Vitamunda Colon HyperDetox, un produs pentru curatare intestinala profunda

01-02-2020
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
ORICE drum spre vindecarea corpului și a minții, indiferent de situație și de boală, trebuie să pornească din INTESTINE. Nu în zadar Hippocrate, părintele medicinii, spunea că toate bolile pornesc din intestine. Somități, cum sunt medicii Bernard Jensen și Norman Walker, au scris cărți precum Ghidul Dr. Jensen de curățare intestinală și, respectiv, Colon Health, două cărți excepționale care au schimbat cu totul modul de gândire în ceea ce privește importanța sănătății și a igienei intestinelor.

Intestinele reprezintă rădăcina corpului nostru, acea POARTĂ TAINICĂ CĂTRE ADÂNCURILE FIINȚEI UMANE, unde toți nutrienții din hrană sunt extrași, absorbiți și utilizați pentru a ne păstra funcționali și sănătoși. De asemenea, acestea reprezintă o continuare a creierului nostru, fiind străbătute de o rețea complexă de sute de milioane de neuroni – așa numitul SISTEM NERVOS ENTERIC (SNE, "al doilea creier"). Între aceste două extreme (SNC – sistemul nervos central și SNE – sistemul nervos enteric), există o continuă și neîntreruptă comunicare. Nu vi s-a întâmplat niciodată să aveți o premoniție sau ca intuiția să vă transmită ceva în legătură cu o situație ori cu un aspect de viață? Ați resimțit această senzație la nivelul abdomenului? Cum spun americanii - "I feel it in my Gut". Este firesc, pentru că sistemul intestinal, prin conexiunile sale profunde pe care le realizează cu tot ceea ce ne înconjoară, este și SEDIUL INTUIȚIEI, este o autostradă directă către subconștientul nostru, acel spațiu, acea parte a ființei în care sălășluiește o înțelepciune nesfârșită, necuprinsă – pusă acolo de Dumnezeu. De aceea, este extrem de important să înțelegem că nu putem separa creierul de sus (encefalul) de "creierul" de jos (cel din intestine), fiindcă ele formează un întreg, și orice vătămare a unei părți, o va afecta pe cealaltă și apoi întregul organism. În plus, în intestine se secretă și extrem de multe substanțe indispensabile organismului: neurotransmițători, enzime, vitamine ș.a.m.d. Intestinele, de pildă, găzduiesc și aproximativ 80% din sistemul imun, de aceea se înțelege că orice proces nociv de la nivel intestinal – disbioză, inflamație, acumulare de biofilm sau altceva pathologic - va avea un impact puternic în întregul organism.

Pe lângă toate aspectele menționate mai sus, desigur, intestinele reprezintă și spațiul în care hrana este digerată și, apoi, prin care deșeurile toxice sunt eliminate din corp. Este inevitabil ca în decursul atâtor ani, pe pereții intestinali să nu se acumuleze, în urma diverselor procese, o cantitate mai mică sau mai mare de mizerii. Vă puteți imagina câte deșeuri trec prin intestinul gros într-un an? Dar în 10?! Dar în decenii?!... În funcție de anumiți factori genetici, epigenetici și de mediu, de stilul de viață și de natura alimentației, „o persoană obișnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2, 5 și 11 kg de reziduuri metabolice”, afirmă pe bună dreptate medicul american Norman Walker. Acestea reprezintă resturi parțial digerate în stare de putrefacție, paraziți, bacterii, medicamente, pesticide, reziduuri metabolice, endotoxine, substanțe chimice sintetice etc. De-a lungul anilor, în colonul nostru se poate forma o adevărată groapă de gunoi - altfel nu poate fi numită - care, cu multă silențiozitate și discreție, ne intoxică sângele și celelalte organe, clipă de clipă, timp în care devenim tot mai bolnavi, tot mai obosiți, tot mai frustrați, tot mai dezechilibrați emoțional, cu un microbiom intestinal tot mai sărac și mai disfuncțional.

Insist foarte mult pe curățarea intestinală! Orice problemă de sănătate pe care o aveți, începeți întâi cu această curățare intestinală, pe care o puteți face o zi, două, 3, 6, 9 sau chiar 12 zile. Marea majoritate a oamenilor suferă de autotoxemie intestinală. Aceasta este implicată profund în declanșarea multor afecțiuni grave, inclusiv de natură neuro-psihiatrică.

Așa cum arată doi mari oameni, medicii Bernard Jensen și Norman Walker, în cele două cărți menționate la începutul acestui topic, colonul uman reprezintă o hartă, și fiecare zonă de pe această hartă este strâns și intim legată de un organ din corpul nostru. Fie că este vorba de creier, hipofiză, ovare, prostată, amigdale, uter, ficat, splină, tiroidă, ochi, urechi etc. Așadar, când o astfel de zonă este îmbâcsită și sufocată de mizerii care nu se elimină ci se depun, ea va deveni bolnavă afectând foarte mult și organul care îi corespunde. De aceea, eliminând biofilmul intestinal, care este atașat direct pe mucoasa intestinală, veți scăpa corpul și organele voastre de o povară uriașă. Puteți apoi să constatați că ați scăpat ca prin minune de diverse probleme, de la alergii până la dureri de articulații și nu numai. În acest caz, veți înțelege de ce, pentru că ați curățat colonul, eliberând zona afectată corespunzătoare organului care avea o suferință. Această relație atât de profundă între organele omului și colon, cu toate implicațiile sale, poartă numele de ARC NEURAL REFLEX, concept descoperit de medicul Bernard Jensen, părintele curățării intestinale.

Deși sunt mulți care contestă existența biofilmului intestinal, el este cât se poate de real, vă spun din proprie experiență. Încercați și veți vedea ce oroare de mizerie veți elimina, o mizerie distinctă, altceva decât materia fecală în sine. Cei care îmi cunosc îndelungata activitate pe acest forum, cred că știu deja că atunci când spun lucruri de genul acesta, cu atât de multă convingere, le spun pentru că sunt verificate personal și, mai ales, intens documentate.

Oricine dorește o viață lungă, plină de energie și sănătate, trebuie să țină cont de IGIENA INTESTINELOR sale. Prin curățări intestinale periodice putem PREVENI instalarea multor afecțiuni care în ziua de astăzi fac ravagii în lume. Desigur, după curățarea intestinelor, este necesar să refacem și să întreținem flora intestinală, extraordinar de importantă pentru a obține și întreține o stare bună de sănătate. Dar acesta este deja următorul pas și subiectul unui alt topic, unul viitor.

Multă sănătate și toate cele bune,
Mr. Nick
78 comentarii 12 3 Înainte ›
6
01-02-2020, ora 16:26
narcissalaz
Nu este medic/terapeut
narcissalaz
Mr. Nick,

Multumesc pentru informatii. Iti dau nota 10. Te pricepi de minune sa scrii si sa pui in valoare informatii care in mod normal nu sunt luate in seama, ci sunt trecute cu vederea. Ai fi si un foarte bun psiholog.
Mi se pare foarte interesanta treaba asta cum ca toate bolile pornesc din intestine. Si eu am niste probleme intestinale. O sa imi cumpar Vitamunda Colohyperdetox. L-ai cumparat de pe ----------*, nu? Este un site romanesc? Sau cumva produsul este livrat din alta tara? Nu prea vreau sa comand din alta tara, fiindca este foarte anevoios procesul de vamuire.
Te urmaresc pe forum de 3 ani, ti-am citit aproape toate postarile. Am sa cumpar curand produsul doar pentru ca il recomanzi tu, am foarte multa incredere in tine. Esti un om cu care m-as consulta in orice problema. Daca nu te va deranja, o sa iti mai pun unele intrebari cu privire la subiect.

Mersi.

(*modificat de admin)
8
01-02-2020, ora 17:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Narcis, cu multă plăcere. Mă bucur că te ajută informațiile și că ai atât de multă încredere în mine. Cu mare drag îți voi răspunde la întrebări, imediat, în cazul în care sunt on-line, sau când voi intra pe forum.

DA, toate bolile încep din intestine. Citez: "Azi, după aproximativ 2500 de ani, știința și medicina modernă ajung și ele, încet și cu pași uneori prea mici, la aceeași concluzie deosebit de importantă pentru sănătatea umană.
Intestinele sunt la fel de importante pentru organismul uman întocmai cum este rădăcina pentru sănătatea, dezvoltarea și longevitatea unui copac. Prin intestinul subțire, omul își extrage apa și substanțele nutritive din alimente. Prin rădăcină, toate plantele își extrag apa și substanțele nutritive din pământ. Fără o rădăcină sănătoasă, nicio plantă nu poate prospera sau trăi. Această regulă este valabilă și pentru om.
Pe pereţii intestinelor subțire și în special cel gros se depun, în timp, diverse deşeuri de excreţie: resturi de alimente parțial digerate și în stare de descompunere (putrefacţie), bacterii parazite, resturi de medicamente şi alte substanţe toxice. Aceste reziduuri metabolice stau în colon ani de zile şi sunt un mediu propice pentru dezvoltarea mai multor afecțiuni, inclusiv a paraziţilor intestinali.
O cantitate mare de reziduuri metabolice poate avea consecinţe dezastruoase pentru sănătatea organismului uman. Toxinele rezultate din activitatea bacteriilor parazite, excrementele şi resturi ale paraziţilor intestinali, trec prin pereţii intestinelor şi pătrund în organism, având ca rezultat diferite afecţiuni. Prin acest proces, însuși sistemul imunitar ajunge să fie grav afectat.
Experiența medicilor arată că este dificil să tratezi o afecțiune cronică fără să acorzi importanță detoxifierii. Dacă nu sunt eliminate toxinele din organism, nici cele mai performante metode de tratament nu oferă un efect durabil.
Buna funcționare a intestinelor are drept consecință o bună funcționare a sistemului imunitar. Un intestin curat contribuie la o absorbție optimă a apei și a nutrienților, precum și la creșterea imunității. Nu în ultimul rând, se obține o scădere eficientă în greutate, o stare de bine și un aport substanțial de energie".
Eu am cumpărat colonhyperdetox de pe -------------*, site românesc, iar protocolul mi-a fost expediat din România, nu din străinătate. Dar tu poți să îl cumperi de unde vrei. Din câte știu, îl găsești și la unele farmacii precum: Farmacia Hyperfarm, Farmacia Tei, Farmacia Ardealul. Îl găsești și pe ---------* Informațiile de mai sus tot de pe -------------* le-am citat, pentru că informațiile sunt cât se poate de acurate. Crede-mă pe cuvânt, după ce vei face măcar o cură de 3 zile (optim 6), iar dacă vrei să și slăbești substanțial, 9 - 12 zile, vei fi alt om. Nu mă crede doar pe cuvânt, încearcă pentru sănătatea ta, în care merită să investești.

Multă sănătate,
Mr. Nick

(*modificat de admin)
1
01-02-2020, ora 17:26
narcissalaz
Nu este medic/terapeut
narcissalaz
Am inteles. Super informatii.
Acum sunt in Marea Britanie, dar cu Brexitul ma intorc acasa. Bine ca il pot comanda din Romania.
Daca as tine o dieta cat mai ingrijita si naturala, acum, fara curatare intestinala, as putea sa am unele efecte pozitive la nivel intestinal atat de profund precum as avea daca as face protocolul de curatare Vitamunda?
Cum imi dau seama ca sunt intoxicat?
Detoxul se face periodic? O data pe an?
Hai ca te innebunesc cu intrebarile. Multumesc!
Raspunde-mi cand poti.
8
01-02-2020, ora 18:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Dieta perfectă nu va da rezultate mai bune decât cea mai proastă dietă, cât timp intestinul este blocat din cauza acumulărilor de materii reziduale nocive. O bună eliminare a materiilor nedigerate sau a altor reziduuri este la fel de importantă ca și digestia corectă și absorbția alimentelor" spune dr. Norman Walker.

Detoxifierea se face periodic, la un interval de 6 sau 12 luni. Este foarte util ca, înainte de începerea unui tratament (naturist sau alopat), să iei în considerare o cură de detoxifiere profundă pentru curățarea intestinală completă, timp de 1 până la 6 zile, prin Vitamunda ColonHyperDetox. Această detoxifiere va crește eficacitatea respectivelor tratamente, va normaliza digestia și va îmbunătăți absorbția nutrienților, printre altele.

Organismul este un mecanism complex, dacă ești intoxicat îți dă o mulțime de semne, printre care și: somnolență, insomnie, hemoroizi, balonare, constipare, alergii, rinite, imunitate scăzută, acnee, depresie, nervozitate, anxietate, oboseală cronică, gaze intestinale, dermatite, dureri articulare, reflux gastric, indigestie, halenă, eczeme, dar nu numai.

Ideea este următoarea. NU mai există om care să nu aibă nevoie de detoxifiere. Suntem toți mai mult sau mai puțin intoxicați. Din păcate, organismul este depășit, detoxifierea pe care el o face în mod normal nu mai poate fi eficientă în cazul multor oameni din cauza carențelor de vitamine, enzime și coenzime, dar nu numai; a ingestiei mult prea mari de toxine (nu elimină el în 24 de ore cât ingerăm noi într-o singură oră), a blocării metilației la multe persoane, a ficatului obosit cu steatoză, alcool, tutun, medicamente hepatotoxice și E-uri din alimente; ș.a.m.d. Organismul trebuie ajutat!
Trăim într-o lume extrem de poluată, aerul, apa, mâncarea sunt poluate. Până și hainele sunt îmbibate mai mult sau mai puțin cu ftalați, pesticide, coloranți, etc. Gândește-te la acest aspect. Lumea din 2020 nu mai este precum cea din 1920. Acum totul este diferit, unii copii se nasc suferind de diabet și cancer, iar așa ceva era de neconceput cu 70-80 de ani în urmă, chiar și cu 30-40. Mai mult decât atât, se preconizează că rata de autism și ADHD în rândul copiiilor va exploda până în anul 2050; rata deja este foarte mare, dar va fi și mai mare. În acest context, tot mai mulți medici, somități precum David Pearlmutter, Natasha Campbell-McBride, Raphael Kellman, Mark Hyman, pe baza descoperirilor din ultimii ani, bat monedă pe relația dintre starea precară a intestinelor și starea precară a sistemului nervos central (dacă intestinul este intoxicat, iar microbiomul intestinal este disfuncțional, poți să îți iei adio de la sănătatea psihică și să nu te miri că te îmbolnăvești de depresie, tulburare obsesiv-compulsivă, etc.). Și dacă pe lângă niște intestine intoxicate și un microbiom intestinal disfuncțional mai ai și o intoxicație cu metale grele sau o infecție cu borelia, bartonela, toxocara sau alt agent patogen neurotoxic, poti bine mersi să te trezești și cu schizofrenie paranoidă, atât de gravă poate fi situația.
ORICE OM TREBUIE SĂ ÎȘI CUREȚE INTESTINELE, SĂ SE DEPARAZITEZE ȘI SĂ FACĂ O CURĂ DE DECORPORARE A METALELOR GRELE. Știi cum ajung metalele grele în organism și se depun în țesuturi? Printr-un intestin care suferă de sindrom de intestin permeabil.

Multă sănătate!
2
01-02-2020, ora 21:26
ManuelaD.
Nu este medic/terapeut
ManuelaD.
Faine informatii, nu le stiam. M-au pus serios pe ganduri.
Mr. Nick, in ce consta colonhyperdetox, sunt capsule care trebuie baute sau ce anume? Se iau inainte de masa sau dupa masa?
De asemenea, care-i treaba cu biofilmul intestinal? Eu am mai folosit un produs pentru colon, ColonHelp, dar nu am eliminat niciun centimetru de biofilm.
Te rog, ajuta-ma sa inteleg. Am si eu nevoie de o curatare intestinala, o sa imi iau vitamunda colon, sa fac macar 3 zile, nu stiu daca pot 6 zile.
Te constipa cumva sau iti provoaca diaree protocolul asta? Daca ma constip ce sa iau sa imi treaca?
Da-mi cat mai multe detalii, te rog. Merci!
1
01-02-2020, ora 21:30
ManuelaD.
Nu este medic/terapeut
ManuelaD.
Am uitat, inca ceva: trebuie sa tin un regim alimentar special cat timp fac protocolul asta? Merci!
2
01-02-2020, ora 22:53
iulianachiper
Nu este medic/terapeut
iulianachiper
Am citit, cu atentie tot ce ai scris, mr nick
mi se par logice si de bun simt informatiile. ma gandesc sa fac o cura de 12 zile pentru ca vreau sa si slabesc.
este logic ca intestinul trebuie curatat, ca doar acolo intra tot si pe acolo trece tot.
eu sufar de sindrom de intestin iritabil, crezi ca ma poate ajuta colon hyper detox sa scap de starile rele pe care mi le da boala?
ti-am scris si pe alt topic, pe care tot tu l-ai scris
https://www.romedic.ro/forum/lyposalve-o-crema-care-a-facut-minuni-pentru-mama-mea-118108
te rog sa imi raspunzi si acolo

o seara buna
1
01-02-2020, ora 22:57
iulianachiper
Nu este medic/terapeut
iulianachiper
pot sa combin in acelasi timp vitamunda colonhyperdetox cu sucuri de fructe si legume?
de exemplu, obisnuiesc sa beau frecvent suc de telina, si daca il combin cu colonhyperdetox crezi ca interactioneaza rau?
mersi
8
02-02-2020, ora 13:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

ManuelaD.,

Vitamunda ColonHyperDetox constă în 7 shake-uri pe care trebuie să le bei pe tot parcursul zilei. Ideal, se beau pe stomacul gol și nu se mănâncă nimic în timpul curei, ci doar se beau shake-urile, care, apropo, îți dau o stare de sațietate foarte mare. Și da, există posibilitatea să te constipi cât timp faci cura, mai ales dacă ai foarte mult biofilm, care se va umfla și te va balona și constipa. În cazuri de constipație agresivă poți consuma clorură de magneziu (sare nigari) sau sare amară (suflat de magneziu), care și în Franța se folosesc (Clorumagene). Magneziul este puternic laxativ!
ColonHelp am folosit și eu. Este un produs bun pentru tranzitul intestinal și chiar pentru detox, dar NU elimină biofilmul intestinal, detoxifierea inițiată de el fiind doar superficială. Ca și tine, nici eu nu am eliminat biofilm cât mi-am administrat ColonHelp, asta pentru că produsul nu este făcut pentru așa ceva. Vitamunda ColonHyperDetox, în schimb, este special realizat pentru eliminarea biofilmului. '' Este un produs unic în lume. Aceasta se datorează ingredientului principal: scoarța fermentată din palmierul de ulei. Fermentarea acestei scoarțe implică un proces foarte dificil dar esențial pentru succesul și eficiența acestui produs.
Fibrele fermentate din scoarța Oil Palm (palmier de ulei) au abilitatea de a penetra adânc în biofilmul toxic. Acestă etapă este esențială deoarece biofilmul se atașează de mucoasa intestinală. Aceste fibre pătrund în întregime biofilmul și îl umezesc din interior. În acest fel, biofilmul se detașează și se elimină din organism cu ușurință, fără crampe sau dureri.
În plus față de fibrele fermentate din scoarța de palmier, Vitamunda conține și pudră de bame (okra), un ingredient care umezește mucoasa intestinală a colonului, astfel încât aceasta, după eliminarea biofilmului, să-și poată recăpăta sănătatea și funcționalitatea optimă. Acest lucru este absolut necesar deoarece poluarea cauzată de către biofilmul toxic a deshidratat și infectat mucoasa intestinală.
Vitamunda înlocuiește complet mesele în zilele de cură, oferind intestinelor repausul necesar detoxifierii. Dacă intestinele ar fi ocupate în continuare cu digerarea și metabolizarea alimentelor, atunci nu s-ar putea asigura detoxifierea lor completă. ColonHyperDetox conține toți nutrienții necesari unei alimentații echilibrate și unui organism sănătos. Ingredientele nutritive din Shake-uri vă vor asigura o stare de bine pe tot parcursul zilei, fără resimțiriea senzației de foame ''.

Îți las mai jos mai multe detalii despre biofilmul intestinal:
'' Colonul uman este acoperit pe interior cu un strat de mucus sănătos. Această mucoasă intestinală protejează celulele epiteliale care se află în peretele colonului. Toate tipurile de alimente pot irita aceste celule epiteliale, dacă sunt lăsate neprotejate. Stratul de mucus care protejează celulele se numește glycocalyx. Acest strat mucos poate fi populat atât de bacterii nocive, cât și de bacterii sănătoase. Bacteriile care favorizează apariția bolilor cronice tind să se atașeze de peretele colonului și să se protejeze împotriva atacurilor bacteriilor sănătoase și a sucurilor digestive. Acestea formează un strat care devine, în cele din urmă, biofilm. Biofilmul este constituit nu doar din bacterii nocive, ci și din alte substanțe ce se pot găsi în colon, cum ar fi metalele grele și calciul, care fac biofilmul impermeabil. Aceasta este o proprietate pe care nu o au decât bacteriile patogene. În acest fel, biofilmul devine o fortăreață impenetrabilă, unde bacteriile nocive pot trăi și se pot înmulți necontrolat. Bacteriile sănătoase creează, de asemenea, un strat mucos, dar nu deteriorează și nu obstrucționează orificiile din glycocalyx.
Bacteriile nocive formează un biofilm dens în colon. În prezența biofilmului, stratul mucos sănătos se deshidratează și începe să se infecteze. Din cauza infecției, peretele colonului începe să se inflameze și orificiile din peretele colonului, care asigură absorbția de nutrienți, devin prea mari. Dezvoltarea biofilmului cauzează sindromul intestinului iritabil, hipersensibilitatea alimentară și alergiile. De aceea este foarte importantă eliminarea biofilmului dăunător din organism.
Cu Vitamunda ColonHyperDetox, biofilmul dăunător poate fi eliminat cu ușurință, fără efecte abrazive sau iritante. Acest lucru se datorează faptului că acțiunea ColonHyperDetox se bazează pe fibra fermentată a scoarței de palmier. Această fibră pătrunde în structurile dense ale biofilmului, fără a deteriora peretele intestinal sau mucoasa intestinală sănătoasă care îl protejează. De îndată ce fibrele din scoarță de palmier pătrund în biofilm, ele practic deschid calea de acțiune pentru cel de-al doilea component principal, și anume pudra de bame. Bama (sau Okra) este o plantă ale cărei fructe comestibile au forma unor păstăi verzi cu semințe rotunde albe. Proprietatea unică a pudrei de bame este de a absorbi apa de până la 100 de ori greutatea ei. Astfel, de îndată ce aceasta ajunge în biofilm, el începe practic să se umfle cu apă, să devină greu și să se desprindă de pereții intestinali. Rezultatul acestui proces este că, de îndată ce a fost desprins, biofilmul va putea fi eliminat ușor de către corp, pe cale naturală, fără disconfort sau iritații.
După eliminarea biofilmului, mucoasa intestinală își va putea recăpăta sănătatea și echilibrul, deoarece biofilmul care o sufoca și deshidrata a fost desprins și evacuat complet din organism ''.
8
02-02-2020, ora 13:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
ManuelaD.,

Pentru a avea rezultate optime de pe urma curei cu Vitamunda colonhyperdetox, te rog să iei în considerare recomandările de mai jos.
Pentru pregătirea corpului, cu două zile înainte de începerea programului, redu cantitatea de alimente consumate. În timpul curei de detoxifiere este cel mai bine ca alimentația să îți fie constituită doar din shake-urile Vitamunda. Acestea sunt pline de nutrienți, vitamine, energie și previn senzația de foame.
În aceste două zile, corpul tău se poate odihni, fiindu-i mai ușor să se obișnuiască cu noua situație. Redu pe cât posibil consumul de cafea, zahăr și alcool. De asemenea, atât în cele două zile de pregătire cât și în timpul și după cură este bine să consumi cât mai multă apă (minim 2 litri pe zi). Este nevoie de apă pentru eliminarea completă a biofilmului.

În prima zi de pregătire, mănâncă jumătate din cantitatea de hrană pe care o consumi în mod normal.
În cea de-a doua zi, consumă alimente ușor digerabile. De preferință fructe, supă, iaurt, smoothie-uri, în cantități limitate.
După cele două zile de pregătire este timpul să începi cura de detoxifiere. Pentru fiecare zi ai o cutie cu 7 plicuri. Fiecare plic conține o pulbere care se amestecă cu apă pentru a face un singur shake. Asta înseamnă că vei consuma 7 shake-uri pentru fiecare zi de detoxifiere, după cum urmează:
1) Wake-up shake (imediat după trezire). Se adaugă 300 ml de apă peste conținutul unui plic și se agită bine.
2) Meal shake (mic dejun la jumătate de oră după wake-up shake). Se adaugă 400 ml de apă peste conținutul unui plic și se agită bine.
3) Snack (gustare între micul dejun și masa de prânz). Se adaugă 300 ml de apă peste conținutul plicului și se agită bine.
4) Meal shake (prânz). Se adaugă 400 ml de apă peste conținutul unui plic și se agită bine.
5) Snack (gustare între prânz și cină). Se adaugă 300 ml de apă alături de conținutul unui plic într-un shaker și se agită bine.
6) Meal shake (cină). Se adaugă 400 ml de apă peste conținutul unui plic și se agită bine într-un shaker.
7) Goodnight shake (înainte de culcare). Se adaugă 300 ml de apă peste conținutul unui plic și se agită bine.

Shake-ul se bea imediat după amestecare. Cu toate acestea, dacă se întâmplă să uiți de el și să devină prea gros, se poate consuma cu lingura, precum o budincă. El în continuare își păstrează proprietățile și produce efectele dorite. În plus față de apa folosită la amestecarea shake-urilor este bine să consumi și apă separat. Apa hidratează pudra de bame și facilitează eliminarea biofilmului.
Pentru a obține o consistență mai fluidă, Shake-urile Meal pot fi consumate și în două etape. Ia o jumătate din plic și adaugă 400 ml apă. Apoi amestecă cealaltă jumătate cu alți 400 ml apă.
Pentru a nu risca formarea de cocoloașe la amestecarea lui cu apă, este cel mai recomandat să torni conținutul plicului și apa într-un shaker sau sticlă și să agiți de câteva ori până la omogenizarea completă.
Dacă dorești să schimbi gustul Meal shake-urilor, poți adăuga în ele o cantitate mică de suc proaspăt din fructe crescute organic.
Unii oameni preferă să amestece Meal Shake-ul cu apă caldă, în acest fel asemănându-se cu terciul de ovăz sau orezul cu lapte.

După programul de detoxifiere stomacul scade în volum iar intestinele sunt curățate complet de toxine. Este recomandat să faci treptat trecerea la alimente solide după finalizarea curei de detoxifiere. În prima zi după program este bine să consumi alimente ușor digerabile. De preferință, fructe, supă, iaurt, sau smoothie-uri, în cantități moderate. A doua zi este bine să consumi alimente moi și preparate termic – supă, ouă gătite, legume fierte, cartofi fierți și pește gătit. Este important să mănânci jumătate din consumul zilnic obișnuit.
Informațiile pe care ți le-am oferit le găsești și pe -------------*. Sunt acurate, ține cont de ele.

Multă sănătate,
Mr. Nick

(*modificat de admin)
8
02-02-2020, ora 14:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

iulianachiper,
Da, ai perfectă dreptate, informațiile sunt cât se poate de logice. Mie îmi pare rău că nu am făcut această curățare intestinală profundă mult mai devreme de anul 2019, măcar prin 2016, dacă nu și mai devreme. Am pierdut timp prețios. Dar mai bine mai târziu decât niciodată!
Vitamunda ColonHyperDetox te poate ajuta foarte mult în sindromul intestinului/colonului iritabil. Ai mare grijă cu SII, fiindcă poate fi foarte periculos.
Poți combina shake-urile colon hyper detox cu sucuri de fructe și legume, dar să ai grijă să fie fructe/legume cât mai curate, organice dacă se poate.
O să îți răspund și pe topicul despre LypoSalve, să fii sigură de asta. Mai ai puțină răbdare.
Dacă mai ai întrebări, îți stau la dispoziție. Frunzărește și răspunsurile oferite celorlalți useri în cadrul acestui topic, te pot ajuta.
Multă sănătate!

Mai jos îți las niște informații prețioase despre sindromul de intestin/colon iritabil:
''...sindromul colonului iritabil a devenit, în prezent, una dintre cele mai comune tulburări gastrointestinale funcționale, rata de afectare la nivel mondial fiind cuprinsă între 5% și 15%. Studii statistice arată că peste 40 de milioane de oameni sunt afectați la nivel mondial și prezintă simptomatologie variabilă, de la moderată la severă. Cel mai frecvent întâlnite simptome includ: durerile abdominale, senzația de balonare, diaree și/sau constipație. Un studiu recent, realizat în România, folosind criteriile Roma III, a arătat că 2 din 10 pacienți sunt afectați de această tulburare funcțională. Din păcate numărul real al pacienților poate fi chiar mai mare din cauza faptului că această afecțiune este de multe ori subdiagnosticată.
Din păcate nu există teste sau analize clare prin care medicul să poată pune diagnosticul de sindrom al colonului iritabil. Gastroenterologul poate face analize care să elimine alte afecțiuni și să analizeze starea și simptomele acuzate de pacient urmărind Criteriile Roma. De regulă, sindromul colonului iritabil este însoțit de următoarele simptome:
alternanța episoadelor de diaree și constipație; durerea abdominală care dispare prin defecație; senzația de balonare, gaze; senzația de defecație incompletă; nevoie imperioasă, urgentă de defecație; greață, oboseală.

Cauzele sindromului de colon iritabil n-au fost încă stabilite, însă factori precum alimentația, toxinele blocate la nivel intestinal, stresul, sedentarismul și dereglarile hormonale pot agrava simptomele afecțiunii.
1. Alimentația. Implicarea anumitor alimente în sindromul colonului iritabil este încă intens studiată, însă unele dintre ele au fost deja asociate cu agravarea afecțiunii. Alimente precum ciocolata cu un conținut crescut de zahăr, dulciuri ultra-procesate, grăsimi hidrogenate, fasole, varză, conopidă, broccoli, lapte, bauturi carbogazoase, produse bogate în gluten (pâine, produse de panificație), pot duce la apariția și agravarea simptomelor sindromului de colon iritabil. O analiză minuțioasă a dietei zilnice și identificarea alimentelor care provoacă o sensibilitate la nivelul colonului, poate fi un pas important spre înlăturarea cauzelor ce întrețin această problemă.
2. Toxinele intesinale. O persoană obişnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2, 5 şi 11 kg de reziduuri metabolice. Alimentația modernă determină, în timp, infestarea pereților intestinali cu deșeuri toxice: multiple resturi de alimente parțial digerate și în stare de descompunere (putrefacţie), bacterii parazite, resturi de medicamente şi alte substanţe toxice. Un program de detoxifiere precum ColonHyperDetox curăță profund mediul intestinal, declanșând eliminarea completă a deșeurilor rămase lipite de pereții intestinali de-a lungul vieții, în special la persoanele cu predispoziție la constipație.
3. Sedentarismul. Buna funcționare a tractului digestiv este strâns legată de exercițiile fizice. De regulă, persoanele care nu fac mișcare sau cele care suferă de obezitate sunt mai predispuse către dezvoltarea acestei afecțiuni.
4. Stresul. Aparatul digestiv dispune de propriul sistem nervos, numit sistemul nervos enteric. Multe dintre persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil au observat că simptomele se accentuează în perioadele de stres intens, spre finalul unei săptămâni încărcate sau odată cu schimbarea locului de muncă. Specialiștii subliniază faptul că stresul și anxietatea pot face organismul mai sensibil la simptomele sindromului de colon iritabil.
5. Fluctuațiile hormonale. În cazul femeilor, sindromul colonului iritabil se acutizează în special înainte de menstruație. În partea a doua a ciclului menstrual, nivelul estrogenului este mai scăzut în timp ce progesteronul este relativ mare. Progesteronul este un hormon cunoscut și pentru capacitatea de reducere a motilității intestinale. Din această cauză balonarea, constipatia și crampele abdominale se intensifică la multe femei aflate în perioada premenstruală.
6. Abuzul de substanțe medicamentoase. Antibioticele și antiacidele se numără printre medicamentele care afectează flora intestinală. Utilizarea laxativelor pentru perioade îndelungate slăbește mușchii peretelui intestinal, reducandu-le capacitatea de funcționare. Astfel, intestinul își reduce activitatea pentru că munca sa este efectuată de laxative.

Când se adună cantități mari de toxine și deșeuri la nivel intestinal, acestea dereglează întregul metabolism, provoacă luarea în greutate și pot chiar determina declanșarea unui număr mare de afecțiuni cronice deosebit de grave ''. Autor: Silviu Stănculeț, redactor -------------* și terapeut Bowen. Surse bibliografice: AllThatsInteresting.com, Hindustantimes.com, MedicHub.ro, FoxNews.com, Hypernatura.com.

(*modificat de admin)
8
02-02-2020, ora 14:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
P.S. Ți-am răspuns și la topicul despre LypoSalve. O zi bună!
1
02-02-2020, ora 17:56
narcissalaz
Nu este medic/terapeut
narcissalaz
multumesc pentru raspunsul elaborat
exista contraindicatii in folosirea vitamunda colonhyperdetox?

o saptamana frumoasa sa ai.
8
03-02-2020, ora 21:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

narcissalaz,

Cu multă plăcere, să îți fie de bine.
În timpul detoxifierii se pot elimina eventualele componente toxice rămase stagnante pentru multă vreme în organism. Prin urmare, nu este indicată utilizarea Vitamunda ColonHyperDetox de către femeile însărcinate, femeile care alăptează și copiii cu vârsta sub 10 ani. De asemenea, nu este indicată utilizarea acestui protocol de către persoanele care suferă de afecțiuni intestinale deosebit de grave precum OCLUZIA INTESTINALĂ.

Mulțumesc, și tu să ai o săptămână frumoasă.
Toate cele bune,
Mr. Nick
1
04-02-2020, ora 20:26
iulianachiper
Nu este medic/terapeut
iulianachiper
mr. nick, iti multumesc din toata inima.
cred ca patronii de magazine naturiste din romania ar trebui sa se ia la intrecere si sa liciteze pentru tine ca sa le fii consultant. esti super, felicitari!
yupiiiii, o sa imi ajut intestinul printr-o cura zdravana cu vitamunda colonhyperdetox. mi-a intrat in minte numele asta, il si visez. datorita tie!!!! :))))
multumesc inca o data pentru informatii.
am mai multe intrebari despre protocolul de curatare. atata aglomerare in minte am ca nu stiu nici cu ce sa incep. ma mai gandesc.
spune-mi, deocamdata, cand mai ai ragaz, ce stii despre intestinul permeabil. cred ca nu sunt departe de a avea asa ceva.
vai de capu meu sunt din punct de vedere intestinal, sa stii. am ajuns sa am gaze de la orice mananc. am ajuns sa ma balonez din nimica toata si sa ma constip inclusiv pe fond emotional. ai pomenit ca daca intr-o zi ma enervez foarte tare a doua zi aproape obligatoriu sunt constipata? io asa ceva nu am mai auzit la nimeni. mi-e frica sa nu ajung sa fac o depresie sau alta boala psihica din cauza sistemului meu digestiv atat de praf facut.
mai am o intrebare, sa nu uit. am o cunostinta care sufera de boala lyme, si a inceput sa aiba simptome psihice asemanatoare schizofreniei. crezi ca are legatura cu lyme sau este pur si simplu o coincidenta?! curatarea intestinala ar ajuta-o?!
deocamdata atat, multumesc pentru cunostintele tale, pentru timpul tau, pentru empatia ta.
dumnezeu sa te binecuvanteze.

p.s. multumesc si pentru rapsunsurile de la topicul despre lyposalve.
2
06-02-2020, ora 14:32
tanta manole
Nu este medic/terapeut
tanta manole
Nu pot sa cred, chiar astazi am scris pe forum despre faptul ca am niste probleme de intestin si vroiam o solutie.
Uite, sa nu crezi ca te mint: https://www.romedic.ro/forum/probleme-intestinale-118134
Sufar de o candidoza intestinala si am zonulina marita. tare mi-e ca am si un intestin permeabil, banuiesc, nu am nicio certitudine. Ma gandesc sa fac si eu o cura cu vitamunda colonhdetox. ce zici, Mr. Nik, m-ar ajuta? NU SCAPI de mine pan ce nu-mi rsp :)))))))))))))))))))))
Te implor, ajuta-ma te roooooog. nu mai stiu ce sa fac, simt ca innebunesc. Te urmaresc pe forum din 2010, dar nu am indraznit sa te deranjez niciodata, stiu ca esti ocupat si ca primesti foarte multe mesaje de la oameni. Dar uite ca astazi am gasit topicul tau despre detoxul intestinal si am zis ca nu pierd nimic daca te rog, pentru ca am vazut ca esti activ si ca raspunzi oamenilor.
In acest moment muncesc in Olanda, dar din primavara ma intorc in tara din cauza problemelor de sanatate.

multumesc pentru eventualul raspuns.
fii binecuvantat!!!
8
06-02-2020, ora 17:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

iulianachiper,

Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.
Ai intuit bine, să știi că un sistem digestiv disfuncțional poate sta la baza multor probleme psihice. NU EXISTĂ persoană bolnavă psihic care să aibă un sistem digestiv sănătos. Deci, și mai exact spus, toți bolnavii psihic au sistemul digestiv făcut praf, mai mult sau mai puțin. Infecțiile intestinale apărute pe fondul unei DISBIOZE INTESTINALE sau a unui sindrom de intestin permeabil pot conduce la depresie, anxietate, autism ș.a.m.d. Tu dacă te constipi atât de ușor, în mod clar ai probleme serioase. Îți recomand o cură de minim 3 zile cu vitamunda colonhyperdetox. Și să ții și un regim alimentar specific. Îți las jos mai multe detalii.

''Sindromul intestinului permeabil este o boală care afectează milioane de oameni la nivel global dar, cu toate acestea, ea rămâne de cele mai multe ori nediagnosticată. Datorită denumirii sale, în general vă gândiți că sindromul intestinului permeabil afectează doar sistemul digestiv, dar în realitate el poate fi punctul de pornire al multor boli din organismul uman. Potrivit cercetărilor, cauza alergiilor alimentare, a stărilor de oboseală, a durerilor articulare, a bolilor autoimune și a metabolismului lent ar putea fi simptome care evidențiază evoluția sindromului intestinului permeabil.
Este important de știut faptul că intestinele noastre au un anumit grad natural de permeabilitate pentru moleculele mici, destinat absorbției nutrienților vitali, iar reglarea permeabilitatii intestinale este una dintre funcțiile de bază ale celulelor care formează membrana pereților intestinali. Pe măsură ce joncțiunile strâmte din membrana intestinală sunt desfăcute, se instalează permeabilitatea accentuată intestinală. Atunci când intestinul este permeabil, toxinele, microbii, particulele nedigerate din alimente, pot evada din intestine direct în fluxul sanguin, răspândindu-se, astfel, în întregul corp. Sistemul imunitar identifică acești “invadatori” ca factori patogeni și îi atacă. Reacția imunitară rezultată poate fi evidențiată sub diferite forme, semnale menite să ne atragă atenția asupra sănătății noastre interioare.
Unul dintre cele mai mari semne de avertizare care poate indica prezența acestei afecțiuni îl reprezintă sensibilitatea accentuată alimentară. Proteinele și grăsimile parțial digerate se pot infiltra prin peretele intestinal, ajungând în sânge, unde provoacă un răspuns alergic. Acest răspuns alergic nu se traduce neapărat prin înroșirea pielii sau apariția mâncărimilor la nivel cutanat, el putând fi identificat prin diverse simptome precum: balonare, sensibilitate alimentară, intoleranțe și/sau alergii alimentare, afecțiuni ale glandei tiroide, stare de oboseală accentuată, dureri articulare, dureri de cap, afecțiuni dermatologice precum rosacee, acnee, probleme digestive, creștere în greutate.
Dacă acestă afecțiune este netratată la timp, ea poate genera alte boli mai grave precum: sindromul colonului iritabil, boala inflamatorie intestinală, artrite, eczeme, urticarie, dermatite, psoriazis, vitilligo, anxietate, migrene, dureri musculare, oboseală cronică, afecțiuni ale glandei tiroide, tulburari neurodegenerative (ex.: boala Parkinson, depresii, anxietate, autism), insuficiența funcțională a unor organe, boli autoimune intestinale și ale altor organe (ex.: artrita reumatoidă, fibromialgie, tiroidita Hashimoto, Graves, alopecia areata, lupus, scleroză multiplă, sindromul Sjöngren, fibroză chistică, vasculită).
Potrivit Journal of Diabetes, există multe dovezi clinice care arată că sindromul intestinului permeabil este principala cauză în evoluția bolilor autoimune, inclusiv a diabetului zaharat de tip 1. O altă problemă cauzată de intestinul permeabil este malabsorbția mineralelor și a nutrienților vitali, inclusiv zinc, fier și vitamina B12.
Factorii care favorizează sau accentuează creșterea permeabilității intestinale sunt: zahărul; laptele pasteurizat; stresul; dieta săracă în fibre vegetale; dezechilibrul între bacteriile intestinale protectoare („prietenoase”) și bacteriile patogene (disbacterioza/disbioza intestinală); compoziția florei intestinale, direct influențată de: paraziții intestinali, consumul excesiv de antibiotice, medicamente antiinflamatoare non-steroidiene, corticosteroizi, alcool, carbohidrati rafinați, conservanți, coloranți, digestia dificilă, deficitul de aminoacizi, peristaltismul intestinal, vârsta, stilul de viață, chimio- și radioterapia, bolile gastrointestinale, stresul, nivelul de oxigen; rezistența la colonizare - un mecanism foarte important prin care bacteriile intestinale „prietenoase” reduc ocuparea (colonizarea) mucoasei intestinale de către microorganismele patogene sau potențial patogene; infecții cu candida; deficitul de zinc; abuzul de alcool; ingestia de alimente alergizante; ingestia repetată a alimentelor procesate industrial; ingestia agenților chimici toxici.
Planul structurat în 4 pași necesari tratării sindromului intestinului permeabil:
1) Elimină alimentele și factorii care dăunează sănătății intestinale;
2) Urmează o cură blândă, dar eficientă, de detoxifiere a intestinelor – foarte indicată este cura de 1, 3, 6 sau 12 zile cu Vitamunda ColonHyperDetox;
3) Înlocuiește alimentele care dăunează sănătății intestinale cu alimente benefice echilibrului intestinal;
4) Echilibrează flora intestinală cu probiotice.
Este esențial să se îndepărteze alergenii și alimentele cu potențial inflamator, cum ar fi cerealele, zahărul adăugat, OMG-urile (Organisme Modificate Genetic), uleiurile rafinate, alcoolul, aditivii alimentari sintetici și produsele lactate convenționale. Cele mai toxice expuneri care pot fi eliminate, ca și factori, sunt apa de la robinet, pesticidele, antiinflamatorii nesteroidieni sau antibioticele – nu uitați să vă consultați cu medicul specialist în cazul în care v-a prescris astfel de substanțe medicamentoase.
Dacă suferi de sindromul intestinului permeabil, este absolut necesar să iei în considerare urmarea unei cure de detoxifiere intestinală și adoptarea unei diete care să asigure refacerea mucoasei intestinale și recăpătarea sănătății tractului tău digestiv. Pentru a realiza aceasta, ai nevoie de alimente ușor digerabile.
Iată o listă cu alimente recomandate:
- Legume fermentate (murăturile în saramură) — conțin acizi organici care echilibrează pH-ul intestinal și probiotice care susțin sănătatea tractului digestiv.
- Produse din nucă de cocos — toate produsele din nucă de cocos sunt deosebit de benefice pentru intestin. Acizii grași cu lanț mediu (MCFA) din cocos sunt mai ușor de digerat decât alte grăsimi. De asemenea, chefirul din nucă de cocos conține probiotice care susțin sistemul digestiv.
- Semințe germinate — semințele de chia, semințele de in și semințele de cânepă, germinate înainte de a fi consumate, sunt surse importante de fibre care pot ajuta la dezvoltarea bacteriilor benefice din microflora intesinală. Cu toate acestea, dacă aveți simptome severe de permeabilitate intestinală este bine să începeți să vă asigurați necesarul de fibre din legume și fructe preparate în abur.
- Grăsimi sănătoase — Grăsimile sănătoase din avocado sau nucă de cocos sunt ușor de digerat și de asimilat și ajută la vindecarea mucoasei intestinale.
- Acizi grași Omega-3 — alimente antiinflamatoare precum semnițele și uleiul de in, semințele și uleiul de cânepă, nucile, spanacul, varza kale, rucola, legumele crucifere (broccoli, conopidă), peștele prospăt de captură (macrou, somon), spirulina, își aduc o mare contribuție la refacerea sănătății intestinale.
- Fructe – Consumarea a 1-2 porții de fructe zilnic este deosebit de benefică pentru refacerea echilibrului enzimatic la nivel intestinal. Puteți chiar prepara mere și pere în aburi, din care puteți obține un sos dulce-acrișor delicios sau, dacă adăugați mai multă apă, puteți obține un suc ușor cu gust de compot. Cel mai recomandat este să consumați fructele proaspete dimineața pentru ca acestea să nu se combine cu alte alimente de pe parcursul zilei. Fructele consumate dimineața vă vor oferi un plus de energie și de vitalitate pentru parcursul noii zile.
Într-un plan de tratament, există anumite suplimente nutritive care, după o detoxifiere profundă a mediului intestinal, vă pot ajuta în continua echilibrare și refacere a sănătății intestinale.
- Probiotice (50-100 miliarde unități zilnic) – Acesta este cel mai important supliment pe care trebuie să-l includeți în alimentație pentru că ajută la refacerea florei microbiene și micșorează proliferarea bacteriilor patogene. Cele mai bune combinații de tulpini ar fi Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Rhamnosus Lactobacillus.
- Enzime digestive (1-2 capsule la începutul fiecărei mese) – acestea asigură digestia completă a alimentelor, scăzând posibilitatea ca particule din alimente și proteine parțial digerate să dăuneze pereților intestinali.
- L-Glutamine – este un aminoacid esențial, cu rol în menținerea structurii și funcționării normale a sistemului digestiv. L-glutamine acționează ca și protector al celulelor ce alcătuiesc pereții intestinali și reduce efectele chimioterapiei asupra mucoasei digestive.
- Rădăcină de lemn dulce – o plantă adaptogenă care ajută la echilibrarea nivelului de cortizol și îmbunătățește producția de acid gastric în stomac. Acestă rădăcină susține procesele naturale ale organismului de a menține sănătatea mucoasei stomacale și duodenale. Lemnul dulce este deosebit de benefic dacă sindromul intestinului permeabil este cauzat de stres emoțional prelungit, deoarece poate îmbunătăți modul în care se produce și se metabolizează cortizolul în organism''. Autor: Silviu Stănculeț, redactor Hypernatura.com și terapeut Bowen. Surse bibliografice: The National Center for Biotechnology Information, Dr. Axe, Hypernatura.com După cum ai putut citi, sindromul de intestin permeabil este o problemă medicală cât se poate de serioasă. Integritatea mucoasei intestinale este esenţială pentru apărarea faţă de microbi patogeni şi diverse substanţe toxice care sunt în mod obişnuit eliminate prin colon. Pătrunderea acestor substanţe şi microbi în sânge şi răspândirea lor în alte organe şi ţesuturi se întâmplă atunci când bariera intestinală nu funcţionează perfect. Odată ajunşi în circulaţia sanguină, agresorii vor determina inflamaţii şi apariţia de autoanticorpi. Este cunoscută asocierea sindromului colonului permeabil cu boli autoimune precum diabetul zaharat, scleroza multiplă sau poliartrita reumatoidă.

Îți recomand să îți faci testul de Disbioză a colonului - profilul sindromului intestinului permeabil. Pentru asta trebuie recoltate două probe de materii fecale de câte 5 g fiecare (cât un bob de mazăre) în două recipiente prevăzute cu spatule (coprorecoltoare). Recipientele trebuie aduse la laborator cât mai repede după recoltare. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci probele se vor păstra la rece, un recipient la frigider (4-6ºC), iar celălalt la congelator (-20 ºC), apoi se vor aduce la laborator. Testul îl poți face la SynLab (tel.: 021.410.70.93), info@synlab-romania.ro, synlab.ro Testul include următoarele analize: statusul microbiotei intestinale; PMN-Elastaza; Alfa 1 antitripsina; Beta defensina; Zonulina; Imunoglobulina A secretorie; Histamina.
8
06-02-2020, ora 17:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
iulianachiper,

În ceea ce privește cunoștința ta care suferă de boala lyme, trebuie să știi că borelioza, într-un anumit stadiu, poate produce: paranoia, schizofrenie, demență, tulburare bipolară, depresie, anorexie nervoasă și chiar tulburare obsesiv-compulsivă. Găsești o mulțime de studii pe tema asta pe US National Library of Medicine National Institutes of Health, unele dintre ele fiind și:
1) Am J Psychiatry. 1994 Nov;151(11):1571-83. Lyme disease: a neuropsychiatric illness. Fallon BA1, Nields JA.
2) Healthcare (Basel). 2018 Aug 25;6(3). pii: E104. doi: 10.3390/healthcare6030104. Neuropsychiatric Lyme Borreliosis: An Overview with a Focus on a Specialty Psychiatrist's Clinical Practice. Bransfield RC1.
Deci, DA, boala lyme poate avea o legătură cu simptomele ei, care, spui tu, sunt asemănătoare cu schizofrenia. Și DA, o curățare intestinală i-ar prinde foarte bine.

Multă sănătate!
7
10-02-2020, ora 22:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

tanta manole,

Am văzut topicul deschis de tine, dar am preferat să îți răspund aici. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.
Dacă ai zonulina mărită, mai mult ca sigur suferi de intestin permeabil. ”Zonulina acţionează ca dirijorul de trafic sau portarul ţesuturilor organismului nostru”, afirmă autorul principal Alessio Fasano, medic, profesor de Pediatrie şi Fiziologie la Universitatea Şcolii de Medicină din Maryland şi director al Centrului Pediatric de Gastroenterologie şi Nutriţie la Universitatea Spitalului pentru Copii din Maryland. ”Cea mai largă poartă de intrare a noastră este intestinul cu miliardele sale de celule. Zonulina deschide spaţiile dintre celule, permiţând trecerea unor substanţe, în timp ce nu permite accesul bacteriilor şi toxinelor”, explică Dr. Fasano.
'' Sindromul intestinului permeabil (“leaky gut”) este o disfuncție a barierei intestinale. Intestinul este căptușit de o mucoasă a cărei bază o constituie enterocitele - celule intestinale cu rol de absorbție – legate între ele de complexe proteice. Una dintre proteinele care asigură legăturile între enterocite este ZONULINA. Această proteină controlează permeabilitatea intestinului având ca rol principal reglarea fluxului moleculelor din lumenul intestinal prin slăbirea legăturilor dintre celule. Supraproducția de zonulină determină deschiderea jocțiunilor dintre celulele peretelui intestinal. Și astfel, moleculele mai mari care în mod normal ar trebui să rămână în intestin ajung în sânge și declanșează astfel producția de anticorpi IgG. Răspunsul sistemului imunitar prin producția acestor anticorpi implică și eliberarea citokinelor inflamatorii care, la rândul lor, pot duce la apariția simptomelor depresiei. S-a demonstrat că supraproducția de zonulină poate fi declanșată prin expunerea la bacterii, droguri, stres, sau alimente. De exemplu, gliadina – o proteină prezentă în grâu și alte cereale – declașează producția de zonulină conducând astfel la creșterea permeabilității intestinale '' (imupro300.ro). Interesant, nu?
Dacă aș fi în locul tău, aș face următoarele:
1) O cură de vitamunda colohyperdetox de minim 3 zile, optim 6 zile, ținută ca la carte - pentru detox intestinal profund;
2) La 7 zile după cură, testare via ImuProComplet. ImuPro Complet 270 testează 270 de alimente și aditivi. Pe lângă cărnuri, legume, fructe sau cereale dintre cele mai frecvent consumate sau ouă de găină, sunt testate și alternativele la acestea precum și alimente specifice altor regiuni geografice. În plus, un număr mare de condimente, tipuri de ceaiuri, cafea, vin și agenți de îngroșare sau de conservare sunt examinate. ÎN FUNCȚIE DE REZULTAT, trebuie ajustată alimentația, asta însemnând mai ales EXCLUDEREA tuturor alimentelor care au ieșit pe roșu. Citește mai multe despre testul ImuProComplet pe internet.
3) O cură de minim 6 luni de zile cu MegaSporeBiotic + Bio-Kult Advanced - alternate, pentru echilibrarea microbiomului intestinal (2 cps de megaspore după micul dejun, în prima zi; 2 cps de Bio-Kult după micul dejun, în a doua zi; 2 cps de megaspore după micul dejun, în a treia zi; 2 cps de Bio-Kult după micul dejun, în a patra zi și așa mai departe).
După 6 luni de zile, starea ta ar trebui să fie ameliorată cu cel puțin 60-70%, dacă nu chiar mai mult. Cheia succesului constă în cele trei părți: detox intestinal, schimbarea alimentației și refacerea microbiomului intestinal. Consultă un medic.
Cu mare drag am încercat să îți ofer un răspuns, sper că te va ajuta.
Dacă mai ai întrebări, stau la dispoziția ta. Îți voi răspunde imediat ce voi vedea mesajul de la tine.

Multă sănătate!
7
10-02-2020, ora 22:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
P.S. Candidoza intestinală s-a dezvoltat pe fondul unei disbioze. De aceea PROBIOTICELE (megasporebiotic și bio-kult advanced), în situația ta, îți sunt absolut necesare. Combinația dintre cele două este foarte bună, crede-mă, știu ce spun. Documentează-te despre ele.
Pe cât de ESENȚIALĂ este detoxifierea intestinală cu vitamunda colohyperdetox, tot pe atât de esențială este și terapia cu probiotice pentru tine.
1
15-02-2020, ora 14:48
narcissalaz
Nu este medic/terapeut
narcissalaz
Asa este, Mr. Nick, nu exista oameni care sa nu aiba nevoie de detoxifiere.
Ce poti sa imi spui despre metalele grele? Dar despre metilare?!
Vreau sa imi schimb total stilul de viata, dar daca ma crezi nici nu stiu cu ce sa incep. suna ciudat! :(

Te salut!
7
20-02-2020, ora 14:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

narcissalaz,

Metalele grele sunt elemente chimice naturale existente în litosferă (scoarţa terestră). Ele ajung în corpul nostru într-o cantitate foarte mică, odată cu mâncarea, apa, aerul sau chiar cu unele medicamente. Prezenţa lor în organism conduce, în funcţie de concentraţie și de gradul de toxicitate, în mod obligatoriu, la dezvoltarea şi apariţia unor simptome/boli. De pildă, intoxicaţia cu aluminiu este implicată în apariţia maladiei Alzheimer; intoxicaţia cu mercur efectiv distruge creierul și poate provoca depresie, ADHD, pattern obsesiv-compulsiv, delir și alte simptome neuro-psihiatrice; intoxicaţia cu plumb produce saturnism; intoxicaţia cu vanadiu produce hemoragii hepatice şi renale; intoxicaţia cu argint produce argirie; intoxicaţia cu mangan produce intoleranţă la glucoză; intoxicaţia cu nichel produce astm bronşic; intoxicaţia cu staniu produce depresie; intoxicaţia cu cupru produce boala Wilson; intoxicaţia cu crom produce cancer la plămâni; intoxicaţia cu arsenic produce infertilitate ș.a.m.d.
Unele intoxicaţii cu metale grele conduc la moarte prematură, în final, mai rapid sau mai lent, pentru că toleranţa organismului faţă de ele este ZERO. Din păcate, în societatea de astăzi nu există om al cărui organism să nu conţină metale grele, mai mult sau mai puțin. Ba mai mult decât atât, 90% din bolile organice ale umanităţii au o cauză care implică şi prezenţa unei intoxicaţii cu cel puţin un metal greu ingerat preferenţial din apă, aer și alimentaţie. Exemplu: conservele cu carne de ton conțin foarte mult mercur. La fel și carnea de pește oceanic, în general. Macroul conține multe metale grele, în special mercur. Ar trebui evitat și consumul de fructe de mare.
Există, totuși, protocoale de CHELATARE / DECORPORARE a metalelor grele, acestea fiind eliminate din organism prin urină și scaun. Două astfel de protocoale sunt acestea: HMD (Heavy Metal Detox) formulat de Dr. Georgiou din Cipru și STANCOSIMAGNE / DrStanMetalStop forumulat de Dr. Stan Constantin din România.

