Vreau sa imi „repar” sufletul/inima/mintea(nu stiu exact unde-i beleaua)

05-07-2020
liushiu
Nu este medic/terapeut
liushiu
Buna ziua, ma numesc Stefania, am 25 de ani si sunt foarte fericita ca am dat de acest site, sper sa pot primi un sfat sau sa incep sa merg la sedinte de terapie potrivita situatiei mele, sau sa pot avea o discutie care sa ma ajute sa trec peste depresia in care ma aflu de mult prea multa vreme. Voi trece direct la subiect.
De la o varsta destul de frageda m-a atras sexualitatea si reprezinta astazi o parte mult prea prezenta a gandurilor mele, aceeasi situatie o am si cu inteligenta emotionala care lipseste complet, zic eu. As vrea sa reusesc sa ma inteleg, fara sa mai pierd atat de mult timp rascolind in patter-urile mele, pe care oricum nu cred ca le identific corect, mai exact as vrea sa ma pot bucura de viata si cred ca un ajutor profesional este raspunsul. A, si mai sper sa nu fie prea tarziu:)), chiar cred ca daca nu imi „repar” sufletul/inima/mintea cat mai curand, corpul imi va arata ceva ce nu vreau sa vad.

Pot primi sugestii aici sau la nr: ------*
Multumesc anticipat!

(*modificat de admin)
8 comentarii
2
05-07-2020, ora 08:20
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Puteți începe printr-o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, care să vă ajute să vă descoperiți și să înțelegeți ce anume vă provoacă depresia și cum să o țineți sub control. Pe baza evaluării veți decide ce veți face mai departe.
1
06-07-2020, ora 18:14
conundrum69
Nu este medic/terapeut
conundrum69
Care este acel ceva ce corpul ti-ar putea arata si nu ai vrea sa vezi? Ti-e teama ca te vei transforma in vreo nimfomana? :))
1
13-07-2020, ora 13:37
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Pai sexualitatea e mereu in noi, cu noi. Din pacate, de mici, suntem rusinati pentru ca o avem si crestem asa, cu sentimentul ca sunt defecti, anormali. Ignora comentariul de mai sus, ca pare rautacios. Important e sa stii unde sa te informezi si cu cine sa vorbesti. Putem vorbi aici, de fata cu toata lumea, ca sa invete si alte femei si barbati ca sexualitatea e normala indiferent cum e!

Pentru inceput urmareste linkul asta : --------*

Apoi eu am sa iti raspund la orice intrebari si impreuna o sa gasim raspunsurile ok, care sa te ajute pe tine si pe cine mai are nevoie. :)

(*modificat de admin)
1
13-07-2020, ora 18:14
conundrum69
Nu este medic/terapeut
conundrum69
@cricricri: Sa-i spui si Veronicai Moser (aka the Scat Queen) ca sexualitatea e normala indiferent cum e! :))
1
13-07-2020, ora 21:58
conundrum69
Nu este medic/terapeut
conundrum69
Later edit: Tocmai am aflat ca V. Moser a dat coltul pe 1 iulie, la doar 56 de ani. Se pare ca nu i-au prea priit stilul de viata si "sexualitatea normala". De, la cat rahat a mancat... Sa vezi ce o deplang fanii pe reddit. :)) RIP scat queen
0
30-07-2020, ora 02:34
liushiu
Nu este medic/terapeut
liushiu
Cricricri, multumesc pentru videoclip si pentru raspunsul tau. Inteleg ca sexualitatea este normala, ce nu inteleg este motivul pentru care si acum si in trecut ma intimideaza aproape orice barbat. Barbatii uneori ma fac sa rosesc, sa ma pierd, eventual sa tremur. Recunosc ca ma ingrijoreaza mesajul pe care il transmit celor din jur cand am aceste stari. Imi doresc sa pot controla.
Se intampla asta chiar daca am iubit sau nu.
1
30-07-2020, ora 13:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Motivele care stau în spatele acestui comportament le afli cu ajutorul unui psihoterapeut, care te va susține să identifici în trecutul tău momente care te-au făcut să adopți o astfel de atitudine.Ori ai copiat comportamentul cuiva din familia ta, ori ți-a fost indus de cineva, încearcă să-ți amintești când au început asemenea comportamente și ce s-a întâmplat înainte ca acestea să apară.
1
07-08-2020, ora 15:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate un prim pas catre a percepe sexualitatea ca ceva firesc ar fi sa nu mai te pierzi in incercarea de a-ti controla senzatia de caldura sau tremuratul atunci cand interactionezi cu un barbat. Sa accepti aceste senzatii ca fiind ceva trecator. Sesiunile de psihosexologie te pot ajuta in acest sens si in pasii urmatori.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.