Generația Z nu este pregătită să consume carne produsă in-vitro

©

Autor:

Generația Z nu este pregătită să consume carne produsă in-vitro
Un studiu publicat recent arată că, deși sunt preocupați de starea mediului înconjurător, 72% dintre membrii generației Z (născuți între 1995 și 2015) nu sunt încă dispuși să consume carnea crescută în laborator. Această carne a fost produsă in-vitro din culturi de celule animale.
Cercetătorii de la Universitatea din Sydney care au publicat studiul în revista științifică Frontiers in Nutrition au mai descoperit că 41% dintre cei chestionați sunt de părere că ar putea fi o variantă sustenabilă și o alternativă bună la sacrificarea animalelor. Un alt rezultat interesant a fost că 59% dintre participanți erau preocupați de impactul metodelor tradiționale asupra mediului însă nu știau precis care sunt efectele negative.

Oamenii de știință speră că implicarea intelectuală și emoțională a tinerilor va ajuta la acceptarea cărnii crescute în laborator. Bineînțeles că produsul final va trebui să imite fizic produsele tradiționale din carne, mai spune un cercetător.

Printre dubiile respondenților cu privire la carnea de laborator se află anticiparea unui gust neplăcut, condițiile de creștere și măsurile de siguranță. De asemenea, tinerii australieni asociază reputația cărnii provenite din Australia cu identitatea personală. Alți respondenți cred că această carne cultivată în laborator poate consuma resurse poate chiar comparabile cu modalitățile tradiționale și că nu poate fi prietenoasă cu mediu. Mai jos sunt alte statistici interesante legate de Generația Z și studiul de față:

  • 17% dintre respondenți au respins toate alternative spunând că această variantă de carne produsă în laborator conține multe substanțe chimice și este ultra-procesată;
  • 11% au respins toate alternativele și au spus că vor consuma în continuare fructe și legume și își vor menține dieta vegetariană;
  • 35% au respins carnea de laborator și insectele comestibile însă au acceptat variantele procesate din plante deoarece „par mai naturale” și sunt „normale”;
  • 28% cred că produsele din carne create în laborator sunt acceptabile dacă tehnologia va fi perfecționată;
  • 9% au respins carnea de laborator însă au acceptat insectele comestibile deoarece sunt naturale.

În fine, mulți dintre respondenți au considerat că ideea de carne artificială reprezintă o altă problemă importantă pentru generația lor după încălzirea globală.

sursa: Science Daily
foto: The University of Sydney

Data actualizare: 18-09-2020 | creare: 18-09-2020 | Vizite: 127
Bibliografie
1. Gen Z not ready to eat lab-grown meat, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/09/200908085457.htm
2. Cultured Meat and Australia's Generation Z, https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2020.00148/full
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Carnea de laborator, textură similară cu cea a cărnii reale
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.