Ghid de practică clinică cu recomandări pentru tratamentul insomniei, publicat recent în Journal of Clinical Sleep Medicine

©

Autor:

Ghid de practică clinică cu recomandări pentru tratamentul insomniei, publicat recent în Journal of Clinical Sleep Medicine
Academia Americană de Medicină a Somnului a publicat un nou ghid de practică clinică care stabilește recomandări pentru utilizarea tratamentelor comportamentale și psihologice pentru tulburarea de insomnie cronică la adulți. Ghidul include o recomandare importantă, pe care clinicienii ar trebui să o urmeze în majoritatea circumstanțelor, pentru utilizarea terapiei cognitive comportamentale în tratamentul insomniei.

Publicat online în Journal of Clinical Sleep Medicine, ghidul actualizează parametrii practici ai Academiei Americane de Medicină a Somnului (AASM) din 2006. Ghidul a fost dezvoltat de un grup de lucru expert și aprobat de consiliul de administrație al AASM. Procesul de realizare a ghidului a inclus o revizuire sistematică a literaturii de specialitate, meta-analize și evaluarea dovezilor folosind metodologia GRADE.

Ghidul de practică clinică publicat anterior al AASM subliniază, de asemenea, că medicamentele pentru tulburarea de insomnie cronică ar trebui luate în considerare în principal la pacienții care nu pot participa la terapia cognitiv-comportamentală, la pacienții care încă prezintă simptome după această terapie sau la cei care necesită un adjuvant temporar la terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnie.

Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnie (CBT-I) combină una sau mai multe strategii de terapie cognitivă cu educația despre reglarea somnului plus strategii comportamentale, cum ar fi instrucțiunile de control al stimulului și terapia de restricție a somnului. Tratamentul implică de obicei patru până la opt ședințe. „Aceasta este prima revizuire sistematică care folosește sistemul GRADE pentru a evalua terapiile de insomnie comportamentală. ”, a spus autorul principal al studiului, Jack Edinger, doctor în psihologie clinică și profesor la secția de medicină a somnului la National Jewish Health din Denver.

Ghidul include mai multe recomandări condiționate, care necesită ca medicul să utilizeze cunoștințele și experiența clinică în timp ce ia în considerare valorile și preferințele pacientului. Ghidul sugerează, de asemenea, că igiena somnului nu trebuie utilizată ca tratament cu o singură componentă pentru tulburarea de insomnie cronică la adulți. „Deși practicile de igienă a somnului sunt adesea sugerate și bine înțelese de către pacienți, recomandările privind igiena somnului nu constituie o terapie eficientă de sine stătătoare. ”, a mai spus Edinger.

Insomnia implică dificultatea de a adormi sau de a avea un somn suficient cantitativ, în ciuda faptului că timpul pentru somn este suficient. Tulburarea de insomnie cronică, care afectează aproximativ 10% din populația adultă, se distinge printr-o tulburare a somnului, cu simptome asociate în timpul zilei, care apar de cel puțin trei ori pe săptămână timp de cel puțin trei luni.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-12-2020 | creare: 21-12-2020 | Vizite: 398
Bibliografie
New guideline supports behavioral, psychological treatments for insomnia, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201216134635.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: