Vreau să devin psihiatru dar am un istoric de schizofrenie

07-11-2021
problemedelicate
Nu este medic/terapeut
problemedelicate
Bună ziua,

Aș dori să fac facultatea pentru a deveni psihiatru, dar nu știu dacă faptul că am avut schizofrenie mă va împiedica să profesez. Momentan iau tratament psihiatric dar medicul psihiatru mi-a spus că am o evoluție foarte bună și că îmi va micșora doza de medicamente. Bunicul meu a avut schizofrenie și de asemeni s-a vindecat. În condițiile în care m-aș vindeca și eu, întrucât acestea sunt semnele la momentul actual, aș putea să dau fără griji la facultate cu scopul mai sus mentionat? Menționez că sunt un om foarte responsabil și toate deciziile mele sunt ale unui om sănătos și inteligent. De asemeni am o inclinatie naturala către a da sfaturi de natura psihologică. În plus, experiența mea cu schizofrenia m-ar ajuta foarte mult să mă pun în locul bolnavilor.
Ce părere aveți?
3 comentarii
2
07-11-2021, ora 18:12
Me
Nu este medic/terapeut
Me
Buna ziua!

Atat pentru inscrierea la facultate cat si pentru depunerea dosarului de libera practica este nevoie de un document de la medicul de familie in care vor fi trecute bolile cronice/transmisibile existente in acel moment. Daca atunci va exista acel diagnostic, inseamna ca va fi trecut in documentul de la medicul de familie.

Recomandarea mea ar fi sa verificati in prealabil atat cu universitatea cat si cu Colegiul Medicilor daca, in cazul existentei diagnosticului in acel moment, se poate inscrie la facultate, respectiv profesa. Din ce stiu eu, diagnosticul de schizofrenie este pe toata viata. Schizofrenia nu se vindeca, poate doar intra in remisie. Stiu ca nu este corect, sunt multe persoane cu diagnostic de schizofrenie care nu au simptome de vreun fel, dar.. chiar si asa, diagnosticul ramane.

Cel mai bine este de verificat aspectele mentionate si apoi vedeti ce este de facut pe mai departe.

Mult succes!
2
08-11-2021, ora 08:47
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Din punctul meu de vedere puteti face medicina daca meficul dv curant va da aviz ca sunteti APT PSIHIC cu simtmatologie in remisie completa sub tratament!
1
08-11-2021, ora 13:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu va angajeaza nimeni ca doctor daca pe adeverinta dv. scrie schizofrenie. Incercati sa fiti realist si sa va dati dv. insiva sfaturi realiste.

2.

Facultatea de Medicina este o facultate foarte grea si sunt slabe sanse ca o persoana bolnava de schizofrenie sa poate memora atat incat sa intre la aceasta facultate si sa treaca toate examenele. Memoria este afectata in schizofrenie.

3. Inca din facultate vi se cere adeverinta de la medicul de familie iar medicul de familie este obligat sa va treaca diagnosticul.

Incercati sa reveniti cu picioarele pe pamant. Angajatorii in ziua de astazi fug de toti cei care au pe adeverinta o boala psihica, darmite schizofrenia care e cea mai grea...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •