Tulburări anxioase sau boală fizică?

07-11-2020
e.nastasa
Nu este medic/terapeut
e.nastasa
Bună seara! Apelez la Dvs pt că nu mai găsesc înțelegere din partea celor din jur și nici eu nu mai știu cum să gestionez situația.
Se fac 5 ani de când mă confrunt, singură, fără ajutor de specialitate sau medicamente, cu tulburări anxioase. M-am amăgit până acum că stările mele sunt din cauza disfuncțiilor mele tiroidiene( am hipotiroidită autoimună ). Bineînțeles că în toți anii aceștia am colindat peste 5 neurologi, una dintre vizite finalizându-se cu un RMN care a ieșit cum trebuie( în Decembrie 2017 ), un cardiolog și nu știu câți doctori generaliști și zeci de analize medicale efectuate, toate okay. Pe atunci mă confruntam cu atacuri de panică destul de rar, dureri minore de cap și oboseală. În Ianuarie anul acesta am fost din nou la un neurolog care mi-a dat trimitere la psihiatru și la un medic generalist, care m-a sfătuit același lucru. De data aceasta mă confruntam cu senzații mult mai neplăcute, amețeală, senzație de dezechilibru și atacuri de panică de fiecare dată când ieșeam din casă. Am refuzat să merg la psihiatru pentru că nu puteam crede că astfel de stări atât de puternice pot fi cauza a ceva ce ține de psihic. Trăiam și trăiesc în continuare cu impresia că sunt grav bolnavă.
În ultime luni situația a devenit imposibil de controlat. Am trecut în vară printr-un șoc emoțional ( moartea tatălui meu ) și de atunci lucrurile au mers din rău în mai rău. Stare de amețeală zilnic, tremur interior, neliniște, durere în stomac, în gât, după cap, senzație de dezechilibru, greață, am ajuns să-mi fie teamă să ies din casă, atacuri de panică frecvente, din senin. De câte ori ieșeam din casă mi se înmuiau picioarele și simțeam că leșin. Mi-am călcat pe inimă și am mers la psihiatru, care m-a diagnosticat cu tulburare anxioasă și agorafobie. Mi-a prescris pentru două săptămâni Depakine 500 mg de două ori pe zi și Trittico o dată la culcare. La începutul tratamentului m-am simțit bine, stările nu mai erau atât de accentuate și parcă mă simțeam mai încrezătoare. Acum însă mi-e mai rău decât mi-era înainte. Sunt foarte amețită, seara cu precădere mă doare capul și mi se face rău la stomac și greață. Nu știu unde să mă mai duc. Nici nu vreau să devin un experiment, încercând zeci de pastile. Până acum am observat doar că problema nu trece, dimpotrivă se agravează cu timpul și îmi ocupă toată viața, iar cel mai rău mi se face seara. Vă rog, persoanele care ați trecut prin așa ceva, să mă sfătuiți cum să procedez. Nu mă mai pot bucura de nimic. Mă simt în permanență tensionată și bolnavă; prietenii și familia nu mă cred, s-au săturat de mine.
5 comentarii
1
08-11-2020, ora 15:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Daca luati de mai mult de o luna, doua, tratamentul si nu va e bine cu el, mergeti sa il schimbati. Trebuie sa il schimbati pana cand va simtiti bine cu el.
Este vorba de o disfunctie a neurotransmitatorilor care fac legatura intre neuroni. Este necesar tratament.
Vedeti pe Youtube filumulete in engleza cu neurotransmitters pentru a intelege ce este dereglat in aceasta boala si de cum actioneaza tratamentul asupra corpului.
Negand o afectiune cu care va confruntati nu o veti face bine si veti suferi intr-un secol in care exista peste 20 de pastile care trateaza anxietatea.
Din pacate nu exista analize care sa redea nivelul acestor neurotransmitatori deoarece ei nu se afla in sange. Sunt niste hormoni care fac legatura de la un neuron la altul. Din cauza asta medicul nu va poate da din prima un tratament care sa vi se potriveasca. La unii merg din prima aceste tratamente dar in cele mai multe cazuri e necesara schimbarea tratamentului pana cand acesta se potriveste si persoana incepe sa functioneze normal, fara sa ii mai deranjeze pe cei din jur.
Trebuie facuta psihoterapie daca simtiti ca aceasta va ajuta, trebuie sa luptati un pic cu aceste doua mijloace pana va insanatositi.
0
08-11-2020, ora 19:47
e.nastasa
Nu este medic/terapeut
e.nastasa
Mulțumesc pt răspunsul Dvs și interesul acordat! Am luat tratamentul două săptămâni. Atât mi-a spus psihiatrul să iau și să revin ulterior. Da, m-am gândit să merg din nou la psihiatru. Însă în același timp nu știu cum să scap de aceste simptome fizice. Dacă nu mi-ar fi rău aș reuși mult mai ușor să lupt cu tulburarea asta a mea. Dar când mă simt lipsită de viață, amețită, cu diverse dureri de cap și de gât mă descurajez. Am mai fost la un neurolog recent care abia m-a controlat și personal nu simt că m-a luat în serios și mi-a spus să merg să fac un CT, că așa e “procedura”. Până acum nu am mai auzit de “procedura” aceasta. Și RMN-ul l-am făcut pentru liniștea mea, nimeni nu m-a trimis să-l fac.
1
08-11-2020, ora 20:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratamentul psihiatric nu se intrerupe dupa doua saptamani. Se ia minim 6 luni.
Altfel o veti lua din nou de la capat.
Abia dupa 4-5 saptamani de tratament vedeti rezultatul.
Asa functioneaza acest tip de tratament.
Doctorul v-a zis sa reveniti dupa doua saptamani la control, dar nu v-a zis sa intrerupeti.
Incercati si pastile cu propolis pt durerile de gat. Nu au legatura cu anxietatea.
0
08-11-2020, ora 20:14
e.nastasa
Nu este medic/terapeut
e.nastasa
Pe rețetă mi-a dat pastile doar pentru două săptămâni. Astăzi le termin și nici nu îmi pot cumpăra altele pentru că au reținut rețeta la farmacie. Credeți că celelalte simptome fizice au legătură cu anxietatea? Durerile de cap, amețeala, tulburările digestive etc.
Mulțumesc mult pt atenția Dvs!
1
09-11-2020, ora 10:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Au legatura cu anxietatea. Mergeti la dr. sa va dea tratament in continuare. Tratamentul pentru anxietate se face minim 6 luni. Nu se intrerupe. Abia dupa o luna isi face efectul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul