timpul maxim de vindecare a unei fracturi externe de femur si scoaterea tijei

14-03-2014
roxana gurgu
Nu este medic/terapeut
roxana gurgu
Buna ziua,
Ma numesc Roxana si in 19 ugust 2012 am avut un accident rutier in urma caruia am fost diagnosticata cu fractura externa femur sting, fractura peroneu drept si fractura vertebre lombare L4_L5.
Am fost operata a doua zi de la accident(20.08.2012) la Spitalul Bagdasar Arseni Bucuresti, aplicandu-se un fixator extern pt fractura de femur (operatie), iar peroneul mi-a fost tratat 'ortopedic' prin aplicarea unei atele gipsate.
Investigatiile facute in perioada 20-24.08.2012 pt coloana nu au aratat ca trebuie interventie chirurgicala, ci s-a recomandat, pt toate problemele, repaos la pat 4 saptamani.
Am fost trasferata la spit jud braila(de unde sunt) unde am stat pana pe 6 sept 2012, apoi externata pana la implinirea a 6 saptamini de la prima operatie, (medicul care m-a operat la bucuresti a recomandat ca scoaterea fixatorului sa se faca dupa 4 saptamani, dar medicul care m-a monitorizat la braila a hotarat ca trebuie sa treaca 6 saptamani pana la scoaretea fixatorului si montarea tijei).
Pe 3 octombrie 2012 am fost operata din nou la braila si mi s-a introdus o tija, initial mi s-a spus ca din titan, dar ulterior, vrind sa fac anumite investigatii (RMN) pt ca durerile de coloana si picior erau foarte mari, am aflat de la asistentul medicului care m-a operat, ca am o tija tip K.
De atunci a trecut un an si jumatate, am mers lunar/chiar bilunar la control in urmatoarele 9 luni la medicul care mi-a pus tija.
La un an de la ce-a de-a doua operatie am mers la control, medicul a vazut radiografiile si mi-a spus sa revin peste sase luni pt ca deocamdata tija nu este de scos;
Acum nu ma simt bine in sensul ca am dureri la mers la piciorul sting, piciorul drept unde am avut gips pt fractura de peroneu(6 saptamani) este tot umflat si cam vanat, iar degetele sunt amortite de la accident, am dureri si de spate;
Saptamina aceasta, la 1 an si jumatate de la operatia prin care s-a montat tija am mers la control. Dupa ce a vazut radiografiile la femur medicul mi-a spus ca nu scoate deocamdata tija deoarece osul nu este unit complet la locul fracturii, spunindu-mi sa revin la control peste alte sase luni, adica as face doi ani cu tija montata in picior.
As vrea sa va intreb daca aceasta situatie este normala, sa stau cu tija 2 ani, ce repercursiuni sunt, daca mai trebuie sa consult si alti specialisti pt ca nu vreau sa astept pasiva si peste alte sase luni sa-mi spuna ca iar nu este osul refacut sau ca nu mai poate scoate tija pt ca a trecut prea mult timp?
Mentionez ca am luat produse pe baza de calciu, magneziu, vit D3 aproape lunar iar gimnastica medicala si recuperare balneara am facut in perioada oct 2012 - mai 2013.
Ce tratamente ar trebui sa urmez, recuperare medicala etc pt a grabi vindecarea?
Va multumesc si astept cat mai curand un raspuns din partea dvs!
4 comentarii
0
14-03-2014, ora 16:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tija centromedulara de la nivelul femurului poate fi mentinuta oricat, ne-existand un interval standard pentru extragere.
Cazul D-voastra este unul deosebit de complex si este total imposibil de elucidat pe forum.
Va recomand calduros sa va sfatuiti cu cei doi chirurgi care v-au tratat, mai ales ca provin din doua clinici diferite.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-03-2014, ora 17:18
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
puteti sa postati radiografiile (femur, fibula si coloana)?
0
14-03-2014, ora 17:28
roxana gurgu
Nu este medic/terapeut
roxana gurgu
Radiografiile pt femur le iau luni de la medic. Pt coloana am radiografii si ct din apr 2013 facute la o clinica particulara la brasov, iar pt peroneu am radiografii mai vechi. Incerc luni sa le postez, dar nu stiu cat de vizibile sunt filmele si nici daca o sa reusesc.credeti ca ma puteti ajuta cu informatii in leg cu problemele mele?multumesc oricum pt interes.
0
14-03-2014, ora 19:40
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cel putin vom stii cam despre ce este vorba. este greu de spus o parere despre un caz daca nu cunoastem nici pacientul nici radiografiile, evident pacientul nu il vom putea examina, deci ramane sa culegem informatii din radiografii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: