ROmedic Firme medicale Medicamente, vitamine, suplimente nutritive

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a articulatiilor

Articulațiile sunt mecanisme deosebit de fragile, astfel că odată ce cartilajele se erodează sau lichidul sinovial  devine insuficient, este mai greu sa se refaca. Indiferent că suferi de o formă de artrită, artroză sau alte forme de reumatism, iată ce poți face pentru a stopa agravarea condiției și a te bucura de mobilitate:
Mișcare
Exercițiul fizic este esențial pentru a evita pierderea de masă musculară din jurul articulațiilor. Exercițiul fizic vă poate ajuta să vă mențineți sau chiar să vă dezvoltați musculatura, oferind protecție articulațiilor. Efectuarea anumitor mișcări poate ameliora durerile și de asemenea, în anumite cazuri, poate limita progresia deteriorării articulare. Atenție însă, evitați sporturile de impact precum tenisul sau artele marțiale, ce pun presiune pe articulații. Se recomandă în special activitățile fizice care întăresc mușchii fără a afecta cartilajele, cum ar fi: pilates, yoga, înot.
Menținerea unei greutăți normale
Cu cât greutatea depășește limitele normale, cu atât presiunea pusă asupra articulațiilor (în special articulațiile genunchilor) este mai mare. Așadar, mișcarea regulată împreună cu un regim alimentar variat și sănătos vă vor ajuta să vă mențineți greutatea.
Adoptarea unui regim alimentar sănătos
Nu putem vorbi despre o dietă care să asigure prevenția bolilor articulare, însă se poate adopta un regim alimentar ce ajută la menținerea greutății în limite normale și care oferă substanțele nutritive de care organismul are nevoie pentru a se menține sănătos. O dietă corespunzătoare trebuie să fie variată, să conțină fructe, legume, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, dar și leguminoase, ouă și nuci. Evită alimentele procesate, grăsimile saturate, grăsimile trans, sarea în exces și zahărul.


Pentru a preveni apariţia durerilor articulare și pentru a păstra articulaţiile mobile, o atenție deosebită trebuie acordată protecției și refacerii lichidului sinovial.

Celadrin™ este un brevet 100% natural, cu studii clinice care îi dovedesc eficientă de peste 20 de ani şi este respectat şi apreciat atât în România, cât și la nivel mondial.

Formula  Celadrin™ ajută la menţinerea mobilităţii articulaţiilor, printr-un mecanism unic de acţiune, lubrifiază cartilajul articular în permanentă şi totodată ajuta la menţinerea în limite normale a lichidului sinovial.

Lichidul sinovial  are rolul de a umecta şi hrăni suprafaţa articulaţiilor mobile. Atunci când apar problemele la nivel articular, se produc dezechilibre ale lichidului sinovial. În condiţii normale, cartilajul articular are nevoie de o cantitate mică de lichid sinovial pentru a funcţiona corespunzător. Dacă lichidul sinovial creşte prea mult, pot apărea probleme, umflaturi, amorţeli, durere. Dacă lichidul sinovial scade prea mult, cartilajul se degradează şi se produce acea frecare tip os pe os.

Celadrin™ Extract Forte este recomandat atât seniorilor care au probleme articulare specifice înaintării în vârstă cât şi sportivilor care pun presiune pe articulaţii şi în timp risca tot felul de complicaţii.

 Conţine o formulă unică în Romania-Celadrin™, cu acţiune antiinflamatoare fără efecte adverse.

De asemenea formula Celadrin™ intra în compoziţia membranei celulelor sinoviale şi întăreşte membrana celulară, astfel încât aceasta este protejată de atacurile proceselor inflamatorii. Asigurând protecţia celulelor sinoviale, acestea pot secreta în cantităţi normale lichid sinovial, ceea ce permite pe timp îndelungat o nutriţie adecvată şi o funcţionare corespunzătoare la nivelul cartilajului articular.

 

Pentru probleme complexe la nivel articular, recomandam asocierea Celadrin Extract Forte cu CartiMix™Forte.

Bucura-te de sanatate! Bucura-te de viata!