doilea grup de esenţe. În 1934, dr. Bach s-a mutat în Oxfordshire, unde a descoperit ultimele 19 remedii florale; în total, 38 de remedii, fiecare dintre ele indicat într-o anumită stare emoţională, plus Rescue Remedy, o combinaţie de cinci esenţe florale, pentru situaţii dificile. Dr. Bach s-a stins la numai 50 de ani, în noiembrie 1936, lăsând medicinei un sistem terapeutic extrem de benefic în tratarea stărilor emoţionale ale oamenilor, pe care le considera responsabile de sănătatea întregului organism. La Centrul Bach din Mont Vermont se continuă şi astăzi consilierea şi instruirea în prepararea remediilor, care se exportă în întreaga lume.

- Care sunt principiile terapeutice ale esenţelor florale Bach?

Terapia Bach se adresează individului, nu afecţiunii sau simptomelor. Esenţele florale sunt menite să echilibreze deranjamentele emoţionale, blocajele care se instalează la un moment dat în planul mental. Dr. Bach afirma: 'Fiecare floare acţionează prin creşterea vibraţiilor pozitive şi deschiderea canalelor noastre energetice. Omul are, pe lângă corpul fizic, un corp al energiei vieţii, unul al sensibilităţii şi al emoţiilor şi unul spiritual'.
Esenţele florale sunt amprente energetice ale forţei vii din plante, care interacţionează cu corpurile subtile ale omului şi astfel îi pot ajuta pe cei cu boli fizice, adresându-se răspunsului emoţional la boala lor'.
Din punct de vedere psihologic, terapia Bach eliberează omul de 'hamurile' emoţionale, astfel încât să-şi poată trăi propriul adevăr. Este important să precizez că esenţele florale nu anihilează stările emoţionale negative, ci ajută la dezvoltarea stărilor emoţionale pozitive. 'Ele nu acţionează atacând boala, ci transmiţând corpului acele minunate vibraţii din natură, în prezenţa cărora boala se topeşte ca zăpada la soare', cum sugestiv spunea chiar Edward Bach.
37 din cele 38 de remedii Bach sunt preparate din inflorescenţele plantelor şi ale copacilor sălbatici, prin metoda soarelui (florile sunt culese dimineaţa, pe rouă, apoi sunt lăsate în vase cu apă de izvor, la soare, până ce se ofilesc) şi metoda fierberii, ambele inventate de dr. Bach. Acţiunea lor nu este chimică sau farmacologică; esenţele florale acţionează la nivel mental, doar prin vibraţiile pe care le transmit organismului. Substanţa activă florală şi acţiunea sa nu pot fi demonstrate ştiinţific, de aceea mulţi sceptici spun că terapia Bach se bazează, de fapt, doar pe efectul placebo. Dar nu este aşa... Cu esenţe florale se tratează la fel de bine şi copiii, şi animalele, chiar şi plantele, iar efectele benefice sunt vizibile în toate cazurile!

- Mai multe detalii despre metodele de preparare a remediilor Bach!

1. Metoda soarelui - (prin această metodă se prepară 20 din cele 38 de remedii florale Bach).
- partea florală a plantei este tăiată şi aşezată într-un recipient din sticlă transparentă şi subţire (pentru a permite pătrunderea razelor de soare), care se umple cu apă de izvor; recipientul nu este prea mare! Florile sunt aşezate într-un singur strat, aşa încât să acopere în întregime suprafaţa apei, şi sunt lăsate timp de 3-4 ore, chiar în natură, pentru a face o "baie de soare". În tot acest timp, florile respective transferă apei energia lor vitală şi calităţile vindecătoare, sub acţiunea catalizatoare a razelor de soare, prin participarea a 5 elemente prezente într-un echilibru natural: soare, pământ, apă, aer şi spaţiu. În momentul observării începerii ofilirii florilor, acestea sunt îndepărtate din recipientul cu apă, însă fără a atinge apa cu mâna (în acest sens se foloseşte un beţişor, eventual o frunză din aceeaşi plantă).
Apa îmbogăţită cu proprietăţile terapeutice ale florii plantei folosite este amestecată în cantiăţi egale cu brandy (o soluţie hidroalcoolică) pentru a obţine tinctura-mamă.
Tincturile-mamă sunt diluate din nou în brandy şi repartizate în sticluţe, de regulă, de 20 ml.
2. Metoda fierberii - (prin această metodă se prepară 18 din cele 38 de remedii florale Bach).
- partea florală a plantei este tăiată (rămurelele înflorite) şi este pusă la fiert în apa de izvor, timp de o jumătate de oră. După răcire, crenguţele se îndepărtează, iar conţinutul se filtrează şi se amestecă cu brandy (în proporţie jumătate-jumătate), rezultând astfel tinctura mamă.
Metoda soarelui este înlocuită cu metoda fierberii, pentru că primăvara şi/sau la începutul verii soarele nu este suficient de puternic!

- Cum se pune diagnosticul emoţional?

Terapia Bach începe întotdeauna cu discuţii între medic (terapeut) şi pacient. În procesul de diagnosticare, rolul medicului este foarte important; el trebuie să scoată la suprafaţă toate gândurile şi emoţiile pacientului, ceea ce uneori nu este uşor. Mulţi dintre noi traversăm perioade dificile şi obositoare, când negativitatea se strecoară în sufletele noastre. Pentru aceste perioade din viaţa noastră, remediile florale sunt un ajutor preţios în restabilirea echilibrului, înainte de apariţia simptomelor fizice. Terapia Bach se concentrează asupra emoţiilor umane; de aceea, medicul trebuie să fie un bun ascultător şi un fin observator al reacţiilor pacientului. Această analiză psihologică este vitală în alegerea remediilor florale de care pacientul are nevoie.

- Remediile Bach şi utilitatea acestora!

Dr. Bach a împărţit cele 38 de remedii în 7 grupe, care reprezintă conflictele fundamentale din noi înşine: frica, nesiguranţa de sine, interesul scăzut faţă de prezent, singurătatea, hipersensibilitate la idei şi influenţe exterioare, grija exagerată pentru bunăstarea celorlalţi. Ţinând cont de faptul că remediile florale se fabrică numai în Anglia (UK), pe domeniile din Mont Vermont, acolo unde Bach a trăit în ultimii ani, voi folosi denumirea lor de origine, care este utilizată şi în practica medicală.

Pe scurt...
â‘  Remedii pentru frică: Aspen, Cherry Plum, Mimulus, Red Chestnut, Rock Rose.

â–º POPULUS TREMULA (Aspen) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de agitaţie, anxietate, teamă şi nelinişte care nu pot fi explicate ca având o cauză raţională; temeri bruşte, atacuri de panică.
Aceste stări pot să apară ziua sau noaptea, în singurătate sau în compania a minim o persoană.

â–º PRUNUS CERASIFERA (Cherry Plum) - este indicat pentru persoanele care experimentează teama de a nu-şi pierde controlul, teama de a nu ceda nervos; este indicat pentru isterie, violenţă verbală, gânduri de sinucidere, teama de a nu înnebuni, teama de a nu izbucni în accese de furie etc.

â–º MIMULUS GUTTATUS (Mimulus) - este indicat pentru persoanele care experimentează teama de lucruri necunoscute, anxietate în societate; pentru persoanele care suferă de orice fobie şi pentru persoanele timide.

â–º AESCULUS CARNEA (Red Chestnut) - este indicat pentru persoanele care experimentează frică sau preocupare excesivă pentru sănătatea şi siguranţa celorlalţi.

â–º HELIANTHEMUM NUMMULARIUM (Rock Rose) - este indicat pentru persoanele care experimentează frică extremă, stare de panică terorizantă, spaimă inexplicabilă, uneori chiar stres posttraumatic.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

â‘¡ Remedii pentru singurătate: Heather, Impatients, Water violet.

â–º CALLUNA VULGARIS (Heather) - este indicat pentru persoanele care experimentează preocupări centrate pe doar propria persoană; pentru persoane excesiv de vorbăreţe şi pentru persoane egoiste.

â–º IMPATIENTS GLANDULIFERA (Impatients) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de nerăbdare, iritabilitate; pentru persoanele care nu suportă să aştepte, să asculte pe cineva etc.

â–º HOTTONIA PALUSTRIS (Water violet) - este indicat pentru persoanele care experimentează străi de însingurare şi mândrie; pentru persoane care atunci când se confruntă cu dificultăţi nu simt nevoia să se confeseze sau să solicite sprijinul celor din jur, se retrag, se izolează de societate.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

â‘¢ Remedii pentru preocupare exagerată pentru binele celorlalţi: Beech, Chicory, Rock Water, Vervain, Vine.

â–º FAGUS SYLVATICA (Beech) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de intoleranţă şi atitudine critică faţă de ceilalţi; pentru persoanele care îi judecă pe ceilalţi şi care pretind, în mod exgerat, ordine, precizie şi disciplină în viaţa lor şi a celor din jurul lor.

â–º CICHORIUM INTYBUS (Chicory) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de posesivitate, şantaj emoţional, ataşament şi egoism; pentru persoanele care iubesc în mod posesiv, care îşi impun voinţa, care doresc să menţină controlul, care chiar ar fi în stare să se auto-îmbolnăvească doar cu scopul de a menţine atenţia celor din jur concentrată asupra lor.

â–º AQUA PETRA (Rock Water) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de perfecţionism, inflexibilitate, autoreprimare şi negare de sine; pentru persoanele care au o gândire rigidă, fixată în idei uneori rupte de realitate.

â–º VERBENA OFFICINALIS (Vervain) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de entuziasm exagerat, frustrare, tensiune, fanatism; pentru persoanele care mucesc exagerat de mult şi care sunt intolerante, care nu acceptă sfaturi etc.

â–º VITIS VINIFERA (Vine) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de dominaţie, inflexibilitate şi tiranie; pentru persoanele care, când doresc să obţină un anumit lucru, se impun fără să ţină cont de sentimentele celorlalţi, fără să le pese dacă jignesc, rănesc sau produc suferinţă celor din jur; pentru persoanele tirane.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
â‘£ Remedii pentru nehotărâre: Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild Oat.

â–º CERATOSTIGMA WILLMOTTIANA (Cerato) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de lipsă de încredere în propria intuiţie, părere sau raţiune; pentru persoanele care pun multe întrebări, în special despre detalii nesemnificative şi probleme minore, din lipsă de încredere în propriile decizii.

â–º GENTIANELLA AMARELLA (Gentian) - este indicat personaelor care experimentează stări de îndoială, descurajare, dezamăgire datorată unui eşec, pesimism; pentru persoanele care se descurajează uşor atunci când întâmpină greutăţi.

â–º ULEX EUROPAEUS (Gorse) - este indicat persoanelor care experimentează stări de lipsă a speranţei, a bucuriei de a trăi, stări de depresie; pentru persoanele care au renunţat să mai spere, care simt că aju ajuns la capătul drumului vieţii lor.

â–º CARPINUS BETULUS (Hornbeam) - este indicat persoanelor care experimentează stări de oboseală, letargie, moleşeală, epuizare; pentru persoanele care se trezesc dimineaţa mai obosite decât la culcare şi care se simt lipsite de vitalitate, care găsesc foarte dificil să-şi înceapă activitatea fără a consuma un stimulent, un ceai, o cafea etc.

â–º SCLERANTHUS ANNUS (Scleranthus) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de nesiguranţă, indecizie, dificultăţi în a lua hotărâri; pentru persoanele care trec cu uşurinţă de la un sentiment la altul, ca o balanţă ale cărei talere nu ajung niciodată la echilibru; pentru persoanele care acum plâng, acum râd, acum se enervează, acum se calmează etc.

â–º BROMUS RAMOSUS (Wild oat) - este indicat pentru persoanele care experimentează străi de incertitudine cu privire la drumul corect în viaţă, cu privire la vocaţie; pentru persoanele care ar dori să facă ceva semnificativ în viaţă, dar nu ştiu precis ce anume, pentru că sunt nehotărâte.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
⑤ Remedii pentru sensibilitatea excesivă la influenţe şi idei exterioare: Agrimony, Centaury, Holly, Walnut

â–º AGRIMONIA EUPATORIA (Agrimony) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de omisiune; pentru persoanele care îşi ascund problemele, temerile sau suferinţa de orice tip, afişând o faţă veselă, zâmbitoare, în acelaţi timp postând în persoane care au viaţa în roz, care nu au probleme, deşi au.

â–º CENTARIUM UMBELLATUM (Centaury) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări neputincioase de a refuza; pentru persoane care au o personalitate şi o voinţă slabe; pentru persoane care se află permanent în slujba celorlalţi şi care se neglijează pe sine.

â–º ILEX AQUIFOLIUM (Holly) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de suspiciune, gelozie, ură, invidie, răzbunare, resentiment puternic.

â–º JUGLANS REGIA (Walnut) - este indicat pentru persoanele care se confruntă cu stări de schimbare şi adaptare; pentru persoanele care doresc să se adapteze în condiţii de schimbare a locului de muncă, a domiciliului curent, a ocupaţiei, a şcolii, a modului de viaţă etc.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
â‘¥ Remedii pentru dezamăgire şi disperare: Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut, Willow

â–º MALUS PUMILA (Crab Apple) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de preocupare excesivă pentru detalii, nemulţumire pentru propria persoană; pentru persoanele care se văd a fi urâte, deşi nu sunt; pentru persoanele care suferă de tulburare obsesiv-compulsivă şi ipohondrie.

â–º ULMUS PROCERA (Elm) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de copleşeală de responsabilitate, pierdere temporară a stimei de sine; pentru persoane care sunt puternice dar care la un moment se văd depăşite de responsabilităţi şi îşi pierd încrederea în ele însele.

â–º LARIX DECIDUA (Larch) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de decurajare şi lipsă de încredere în sine; pentru persoanele care au complexe de inferioritate şi care chiar dacă îşi doresc să facă diverse lucruri pozitive, nu le fac de teamă că nu vor reuşi, anticipându-şi eşecul.

â–º QUERCUS ROBUR (Oak) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de disperare şi încăpăţânare; pentru persoanele care se supun la eforturi exagerate.

â–º PINUS SYLVESTRIS (Pine) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de vinovăţie; pentru persoane care au tendinţa de a se scuza des.

â–º ORNITHOGALUM UMBELLATUM (Star of Bethlehem) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări traumatice, efecte secundare ale unui şoc; pentru persoanele care au suferit mult. Este un remediu excelent pentru tratarea tulburării de stres posttraumatice!

â–º CASTANEA SATIVA (Sweet Chestnut) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de disperare extremă, agonie mentală; pentru persoanele care cred că au atins limita suportabilităţii.

â–º SALIX VITELLINA (Willow) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de amărăciune, pesimism şi resentiment ascuns; pentru persoanele care îşi plâng de milă şi care nu se simt niciodată responsabile pentru nefericirea lor, care nu ştiu să mulţumească şi care sunt nerecunoscătoare.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
⑦ Remedii pentru interes insuficient faţă de prezent: Chestnut Bud, Clematis, Honeysuckle, Mustard, Olive, Wild Rose, White Chestnut

â–º AESCULUS HIPPOCASTANUM (Chestnut Bud) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de greşeală repetată; pentru persoanele care au neputinţa de a învăţa din greşelile anterioare; pentru persoanele care repetă mereu şi mereu aceleaşi greşeli şi pentru persoanele neatente, care au dificultăţi de concentrare, cărora trebuie să le repeţi de foarte multe ori până să înveţe un anumit lucru.

â–º CLEMATIS VITALBA (Clematis) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de minte absentă şi visătoare; pentru persoanele care se amăgesc cu iluzii şi soluţii fanteziste; pentru persoane care au o lipsă de interes pentru prezent şi care trăiesc în 'vise', care sunt cu 'capul în nori'.

â–º LONICERA CAPRIFOLIUM (Honeysuckle) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de nostalgie; pentru persoanele care îşi centrează gândurile în trecut, care se refugiază şi trăiesc în trecut, care se gândesc foarte frecvent la vremurile de odinioară, o astfel de gândire afectându-le.

â–º OLEA EUROPEA (Olive) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de oboseală, epuizare, lipsă de energie; pentru persoanele convalescente, neurastenice, obosite cronic. Acest remediu este excelent pentru tratarea sindromului de oboseală cronică!

â–º ROSA CANINA (Wild Rose) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de apatie; pentru persoanele care nu au voinţă şi ambiţie, pe care nu le interesează ce se întâmplă în jurul lor, care au o carenţă de entuziasm, care trăiesc dar par a fi 'moarte'.

â–º AESCULUS HIPPOCASTANUM (White Chestnut) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de îngrijorare; pentru persoanele care au gânduri nedorite, intruzive, repetitive, pe care nu le pot controla şi înlătura; pentru persoane care sunt afectate de un 'carusel mental', care poartă conversaţii mentale din cauza unei stări anxioase, sau din cauza unei obsesii ori compulsii. Acest remedii este excelent pentru tratarea tulburării obsesiv-compulsive, în combinaţie cu Crab Apple.

â–º SINAPSIS ARVENSIS (Mustard) - este indicat pentru persoanele care experimentează stări de indispoziţie, melancolie, depresie profundă fără cauză cunoscută.

Pe lângă remediile florale despre care am vorbit, mai există şi o formulă complexă: Rescue Remedy, eficientă în situaţiile dificile. Rescue Remedy este o combinaţie de cinci esenţe florale Bach (Star of Bethlehem, Rock Rose, Cherry Plum, Clematis, Impatiens), care ajută pacientul să depăşească stresul şi tensiunea din situaţiile extreme. Astfel, el va putea să abordeze cu calm situaţiile dificile: şocuri emoţionale puternice, accidente, primirea unor veşti proaste etc. În caz de urgenţă, cea mai bună metodă pentru a obţine rezultate instantanee constă în aplicarea esenţei nediluate direct pe limbă sau prin fricţionarea tâmplelor, a zonei din spatele urechilor şi a încheieturilor palmelor cu acest remediu.

- Cum se folosesc esenţele florale Bach?

Odată stabilit remediul sau combinaţia de remedii, se pun câte 2 picături de esenţă florală într-o ceaşcă de apă plată şi se ia câte o înghiţitură, din când în când, sau se combină câte 2 picături din fiecare remediu (dar nu mai mult de şase esenţe diferite), se pun într-o sticlă de 30 ml, care se umple apoi cu apă plată, de izvor sau apă filtrată şi puţin alcool, din care se administrează câte patru picături, de patru ori pe zi.

- Cât durează un tratament cu esenţe florale?

Terapia Bach se poate aplica oricât de des este necesar. Într-o criză, este posibil să fie nevoie de o singură doză, dar pentru o problemă emoţională mai gravă se pot lua doze pe o perioadă nedefinită.
De regulă, tratamentul se face timp de 3-4 săptămâni, după care urmează o nouă evaluare a pacientului. Dacă este necesar, se poate prelungi sau se pot schimba remediile florale, în funcţie de necesităţi. Efectele benefice vin din cantităţi mici de esenţe, luate în mod regulat. Odată problema rezolvată, terapia poate fi întreruptă.

- Terapia Bach poate fi combinată cu alte medicaţii sau tratamente?

Terapia Bach este o metodă foarte simplă, la îndemâna oricui, sigură şi naturală, nu are efecte secundare şi NU interferează cu nicio altă formă de tratament, inclusiv nutriţional, vegetal sau medicamentos alopat. Chiar se combină bine cu tratamentul medicamentos şi psihoterapie.
Totuşi, remediile florale Bach NU se administrează cu medicamente sau alte suplimente alimentare fără acordul medicului terapeut.
Nu există pericolul de supradozaj sau de reacţii alergice la terapia Bach.
Pentru că terapia Bach acţionează la nivel subtil, ajută la eliberarea vechilor energii blocate in trup şi minte. Prin aceste vibraţii se obţine armonia şi echilibrul în mintea omului, echilibru care se răsfrânge şi asupra trupului.

În decursul anilor, folosind terapia florală, s-au tratat cu succes:
-stresul psihic;
-anxietatea;
-atacurile de panică;
-distoniile neuro-vegetative;
-nevrozele depresive;
-toate categoriile de fobii;
-tulburarea obsesiv-compulsivă;
-tulburările sexuale psihogene;
-enurezisul psihogen;
-anorexia şi bulimia;
-tulburarea de stres posttraumatică;
-şocul emoţional şi urmările lui;
-unele tipuri de depresie;
-hiperemotivitatea;
-tulburările legate de activitatea şcolară (progres şcolar, timiditate (examene), lipsă de concentrare şi atenţie, dificultate de adaptare, trac, inadaptare, ADHD);
S-au obţinut ameliorări şi în: hiperkinestezie, epilepsie, isterie, bolile psihosomatice (boala coronariană, hipertensiune arterială, gastrită, ulcer, colită ulceroasă, artrită reumatoidă, astm bronşic, diskinezie biliară, supraponderabilitate şi obezitate, diabet).

FOARTE IMPORTANT!
â‘  Remediile florale Bach NU se administrează fără consult medical şi fără prescripţie. Remediile se prescriu după un consult medical; după o discuţie liberă pacient-terapeut, pentru a se stabili de comun acord cauzele problemei de sănătate existente şi pentru a se indica cu exactitate numărul şi tipul remediilor, ca de altfel şi modul de administrare al acestora, în frecvenţa şi durata adecvate;

â‘¡ Remediile florale Bach NU sunt medicamente, ele fiind complet lipsite de toxicitate;

â‘¢ Remediile florale Bach NU funcţionează pe principiul efectului placebo, autosugestiei sau gândirii pozitive, deoarece ele au efect şi în cazul copiilor, plantelor şi a animalelor, unde nu se poate lua în considerare unul sau mai multe procese de conştientizare;

â‘£ Remediile florale Bach NU sunt remedii homeopate. NU se comportă ca remediile homeopate, nu se administrează cu aceleaşi restricţii ca în homeopatie, nu produc agravări, nu au contraindicaţii, nu dau reacţii adverse.

⑤ Remediile florale Bach NU ameliorează sau tratează probleme/dezechilibre de ordin sufletesc/duhovnicesc/spiritual (NU vindecă sufletul, aşa cum susţin anumiţi terapeuţi, ci doar echilibrează mintea, armonizând emoţiile!).
Problemele sufletului sunt ameliorate sau tratate doar de Dumnezeu, prin rugăciune, post, mers la Sfânta Biserică, spovedanie, împărtăşanie etc.
Mai multe detalii despre vindecarea problemelor spirituale puteţi citi accesând link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

â‘¥ Remediile florale Bach NU trebuie amplasate şi depozitate în apropierea surselor de câmp electromagnetic, adică în apropierea televizorului, radioului, cuptorului cu microunde, computerului, telefonului mobil etc. (depozitaţi-le la minim 1-3 metri de o astfel de sursă).

MAXIMĂ ATENŢIE!
â–º Deşi, în principiu, este foarte uşoară prepararea remediilor, a obţine o tinctură de calitate este foarte dificil, iar eficienţa tratamentului este dependentă şi de acest aspect. Tocmai de aceea, se recomandă să vă procuraţi remediile florale care să poarte semnătura Bach™, Original Flower Remedies, cu atât mai mult cu cât pe piaţa suplimentelor alimentare există remedii Bach contrafăcute.
Remediile Bach sunt preparate de anumite persoane specializate, pentru ca indicaţiile doctorului Bach să fie respectate întocmai. Planta trebuie culeasă dintr-o zonă foarte curată, nepoluată sau cât mai puţin poluată, luminozitatea soarelui trebuie să fie foarte bună în ziua preparării remediului sau remediilor, solul în care a crescut trebuie să fie de bună calitate, iar nuanţa florii plantei folosite trebuie să fie cea corectă.
â–º Consultaţi un terapeut Bach AUTORIZAT!
Un astfel de terapeut este CLAUDIA CABAT - Psiholog şi expert în terapie cu esenţe florale Bach
(Bach Foundation Registered Practitioner); profesează în cadrul clinicii Aquamarin (Adresa clinicii: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucureşti; e-mail: contact@aquamarin.ro; telefon fix: 021 326 52 90; telefon mobil: 0724 222 522, 0745 633 474).
Puteţi consulta orice alt terapeut, numai asiguraţi-vă că ŞTIE ce şi cum face, ca să nu vă cheltuiţi banii aiurea;
â–º NU toate organismele reacţionează la fel ca urmare a instituirii terapiei cu esenţe florale Bach. Cu alte cuvinte, există un risc să NU experimentaţi niciun efect pozitiv, dar acest risc este însoţit întotdeauna şi de garanţia neexperimentării niciunui efect advers.
Şi mai corect şi clar spus, unele persoane se fac bine cu ajutorul acestei terapii, altele nu, ambele categorii de persoane neresimţind niciun efect negativ.
_
Observaţie: Copyright Informaţii © Formula As, Dr. Ariana Mihaela Pop, Somavita, Mr. Nick şi Romedic :)
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute, dragi useri Romedic, să utilizaţi/să uzaţi informaţiile publicate în cadrul acestui posting cu precauţie, înţelepciune, discernământ şi maxim folos terapeutic.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
9 comentarii
0
28-02-2012, ora 17:13
Miss Jackson
Nu este medic/terapeut
Miss Jackson
Acest consult este cumva asemanator cu cel al medicului homeopat?

Multumesc!
0
03-03-2012, ora 00:08
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Ilincacarmen, scumpo, consultul expertului în terapie florală Bach se aseamănă într-o oarecare măsură cu consultul homeopatului, doar la nivel informaţional, însă, nu şi la nivel prescripţional.
Îţi recomand un astfel de consult. O combinaţie de esenţe florale, prescrisă pe baza nevoilor psihismului tău (vieţii tale psihice), te poate ajuta foarte mult, per ansamblu. Mergi la un consult, dacă vrei şi poţi, la dna Claudia Cabat, Bach Foundation Registered Practitioner; profesează în cadrul clinicii Aquamarin, din Bucureşti (datele dânsei de contact le poţi obţine citind partea terminală a posting-ului care a iniţiat acest topic).
Post uşor şi cu folos îţi doresc.
La mulţi ani cu ocazia zilei de 1 martie ;)♥
Sufletul meu sărută şi îmbrăţişează sufletul tău.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
09-03-2012, ora 16:57
Miss Jackson
Nu este medic/terapeut
Miss Jackson
Hello, again!! :-)

"Hello again... good to have you back home again" :), hello again... :)

Acestea sunt si versurile unei frumoase melodii, care imi place mult, o canta Howard Carpendale; uite, ti-o dau sa o asculti si tu, poate iti va placea...

http://www.trilulilu.ro/muzica-dance/howard-carpendale-hello-again-3


Da, la cel informational ma referam si eu, multumesc mult!

Ar fi interesant de experimentat o astfel de terapie, chiar mi-ar placea sa merg la o consultatie la doamna dr. Cabat. Dar din pacate cu timpul liber stau f. prost si cand am putin mai mult la dispozitie nici nu stiu ce sa fac mai intai.

Nici la domnul doctor Pavel Chirila nu am reusit sa mai ajung din septembrie, atunci cand am fost prima data la dansul. Ma programasem in noimebrie, apoi am reprogramat pt. 10 dec, ca apoi sa sun iar si sa reprogramez pt. 28 ianuarie, si nici atunci nu am ajuns. :-( Tot timpul a intervenit cate ceva, acum in ianuarie cel putin a trebuit sa merg la dl. Menzel chiar in acea zi, si de aceea am fost iar nevoita sa aman.
Sper sa pot onora programarea de pe 7 aprilie (cea pe care o am in prezent) sa nu mai intervina absolut nimic, as vrea sa merg macar sa mai discut cu dansul (imi place tare mult ca stie sa asculte, e un om formidabil, cel putin asa mi-a lasat impresia, si de regula intuitia rar ma inseala). Cu toate ca acum sunt binisor cu somnul, nu stiu cum imi va mai fi pana atunci... Sper din tot sufletul ca mult mai bine, sa dea Bunul Dumnezeu sa fie din ce in ce mai bine!

Nu stiu ce se intampla in ultima vreme ca nu mai am timp de nimic, nici cu prietenii nu am mai reusit sa ies in ultima perioada, timpul trece atat de repede, sau poate ca am eu prea multe de facut, nu stiu ce sa mai spun... doar ca am ajuns sa imi doresc cateodata sa nu mai stiu de nimic, sa stau si eu macar o zi in casa, sa ma odihnesc, sa ma ocup de ale mele, numai sa stau in casa, fara sa fie nevoie sa ies nici macar la cumparaturi, doar o zi.
Mi-am pus de multe ori in minte sa imi iau o saptamana de concediu special sa ma odihnesc si sa stau acasa, de plictisit nu m-as plictisi vreodata, mereu imi gasesc cate ceva de facut, numai ca timpul este mult prea scurt si nu imi ajunge pentru cate as dori eu sa fac. :-(

A, mi-am amintit si vroiam sa iti spun, nu cu mult timp in urma am primit cateva cereri de prietenie pe contul de facebook de la niste persoane din lista ta de prieteni (de sex masculin :D), cred ca inca nu le-am sters, pot sa iti spun si numele lor daca vrei, insa nu le-am dat accept. Nu stiu daca iti sunt buni prieteni sau simple cunostinte, sper doar sa nu se supere pe mine sau sa creada ca sunt vreo infumurata, insa de obicei nu dau add celor pe care nu ii cunosc. Si chiar daca i-as accepta in lista, nu stiu cu ce i-ar incalzi prietenia mea... Sincer, cantitatea nu m-a interesat niciodata, si nu vreau sa spun ca ei nu ar fi ok, Doamne fereste! Sunt convinsa ca sunt oameni minunati... insa... consider ca nu este cazul sa imi extind lista de prieteni, cel putin nu pe internet.

Oricum, nu am prea multi prieteni, am chiar putini, insa pentru mine sunt de ajuns, si tin enorm la prietenia lor (ma refer la 'the real life' acum, nu la cei de pe net).

Si sa iti spun un mic secret :-), in lista de facebook am deja vreo cativa carora le-as da un mare DELETE, dar ... treaca de la mine...

Ca tot vorbim de facebook, vreau sa iti spun ca mi-am pus in minte si in suflet ca de saptamana viitoare, cel putin o luna de zile, sa nu mai accesez acea pagina, cum de altfel vreau sa imi suprim si placerea de a asculta muzica, simt eu nevoia sa fac asta ca pe un mic sacrificiu in acest binecuvantat post. De fapt, mi-am pus in gand ca timpul dedicat acestor "indeletniciri" sa il folosesc spunand o rugaciune sau citind un acatist, asta simt eu in sufletul meu ca trebuie sa fac; si asa postul de mancare nu prea am reusit sa il tin, in special pentru ca am problema cu somnul, trebuie oarecum sa ma hranesc bine ca sa imi asigur un somn optim; daca mananc numai legume cred ca pana de Paste ajung chiar "o leguma", si asa am mai slabit, in prezent cred ca abia ating 49 kg, de la 52 :-((
Incerc oricum sa tin post in alte privinte, sper sa ma inteleaga si sa ma ierte Bunul Dumnezeu, de asemenea sa ma ajute sa tin si de mancare macar 3 sau 5 zile consecutiv, ca sa ma pot spovedi.

Asadar, scumpul meu, nu vom mai interactiona pe facebook in acest timp, dar te las cu bine, te pupacesc, si... sa ai grija de tine, da?

Un weekend minunat iti doresc, plin de soare!!
Te iubesc mult,
Ilincuta :)
0
26-03-2012, ora 22:48
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Ilincuta C., hmm, observ că ţi-ai schimbat pseudonimul, ţi l-ai remasterizat ;) Să-ţi fie de bine!
â–ª Mulţumesc pentru melodie. Eşti o scumpă!
â–ª Te cred că nu prea ai timp liber, pentru că ştiu cum este să nu ai. Mergi la un consult la dna Cabat, când vei putea şi dori;
â–ª Într-adevăr, dnul dr. Pavel Chirilă este un om formidabil, altfel nu ţi l-aş fi recomandat niciodată. Fă tot posibilul să onorezi programarea din data de 7 aprilie;
â–ª Mă bucur nespus de mult că în prezent ai un somn cât de cât echilibrat, slavă Domnului. Îţi doresc să îl ai mereu;
â–ª Lista mea de prieteni de pe Facebook conţine şi persoane pe care NU le cunosc, cu care NU am conversat niciodată şi cu care NU m-am întâlnit niciodată, deci...;
â–ª Te susţin în privinţa deciziei de a nu mai accesa Facebook-ul timp de cel puţin o lună de zile, ca de altfel şi în privinţa suprimării plăcerii de a asculta muzică;
â–ª Oh, Ilincuţa mea frumoasă, până şi la greutate ne asemănăm. Nici eu nu cântăresc mai mult de 49 de kg. Cred că am doar 48 de kg, dacă nu mă înşel :))) Mă suflă vântul pe drum! Oricum, niciodată nu am cântărit mai mult de 50 de kg!
Am grijă de mine, stai liniştită!
Mulţumesc mult pentru urări.
Îţi doresc o săptămână bună din toate punctele de vedere. Post uşor cu roade duhovniceşti.
Sărută inima şi sufletul tău, iubindu-te,
Mr. Nick
0
27-03-2012, ora 17:12
Miss Jackson
Nu este medic/terapeut
Miss Jackson
Buna, dragul meu Nick!

Iti multumesc mult pentru mesajele tale, le-am citit pe toate, esti un scump!

Mi-am schimbat pseudonimul, da; imi place mai mult asa, multumesc ca ai observat. :) De la tine a venit ideea cu Ilincuta si iti multumesc, este intr-adevar un nume f. frumos (ma repet, stiu ca am mai spus asta).

M-am mai echilibrat cu somnul in prezent, nu pot sa spun ca reusesc performanta de a dormi chiar 8 ore in fiecare noapte, am nopti si nopti, cateodata dorm doar 5, alteori reusesc 6, si cateodata chiar si 9, cand se acumuleaza mai multa oboseala. Dar oricum, mai bine ca in trecut... ma rog mereu la Dumnezeu sa fie bine!

Singurul lucru care ma cam supara acum este inima; din cauza dereglarilor de somn imi bate cam neregulat si in unele zile mai simt si niste amorteli in mana stanga :-(, cred ca este deja f. slabita, sincer ma rog la Bunul Dumnezeu sa nu-mi faca vreo figura si sa cedeze... EKG-ul mi-a iesit bine de fiecare data, bate oarecum mai incet decat ar fi normal, sper doar sa nu se opreasca de tot, simt ca sunt epuizata. :(
Cred ca o sa imi iau in curand o saptamana de concediu, poate chiar in saptamana Pastelui pentru ca am de gand sa merg la bunica mea, in judetul Prahova, sa stau cateva zile acolo, sa ma relaxez si sa ma odihnesc, ce mult imi doresc asta!!

Ma tot gandesc la scumpul si dragul meu Michael (de Michael Jackson vorbesc), cat s-a chinuit si bietul de el din cauza faptului ca nu putea dormi, si pana la urma ce sfarsit tragic a avut, i-a cedat inima in dimineata aceea blestemata de 25 iunie 2009. Cateodata, cand imi este rau, ma gandesc, oare mi-o fi harazit si mie Bunul Dumnezeu acelasi sfarsit? :-( Sper ca nu, cel putin nu inca, nu sunt pregatita acum, e mult prea devreme... dar din pacate nu suntem noi cei care decidem asta... ci numai Bunul Dumnezeu.

Michael, din pacate, isi administra si foarte multe medicamente, exagerat de multe, era si bolnav :(((... Am convingerea totusi ca Dumnezeu a iubit atat de mult sufletul lui inocent de copil incat nu i-a mai rabdat pe cei care de-a lungul timpului l-au atacat si i-au facut atata rau si, intr-un final, a decis sa il ia in imparatia Sa. Asta vreau sa cred... si ma rog adesea pentru sufletul lui atat de candid, Bunul Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Despre facebook... hmmm... pai trebuie sa recunosc ca am cam trisat si m-am abatut putin de la regula pe care mi-am impus-o initial :( si tin neparat sa-ti marturisesc asta pt. ca imi place sinceritatea. Ei, asta e, n-am putut sa ma abtin, m-am mai uitat si eu putin pe acolo, doar atat... :P :-)
Dar de ascultat muzica chiar nu am mai ascultat si nici nu o sa mai ascult pana nu se termina postul, sunt tare pe pozitie ;)

Si fiindca tot am adus vorba de facebook, vreau sa iti spun ca ai niste poze foarte frumoase, mi-a placut in mod deosebit una pe care ai facut-o langa un copac, cu o inima sculptata pe tulpina. Este foarte, foarte frumoasa, si inima si poza! :) Cum de ai dat peste acel copac? Unde este?

Legat de greutate pot sa iti spun ca nici nu pari sa ai mai mult, am vazut ca esti foarte slabut :-), ce sa zic... cred ca este mai important sa fim sanatosi, nu conteaza greutatea. Acum tine si de constructia fiecaruia si de felul cum te simti in pielea ta. Si eu pot sa spun ca ma cam bate vantul pe strada :)), dar totusi ma simt bine asa. Nici eu nu am avut vreodata mai mult de 52-53 kg. Insa am avut si 45-47 kg, intotdeauna am avut o constitutie f. fragila; poate ca si de aceea lumea din jur nu imi atribuie niciodata varsta pe care o am in realitate. Pana la urma poate fi un avantaj, pe unde merg inca mi se spune domnisoara :)), varsta maxima care mi se acorda este in jur de 23 de ani, si tot asa... Le iau chiar ca pe niste complimente, probabil ca se vad roadele straduintei mele de a ma hrani sanatos, adevarul este ca hrana chiar contribuie foarte mult la aspectul fizic in general, o hidratare corespunzatoare iti asigura un ten stralucitor si neted, si asa mai departe... Si ajung iar la concluzia: suntem ceea ce mancam!

O sa incerc sa iti mai scriu de acasa cand am timp si cand ma simt mai bine, acum sunt inca la serviciu, pot sa iti spun ca nu prea m-am simtit bine astazi, tocmai ca ma supara inima (ceea ce ti-am povestit). De-abia astept sa ajung acasa sa ma intind putin, daca stau intinsa pe spate si ma odihnesc un pic imi revin.

M-am si enervat putintel astazi... incerc sa inteleg frustrarile unora care isi dau cu parerea pe acest forum si cu ocazia asta iti inteleg si sentimentul ce te apasa cand esti atacat pe nedrept... adica vrei sa ajuti, vii cu un sfat bun si se iveste cate un "Gica contra" care sa se bage in seama si sa comenteze total aiurea si aberant la comment-ul tau, doar ca asa se crede el mai destept si mai "doctor" decat multi altii .... Ooooofff, cata rautate! :(( In fine, incerc sa nu ma las afectata, eu trebuie sa gandesc pozitiv, chiar nu am nevoie de emotii negative acum. Si totusi, cand esti convins de un adevar, de ce sa taci?!

A, am uitat sa iti spun ca in prezent nu mai iau nimic altceva in afara de Omega 3 (2 gelule/zi) + Rhodiolin. Mi se pareau cam multe si am renunat la toate acele vitamine. O fi bine, o fi rau, nu stiu, iarasi o fac de capul meu :-(

Nici nu stiu ce sa ma apuc sa iau, ca un intaritor pt in inima, ma gandeam la Catinofort, ce parare ai? sau stii tu altceva mai eficient?

Iti voi mai scrie, te pup. Stiu ca ma iubesti, am simtit :-) si Ilincuta ta frumoasa te iubeste... tare mult, sa stii.

Take care!
0
27-03-2012, ora 17:19
Miss Jackson
Nu este medic/terapeut
Miss Jackson
Si eu iti doresc o saptamana splendida, am uitat sa iti urez, multumesc de asemenea!
Puup!
0
01-05-2012, ora 01:36
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Hristos a înviat!

Ilincuţa mea frumoasă,

1. Mă bucur mult că ţi-au plăcut mesajele. Şi tu eşti o scumpă ;)
2. 'Ilincuta C.' este un pseudonim mai frumos decât 'ilincacarmen';
3. Slavă Domnului că în prezent ai un somn mai echilibrat;
4. În ceea ce priveşte problema ta cu inima, ţi-am spus ce să iei (suplimentul Passisclerotin); manifestările cardiologice pe care le ai par a fi induse de stres şi oboseală, totuşi, chiar dacă EKG-ul este okay, îţi recomand să-ţi faci, dacă nu ţi-ai făcut, un eco-doppler cardiologic, pentru a-ţi fi investigată inima din punct de vedere morfo-structuralo-funcţional, mai amplu;
5. Michael Jackson, scumpul de el, a suferit mult; a fost intens elogiat dar, în acelaşi timp, a fost şi foarte criticat, batjocorit, rănit de tot felul de persoane rele, frustrate, ignorante, invidioase, care i-au murdărit imaginea şi... Mă rog pentru sufletul lui;
6. Să nu-ţi pierzi niciodată sinceritatea. Ştiu că ai trişat, prin faptul că te-ai abătut puţin de la regula pe care ţi-o impuseseşi iniţial, accesând portalul social Facebook. Măi, totuşi, ai dus la bun sfârşit o parte semnificativă din înfrânarea pe care ţi-ai propus-o, iar acest fapt este important, pentru că posedă o anume 'greutate' în faţa lui Dumnezeu;
7. Mulţumesc pentru remarcă, dacă tu spui că pe Fb am nişte poze foarte frumoase, te cred pe cuvânt.
Scumpa mea, poza făcută lângă acel copac, pe a cărui tulpină este sculptată o inimă, am făcut-o într-o zi în care am vizitat o rezervaţie naturală aflată la aprox. 19 km E de Bucureşti (pe raza localităţii Brăneşti) - o arie care găzduieşte chiparosul de baltă (Taxodium distichum), un arbore endemic cu specific mediteraneean. Am 'întâlnit lângă o cărare' acel copac şi mi-a venit ideea să mă imortalizez alături de el, fapt pentru care l-am rugat pe un amic să-mi facă o poză :-);
8. Eu mă simt bine în pielea mea; aşa slab cum sunt, arăt bine. Tu arâţi superb, ai o siluetă optimă;
9. Chiar aşa este, suntem ceea ce mâncăm, cum suntem şi ceea ce gândim şi nu numai;
10. NU te mai enerva când eşti atacată pe nedrept sau când trăieşti evenimente negative de orice natură. Să NU îţi pierzi armonia interioară datorită persoanelor răutăcioase, frustrate, ignorante, involuate ş.a.m.d.
Tu ştii care este cea mai bună atitudine pe care o poţi adopta! Ai citit-o după ce ai accesat link-ul următor: http://forum.romedic.ro/prod/Cum_sa_facem_fata_jignirilor, __barfelor,
__calomniilor, __criticilor, __atacurilor_la_persoana?!__067393.html
Când eşti convinsă de un adevăr, fără doar şi poate, încearcă să-l expui în maxim 3 mesaje diferite, pe scurt dar la obiect, cu argumente, printr-o formulare care să denote clar răbdare, blândeţe, toleranţă şi iubire. Adevărul, indiferent de tipul lui, oricum, va fi înţeles, pus în şi la inimă, ca de altfel şi propovăduit doar de oamenii care sunt purtători de har de la Dumnezeu; în ziua de astăzi, adevărul este discriminat şi exclus din orice context de oamenii care pun preţ pe minciunile ştiinţei şi pe ego-ul lor umflat, dar acest fapt nu trebuie să te intimideze. Tu să spui întotdeauna adevărul, dar să-l 'împachetezi' în ambalajul răbdării, să-l 'stochezi' în magazinul toleranţei, să-l 'vinzi' la tejgheaua blândeţei şi să-l serveşti cu iubire, chiar dacă vei intui sau vei ştii că el nu va fi acceptat şi primit cum s-ar cuveni;
11. Mulţumesc mult pentru urări. Eu îţi doresc să fii sănătoasă, să-ţi trăieşti viaţa frumos şi să te mântuieşti. Te iubesc cu o iubire vie. Să ai o săptămână minunată, într-un an mirific. Sărut mâna ta dreaptă!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
02-05-2012, ora 21:32
Miss Jackson
Nu este medic/terapeut
Miss Jackson
Adevarat a inviat!

Tin sa iti spun, mai inainte de orice, ca am ramas impresionata de cat de frumos ai vorbit despre Michael, mi-au dat si lacrimile cand am citit: "Mă rog pentru sufletul lui". Esti infinit de bun!

Si eu ma rog adesea pentru sufletul lui, de multe ori chiar il visez, si il visez atat de frumos, stam de vorba, imi zambeste... pare fericit si sunt convinsa ca acolo unde este acum, este intr-adevar fericit... fericire de care nu a avut nicicand parte aici, in aceasta viata.

Intr-adevar acei oameni, care l-au denigrat si au incercat sa ii distruga cariera stralucita, au fost invidiosi, frustrati, necuviinciosi, scotandu-si la iveala tot ceea ce a fost negativ in fiintele lor atat de intinate. Dumnezeu sa-i ierte si pe ei!
Insa in ochii mei, dar si ai celorlalti oameni care l-au pretuit si l-au iubit cu adevarat, el a ramas aceeasi valoare, acelasi suflet inocent de copil (uite, un alt exemplu de Peter Pan), cum de altfel si-a numit si ranch-ul sau, chiar Neverland l-a numit, ca in povestea lui Peter Pan.
Daca nu ma insel, si in privinta lui sigur nu am cum sa ma insel, i-a dedicat si un cantecel lui Peter Pan, trebuie sa il caut prin calculatorul de la mine de acasa (adica de la mama de acasa, deci de fapt tot la mine acasa:)), are o voce de copil, atat de minunata si dulce, el a fost oricum un DULCE prin excelenta!

Am un amic care are o vorba: "Michael a fost cel mai smecher de pe Terra!" :))) in sensul bun, superlativ, a fost remarca, bineinteles. :-) Un asemenea talent se naste extrem de rar, eu zic chiar ca niciodata nu va mai exista cineva ca el, a fost, si va ramane UNIC!

Stii? Il Iubesc pe omul asta de cand aveam 10 sau 11 ani, deci: dintotdeauna!!! A fost dragoste la prima vedere/auditie...
Imi facusem chiar planuri marete de a ma casatori cu el, de a avea copii impreuna, etc... evident ca planurile lui nu coincideau cu ale mele :)))

Stii ca pentru cateva minute din viata m-am aflat in aceeasi incapere cu el? S-a intamplat acum multi ani, si atunci am avut unica ocazie sa ii privesc indeaproape ochii... poate o sa iti povestesc odata; imi voi aduce mereu aminte cu placere de acel moment, cand practic am respirat acelasi aer... emotionant!!

De momentul cand am aflat ca a murit nici nu vreau sa imi aduc aminte, ma opresc aici.

Va ramane in sufletul meu un etern Peter Pan si imi voi aminti mereu cu drag emotiile intense pe care le-am simtit, si pe care inca le mai simt... Imi este foarte dor de el!

Despre eco-doppler cardiologic am mai auzit, nu mi-am facut asa ceva, o sa iau in considerare sfatul tau, iti multumesc!
Voi incerca sa nu ma mai enervez pentru simplul fapt ca nu vreau si nu trebuie sa pun la suflet rautatile oamenilor involuati, cum bine ai spus. In general ma dor ranile pe care mi le produc oamenii la care tin cu adevarat, restul prea putin conteaza, si prin urmare nu trebuie sa ma las afectata, si asa sa faci si tu!

Iti multumesc frumos pentru sfaturi (referitoare la ceea ce tocmai spuneam mai sus), esti un maestru desavarsit! Uite, de asta te iubesc eu atat de mult!

Si da, este foarte frumoasa poza aceea, ca de altfel toate pozele tale, numai ca unii sunt invidiosi (ca tot vb. de ei acum) si fac comentarii rautacioase la adresa pozelor tale, dar si la adresa ta; iti dau si eu acelasi sfat, sa nu le iei in seama, sau chiar daca le iei, nu le pune la suflet, asta este cel mai important! ;) Eu, sa fi fost in locul tau, i-as fi exclus din lista de prieteni, de fapt nici nu i-as fi acceptat de la bun inceput, decat pe cei cunoscuti si care meritau sa fie acceptati.

Si, inainte de ma pregati de somn, sa iti mai spun ceva, eu, alaturi de inca o persoana minunata de pe acest forum (stii tu despre cine este vorba ;)) sunt foarte mandra de felul in care le-ai replicat si le replici celor care te ataca pe acest forum, chiar am vorbit despre cat esti tu de inteligent si cat de bine faci fata "atacurilor", suntem ff. mandri, te sustinem si te iubim!!! Iar daca va fi cazul, sa te bazezi pe noi ca vom sari in ajutor! ;) dar la cat de bine te descurci tu... umilul nostru "ajutor" va pali.

Odata cu un sarut de noapte buna iti trimit si o mireasma de tei, pe care o simt acum patrunzand la mine in camera (am aici un tei mare si falnic, care isi intinde ramurile pana la fereastra mea, la et. 2). Este o minunatie de copac care, atunci cand este inflorit, imi inmiresmeaza toata casa, cand deschid larg geamurile. Il iubesc! :-)

Nu stiu daca ti-am povestit ca am o fobie, cu siguranta nu, si anume imi este teama de fluturi, mai ales de cei de noapte, nici nu pot sa ii privesc, imi provoaca teama si repulsie. Stiu ca si pe ei i-a creat Bunul Dumnezeu, dar... O sa iti mai povestesc....

Te iubesc, seara minunata in continuare si noapte buna!
Ilincuta

P.S. Iti dau sa asculti o melodie care imi place la nebunie, e divina, e superba, poate chiar o stii... sper sa te incante si pe tine! Hai ca in curand, cu atatea melodii, o sa ai tot repertoriul pe care il ascult eu :-)

http://www.youtube.com/watch?v=twOsNwUQsbY - HELMUT LOTTI (Malaguena Salerosa)
0
21-03-2017, ora 12:42
Dijin
Nu este medic/terapeut
Dijin
Buna ziua,

Deci a folosit cineva de pe aici aceasta metoda pentru tratarea starilor de anxietate generalizata si atacuri de panica ?

A functionat ?
Adaugă un comentariu / răspuns

12-08-2019, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Baby-D Picaturi pentru copii de la Jamieson
Susține sistemul osos al micilor exploratori!
Baby-D Picaturi pentru copii de la Jamieson conțin QualiTM-D, Vitamina D naturală premium unică în lume. Produsul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și dinților copiilor. Disponibil în Farmaciile Help Net. Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Jumătate dintre doctoranzi suferă de epuizare psihică
  • Termeni ca depresia și schizofrenia ar putea deveni învechiți
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Diagnosticul psihiatric - lipsit de valoare științifică
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.