Genele de risc pentru acnee: 29 de regiuni nou identificate ale genomului pot influența condiția

©

Autor:

Genele de risc pentru acnee: 29 de regiuni nou identificate ale genomului pot influența condiția
Un studiu al cercetătorilor britanici a identificat 29 de regiuni ale genomului care influențează acneea, o afecțiune a epidermei determinată de o secreție excesivă a glandelor sebacee. Noile perspective genetice oferă potențiale noi ținte pentru tratamentul bolii și ar putea ajuta clinicienii să identifice persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii.
Cercetarea, publicată în Nature Communications, se bazează pe datele genetice obținute de la peste 20.000 de indivizi cu acnee și peste 595.000 de persoane care nu au avut acnee. Studiul a identificat 29 de noi variante genetice care sunt mai frecvente la persoanele cu acnee. De asemenea, a confirmat 14 dintre cele 17 variante deja cunoscute a fi asociate cu afecțiunea, ducând numărul total de variante genetice asociate cu acneea la 46.

„În ciuda progreselor majore ale tratamentului în alte afecțiuni ale pielii, progresul în tratamentul acneei a fost limitat. Pe lângă faptul că suferă de simptomele acneei, indivizii descriu impactul profund negativ asupra bunăstării lor psihologice și sociale. Este incitant că această lucrare deschide noi căi posibile pentru a găsi tratamente pentru ei”, declară autorul studiului, profesorul de dermatologie Catherine Smith de la Institutul de Dermstologie St John‘s

Cercetarea a mai găsit o legătură între riscul genetic de acnee și severitatea bolii. Persoanele care au cel mai mare risc genetic sunt mai susceptibile de a avea forme severe ale bolii. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, studiul actual crește potențialul de a identifica persoanele cu risc de boală severă pentru o intervenție timpurie.

Acneea reprezintă o afecțiune comună a pielii, prezentă la aproximativ 80% dintre adolescenți, caracterizată clinic prin prezența de regulă la nivelul feței, pieptului sau spatelui, a unor pete, chisturi, modificări pigmentare sau cicatrici. Consecințele psihologice negative ale acneei sunt observate la toate vârstele, dar poate reprezenta o formă de îngrijorare deosebită pentru adolescenți.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-02-2022 | creare: 09-02-2022 | Vizite: 196
Bibliografie
Discovery of 29 new acne risk genes provides hope for new treatments, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220207083426.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  •