ROmedic Firme medicale Medicamente, vitamine, suplimente nutritive

Care sunt beneficiile merișorului canadian pentru organism?

Temperaturile scăzute te pot predispune la infecții urinare, astfel încât este indicat să eviți cu orice preț senzația de picioare reci.

Cauzele infecțiilor urinare

Cistita şi pielonefrita, cunoscute sub numele generic de infecţie urinară, sunt două dintre cele mai frecvente afecțiuni ale vezicii urinare. Cistita este localizată la nivelul vezicii urinare, iar pielonefrita la nivelul rinichilor. Cele două afecțiuni sunt cauzate, în esență, de o slăbire a sistemului imunitar, fapt ce permite bacteriei E. coli (Escherichia coli)  să ducă la apariția infecțiilor urinare. E. coli este o bacterie ce trăiește în mod natural în organismul uman, fiind răspunzătoare de procesele digestive. Această bacterie este eliminată în mod normal prin urină, însă dacă sistemul imunitar este slăbit, ea poate provoaca infecţii.

Lenjeria intimă din materiale sintetice, pantalonii foarte mulați sau purtarea unui costum de baie care se usucă greu , pe fondul unui sistem imunitar slăbit cauzează  infecții urinare, în special persoanelor de sex feminin.

Cum putem preveni apariţia unei infecții urinare?

 

  • Consumaţi o cantitate mare de lichide, în special apă plată sau apă de izvor, ceaiuri etc.
  •  Urinaţi de fiecare dată când apare senzaţia.
  • Menţineţi o igienă intimă adecvată. Purtați lenjerie intima din bumbac și haine cât mai lejere.
  • Evitati băile în piscină și evitați umiditatea în zona pelviană. Clorul din piscină predispune la infecții urinare.
  • Goliţi vezica urinară cât mai repede posibil după un contact sexual.
  • Evitaţi produsele igienice şi cosmetice potenţial iritante.
  • De asemenea, alimentele picante şi cafeaua, consumate în exces, pot irita mucoasele, inclusiv uretra. Adoptați o alimentație cât mai alcalină pe bază de fructe, legume, semințe, iaurturi.
  • Consumul unui pahar de suc de merişor canadian sau unui supliment ce conţine extract concentrat de merişor Canadian zilnic se pare că scade incidenţa unei infecții urinare, având ca mecanism scăderea aderenţei  bacteriei E. coli la pereţii tractului urinar.

 

Beneficiile merisorului Canadian

Merișorul canadian este bogat în fibre și o sursă excelentă de vitamina C și fitonutrienți precum flavonoidele și proantocianidinele (PAC). Practic conține mai mulți antioxidanți fenolici decât multe alte fructe consumate în mod frecvent. Merisorul canadian s-a dovedit eficient și în prevenirea depunerilor bacteriilor pe dinti si gingii. Proantocianidinele din merisorul canadian suprimă procesul formarii placii dentare, avand si efect în prevenirea aparițiilor cariilor dentare. De asemenea, fitonutrientii din merisorul canadian au eficiență crescuta in reducerea inflamatiilor (pentru  aparatul urinar, gingii, tract digestiv). Printre aceștia amintim: proantocianidine (PAC), antociani (pigmenții flavonoizi care dau merișorului canadian nuanța sa uimitoare de roșu), flavonoli etc.

În acest sens, recomandăm CalmUrin™ Forte, supliment natural pe bază de extract superconcentrat  40:1 - din 40 g fructe proaspete de merișor canadian, îmbogățit cu vitamina H (biotină), cu un conținut standardizat de minimum 125 mg PAC (proantocianidine) în fiecare capsulă. CalmUrin™ Forte ajută la menținerea sănătății membranelor mucoase (inclusiv ale aparatului reno-urinar), contribuind la reducerea promptă a disconfortului la nivelul tractului urinar.

 În plus, CalmUrin™ Forte este benefic și pentru sănătatea mucoasei gastrice (stomacale), în cazul infecțiilor cu Helicobacter pylori și pentru normalizarea tranzitului intestinal. Proantocianidinele (PAC) din merisorul canadian ajută atat în privința bacteriei E.coli, dar intervin si în cazul bacteriei Helicobacter pylori prevenind depunerea ei  pe mucoasa gastrică. Această bacterie  este principala cauză în dezvoltarea gastritelor și a ulcerelor stomacale. Aproximativ 80% din ulcerele peptice sunt asociate cu prezența acestei bacterii.

Asadar, produsul CalmUrin™Forte are mai multe beneficii pentru organismul uman si este recomandat în mai multe afecțiuni și in cazul unui sistem imunitar deficitar.

Bucură-te în mod natural, de acțiunea  antioxidanților din merișorul canadian!