Metilarea este un proces extrem de complex care are loc în fiecare secundă în orice celulă din corpul tău. Ea definește cine ești, cum te simți, de ce ești într-un fel sau altul. Funcționarea corectă a metilării depinde de mulți nutrienți, vitamine, enzime. Când lipsește un element din acest ciclu, regenerarea altora în cadrul procesului de metilare va fi compromisă, astfel că se vor crea blocaje foarte mari în corp. Uneori capacitatea de metilare este grav compromisă, fiind afectată enorm și capacitatea corpului de a se detoxifia. Mulți oameni care se îmbolnăvesc de cancer, schizofrenie, tulburare obsesiv-compulsivă, scleroză, etc. stau extrem de prost cu metilarea. Este doar un exemplu ca să înțelegi cât de important este să afli aceste lucruri, pentru că ele au un impact major asupra sănătății tale.
Pentru o metilare optimă ai nevoie cel puțin de vitamina B12 (metilcobalamină, hidroxicobalamină sau adenosilcobalamină - una dintre cele 3 forme active, de preferat metilcobalamină), vitamina B6 (P5P - piridoxal-5-fosfat) și 5-MTHF (vitamina B9 - L-5metiltetrahidrofolat).

Schimbă-ți stilul de viață începând cu începutul :)
O să îți spun eu în linii mari ce înseamnă acest început, zilele următoare, printr-un mesaj mai amplu, acum nu am timp. Revin!

Multă sănătate!
2
22-02-2020, ora 12:10
tanta manole
Nu este medic/terapeut
tanta manole
MULTUMESC DIN SUFLET!
7
22-02-2020, ora 13:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

narcissalaz,

HRANA TA SĂ FIE MEDICAMENTUL TĂU, spunea Hipocrate. Crezi că nu știa ce spune?
Dacă vrei să îți schimbi total stilul de viață începe cu:
1) Curățarea intestinală (care presupune și vindecarea sistemului digestiv);
2) Schimbarea alimentației;
3) Detoxifierea generală / chelatarea / deparazitarea.

Despre curățarea intestinală am vorbit. Vitamunda ColonHyperDetox este un protocol ideal pentru așa ceva. Ceva mai bun de atât eu nu știu.
Evident, după ce cureți intestinul trebuie să ai în vedere echilibrarea microbiomului intestinal. Consumă probiotice (lactobacili, bifidobacterii, etc.), prebiotice (inulină, FOS, tărâțe de psyllium, fibre de konjac/glucomannan, etc.) și alimente fermentate (varză murată, kefir, etc.).
Este foarte important să mănânci o hrană curată. Hrana noastră poate activa anumite predispoziții genetice și poate modifica expresia noastră genetică. De aceea, este important să renunțăm la orice aliment procesat; pe cât posibil, hrana să fie procurată din surse recomandate, naturale. Mai ales uleiul. Uleiurile hidrogenate sunt un mare dușman al sănătății (cum ar fi uleiul rafinat de floarea soarelui). Ele se transformă în acizi grași trans și intră în compoziția membranelor celulare, deși nu este locul lor acolo. Practic, corpul se reface cu produse toxice, astfel, în locul acizilor grași sănătoși, care trebuie să alcătuiască membrana celulară, se vor infiltra cei trans, afectând grav biochimia celulară și comunicarea intercelulară. În corpul nostru toate celulele comunică prin semnale electrice, transmițând mesaje una celeilalte. Această simfonie a fost perfect orchestrată pe o anumită biochimie implementată de Dumnezeu, dacă pot spune așa. Dacă individul consumă uleiuri hidrogenate, corpul le va folosi pe acelea pentru regenerare, afectând și compromițând întreaga rețea "intranet" de celule din corp și comunicarea dintre acestea, de asemenea afectând procesul de epurare al celulei și de hrănire. Este important să se consume grăsimi din uleiuri presate la rece extravirgine (ulei de măsline, de cocos, de in, etc.). Fosfatidilcolina este, de asemenea, o grăsime extrem de importantă pentru vindecare (lecitina obținută din surse nemodificate genetic conține substanța anterior menționată). Sarea este extrem de important să o procuri de la o mină, sau să fie naturală, sarea baciului sau sare de himalaya. Sarea din comerț este iodată, spoliată de minerale și tratată cu substanțe extrem de nocive. Nu conține nimic hrănitor. Zahărul alb trebuie eliminat complet! Folosește zahăr, cu MODERAȚIE, din surse organice cum este rapadura sau cel din flori de cocos. Evită plasticele, în special PET-urile! Ele emană incontinuu ftalați care nu se elimină din corp decât detoxifiere. Plasticele se găsesc în țesuturile noastre în cantități mari și sunt una dintre cauzele declanșării unor tipuri de cancer. Folosește sticla, nu mai congela alimente în plastic, congelează-le împachetate în hârtie, de pildă. Elimină vasele de aluminiu și cupru! Gătește în vase de lut sau inox! Consumă o apă filtrată (printr-un filtru Santevia, Berkley sau altele și mai bune). Cel puțin 2 l pe zi. Hidratarea este deosebit de importantă.
Sunt multe aspecte de luat în considerare, inclusiv aspectul care se referă la intoleranța la gluten, de care foarte mulți oameni suferă fără să știe și care le dă efectiv toată viața peste cap. Intoleranțele alimentare în general pot da oricui viața peste cap.
Dacă știi engleză îți recomand din tot sufletul să citești următoarele cărți: Sherry Rogers: "Detoxify or die" și L. Ron Hubbard:"Clear body, clear mind", vei înțelege mult mai multe lucruri decât aș putea eu să îți scriu despre detoxifiere. În general, detoxifierea se poate face prin mai multe modalități. Sauna cu NIR-infraroșu, sau cu FAR-infraroșu este una dintre cele mai eficiente. Deparazitarea, pe de altă parte, se poate face prin ședințe de zapper. Citește mai multe despre QE3plus Ultimate Zapper, un dispozitiv realizat de inginerul canadian Ken Presner, zapperul lui fiind considerat de mulți ca fiind cel mai puternic dintre toate. Zapperul a fost inițial descoperit de Dr. Raymond Rife, în anii 1930. Descoperirea a fost neglijată până când Dr. Hulda Clark (biolog renumit) și-a publicat lucrările științifice în cartea “Vindecarea tuturor formelor de cancer”, pe baza teoriilor doctorului Rife. Zapperul este pur și simplu un dispozitiv electronic care ucide bacteriile, virușii, ciupercile și parazitii, folosind câmpuri electromagnetice pe principiul biorezonanței. Curentul de intensitate mică emis de aparat trece prin organism și distruge paraziții încărcați pozitiv inversându-le polaritatea. Ionii negativi sunt practic adăugați pentru a stimula țesutul bolnav să se vindece. Virușii, fungii, bacteriile și paraziții în chisturi cu exoschelet (cu biofilm) vor fi distruși mai greu, într-o perioadă de timp mai îndelungată, de aceea se recomandă ca folosirea aparatului să se facă 3 săptămâni da, zilnic, cu o saptămână pauză, timp de mai multe luni de zile, până la un an. Cu toate acestea, zapperul este considerat de către comunitatea medicală internațională un echipament medical experimental, pe care încă nu s-au făcut studii recunoscute oficial. În schimb, pot să îți spun pe propria mea piele că zapperul este un aparat eficient. Documentează-te!

Multă sănătate și mult succes!
7
22-02-2020, ora 14:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum: De asemenea, mai poți face următoarele pentru obținerea unui stări optime de sănătate:

1) PLASMAFEREZĂ TERAPEUTICĂ.
Plasmafereza reprezintă o tehnică prin transfuzie extracorporală care separă sângele în plasmă şi elementele sale figurate. Prin această metodă se obține o reducere a factorilor patologici din sânge cu 70%. Are un efect complex asupra organismului: de detoxifiere, de recorecţie şi de imunocorecţie. Efectul de detoxifiere se realizează prin eliminarea şi biotransformarea substratului patologic, astfel se „deblochează” sistemul biologic natural al organismului de detoxifiere. Recorecţia este realizată prin scăderea nivelului vâscozităţii sângelui, prin creşterea plasticităţii şi scăderea agregării celulelor sângelui, iar imunocorecţia este realizează prin eliminarea antigenelor, anticorpilor complecşilor imunocirculanţi, citochinelor, celulelor imunocompetente și prin „deblocarea” sistemului imun.
Plasmafereza terapeutică tratează aproximativ 150 de tipuri de maladii din domenii medicale precum: obstetrică, ginecologie, narcologie, resuscitare, hematologie, neurologie, nefrologie, tratamentul maladiilor autoimune, dermatologie, reumatologie, pediatrie și medicina de urgențe și dezastre.
Efecte concrete:
- Ajută la întinerirea întregului organism;
- Purifică sângele și țesuturile de toxinele acumulate și de substanțele dăunătoare (practic, plasmafereza curăță sângele așa cum vitamunda colonhyperdetox curăță intestinele; aș putea spune că plasmafereza este o vitamunda pentru sânge :));
- Purifică sângele de autoanticorpi și complexe imune circulante;
- Elimină sânge reziduurile provenite de la viruși si bacterii, și îmbunătățește regresul bolii;
- Mărește durata de remisie a bolilor autoimune și alergice;
- Îmbunătățește fluxul sangvin către organe și țesuturi, normalizează funcțiile organelor afectate;
- Reduce vâscozitatea sângelui și riscul formării de trombi, prevenind tromboza;
- Reduce presiunea sângelui;
- Reduce intensitatea simptomelor clinice și semnele de exacerbare;
- Reduce dimensiunea plăcilor de aterom și reface fluxul sangvin în vasele de sânge;
- Elimină riscul de amputare a membrelor inferioare;
- Intensifică sensibilitatea la medicamente și reduce, în mod semnificativ, dozele de preparate medicale (inlusiv preparate hormonale și citotoxice) și efectele secundare ale acestora.

Plasmafereza ajută concret în următoarele: dermatite atopice, neurodermite, eczeme, sindromul Lyell, rinosinusopatii, conjunctivite, astm bronșic, vasculită alergică, sindrom Cherga-Strauss, stare subseptică Wissler-Fanconi, șoc anafilactic, lupus sistemic eritematos, artrită reumatoidă, alveolită fibrozantă, sarcoidoză, glomerulonefrită, hepatită cronică, tiroidită, diabet zaharat, sindrom antifosfolipidic, ateroscleroză, hipertensiune arterială, amiloidoză, cardiomiopatie restrictivă, psoriazis, pemfigus, sclerodermită, dermatomiozită, scleroză multiplă, miastenia gravis, sindrom Guillain-Barre, polineuropatie, atac ischemic, schizofrenie, catatonie febrilă, sindrom neuroleptic farmacorezistent, maladia Alzheimer, depresie, purpură trombotică trombocitopenică, disglobulinemii maligne (sindrom de hipervâscozitate), sindrom Goodpasture, pancreatită acută, eliminare de substanțe toxice / medicamentoase, insuficiență hepatică acută, tireotoxicoză, șoc endotoxic, boala refsum, boli autoimune cu titru înalt de anticorpi circulanți, poliradiculonevrite, scleroză în plăci, sindrom Lambert Eaton, boala Behcet), crioglobulinemii tip I, PTI, LED, boli cu aglutinine la rece, crioglobulinemia mixtă, periarterita nodoasă, maladia Wegener, hipercolesterolemia, boala Crohn, ciroză biliară primitivă, poliartrita reumatoidă, abuz de substanțe (alcooolism, dependență de droguri), tuberculoză (antibiotice cu efect hepato-nefrotoxic), intoxicație cronică exogenă (mediu, industrie, agricultură, medicamente, etc.), boală de iradiere (radionuclide), intoxicație cu metale grele, mielom, maladia Waldenström, anemie congenitală, gestație timpurie, preeclampsie, sindromul HELLP, infecții genitale latente, infertilitate (isoimunizare la spermă), hepatoză colestatică, diabet gestațional, endometrită și complicații septice, toxicitate provocată de infecții, etc.

Plasmafereza are și contraindicații. Nu este recomandată în următoarele cazuri: hipocoagulare, hipoproteinemie (nivel total proteine sub 55 g/l), anemie (hemoglobina sub 90 g/l), flebită în stadiu acut, reacții alergice la anticoagulanți, coloizi și preparate proteice, absența accesului la venă, modificări organice ale sistemului nervos și cardiovascular.

Practic, narcissalaz, dacă faci măcar 5 ședințe de plasmaferă terapeutică o să ai beneficii nebănuite. Ajută mult!

În Laboratorul Gral Colentina, din București, procedura este realizată de Dr. Cornelia SIARA, Medic Primar Medicină de Laborator, Doctor în Științe Medicale, cu supraspecializare în medicina transfuzională și competență în transfuzii. Cu experiență de peste 35 de ani în domeniu, doamna doctor Cornelia Siara este cunoscută ca fiind „singurul medic din România care efectuează aproape zilnic plasmafereză terepeutică, cu o bogată practică şi cazuistică în acest domeniu”, așa cum este menționat de dr. Constantin Balaet, coordonator al Conferinței naționale „Plasmafereza terapeutică“ din cadrul Congresului național de Medicină de laborator 2013. Pentru mai multe detalii poți suna la 0372. 127. 300. O să îți răspundă cineva!

2) TERAPIE CU AQUA CHI FOOT BATH, un dispozitiv medical care mărește voltajul organismului, are efect antiinflamator, detoxifică, regenerează, stimulează sistemul imunitar, mărește vitalitatea organismului, încarcă organismul cu ioni negativi. Aqua Chi Standard Model TC-5000 este un aparat foarte interesant. Eu l-am testat pe propria mea piele, este cât se poate de eficient. Documentează-te despre el accesând aquachifootbath.com. Pe internet nu se găsesc foarte multe informații despre el, dar ce vei găsi va fi suficient ca să îți faci o idee.

În general, poți face multe pentru sănătatea ta. Eu ți-am spus doar în linii mari una-alta.
7
22-02-2020, ora 14:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

tanta manole,

Cu multă și deosebită plăcere. Să îți fie de bine.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
22-02-2020, ora 16:36
ManuelaD.
Nu este medic/terapeut
ManuelaD.
Buna, Mr. nick.
Cumva eliminarea biofilmului intestinal afectează flora saprofita intestinala?
1
22-02-2020, ora 16:38
ManuelaD.
Nu este medic/terapeut
ManuelaD.
P.S. mi se par deosebit de interesante informatiile despre zapper, aqua chi foot bath si plasmafereza terapeutica. plasmafereza o sa fac si eu, garantat. Iti multumesc din inima pentru tot.
Scuze, abia acum am putut sa intru pe forum sa iti scriu.
0
23-02-2020, ora 19:21
tanta manole
Nu este medic/terapeut
tanta manole
De ceva timp tot incerc sa citesc mai multe despre serotonina si dopamina.
Te rog, mr nick, spune-mi si mie ce este mai esential despre acesti doi neurotransmitatori. Te rooog!
Multumesc mult mult mult.
7
28-02-2020, ora 23:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

ManuelaD.,

Răspunsul este categoric NU, eliminarea biofilmului intestinal NU afectează flora saprofită intestinală, în sensul că nu o va deteriora. Din contră, eliminarea mizeriei din intestine stimulează într-un fel sau altul regenerarea și optimizarea MICROBIOMULUI intestinal. După cum am mai spus, după cura cu vitamunda colonhyperdetox ar fi foarte bine să consumi și un SIMBIOTIC (probiotic + prebiotic). Probioticele sunt bacterii saprofite, SĂNĂTOASE, PRO-VIAȚĂ, care își exercită acțiunea benefică asupra organismului prin colonizarea directă a MUCOASEI INTESTINALE și producerea de enzime, vitamine, aminoacizi și alte bio-componente celulare. Prebioticele sunt hrană pentru bacteriile saprofite. Acestea, de obicei, sunt fibre care ajută la supraviețuirea și înmulțirea probioticelor, dar și la dezvoltarea efectului benefic al acestora.
Tractul intestinal uman este acoperit pe interior cu un strat de mucus sănătos care protejează celulele epiteliale aflate în peretele colonului. Toate tipurile de alimente pot irita aceste celule epiteliale, dacă sunt lăsate neprotejate. Stratul de mucus care protejează celulele se numește glycocalyx. Acesta poate fi populat atât de bacterii nocive, PATOGENE, cât și de bacterii sănătoase. Bacteriile patogene care favorizează apariția dezechilibrelor/bolilor tind să se atașeze de peretele colonului și să se protejeze împotriva atacurilor bacteriilor sănătoase și a sucurilor digestive. Acestea formează un strat care devine, în cele din urmă, biofilm. Biofilmul este constituit nu doar din bacterii nocive, ci și din alte substanțe ce se pot găsi în colon, cum ar fi metalele grele și calciul, care fac biofilmul impermeabil. Aceasta este o proprietate pe care nu o au decât bacteriile patogene. În acest fel, biofilmul devine o fortăreață impenetrabilă, unde bacteriile nocive pot trăi și se pot înmulți necontrolat, provocând și întreținând diverse dezechilibre/boli. Bacteriile sănătoase creează, de asemenea, un strat mucos, dar nu deteriorează și nu obstrucționează orificiile din glycocalyx.
Deci, ColonHyperDetox nu afectează glycocalyxul și nici microbiomul intestinal, ci doar elimină biofilmul care presează și deshidratează peretele intestinal, sufocând întregul microbiom intestinal. Odată eliminat biofilmul, întreaga floră saprofită se va regenera și optimiza, pentru că eliminarea biofilmului îi va asigura microbiomului un mediu propice pentru refacere, revigorare și chiar diversificare.
Sper că te-am lămurit! Dacă nu, spune-mi și voi încerca să fiu și mai explicit.

Multă sănătate.
Toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
78 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.