Gorj: Secţia Ortopedie Traumatologie a SJU a fost extinsă printr-o investiţie de circa 660.000 lei

Data publicării: 04-05-2018

Secţia Ortopedie Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a fost extinsă în urma unei investiţii de circa 660.000 de lei, fiind inaugurată joi, cu ocazia împlinirii a 36 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Banii pentru extinderea secţiei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Gorj.

Totodată, a fost reabilitat şi Blocul Operator printr-o investiţie de 130.000 de lei, suma fiind asigurată de mai multe firme sau oameni de afaceri din judeţ.

"Am început undeva în februarie şi a durat până la mijlocul lunii aprilie, s-a lucrat numai noaptea, ziua nu se deranja nici actul operator, nici pacienţii, iar noaptea se lucra ca se reuşească să termine. Două saloane mari au fost făcute, au fost făcute trei cabinete pentru medici şi au fost făcute două săli de pansamente", a declarat şeful secţiei, medicul Bogdan Niculescu.

El a afirmat că, anual, circa 3.000 de pacienţi sunt internaţi în această secţie.

"S-au împlinit 36 de ani de la înfiinţarea Secţiei de Ortopedie, undeva în mai 1982. Cel care a fost întemeietorul acestei secţii este doctorul Constantin Şişiroi, dânsul este cel care a pus temelia Ortopediei, după care în următorii ani au venit alţi medici care au dezvoltat şi au încercat să ducă la nivel înalt Ortopedia în judeţul Gorj. (...) Avem 48 de paturi, cu trei săli de operaţie, cinci medici primari, doi medici specialişti, undeva la 3.000 de internări anual, cam 10.000 de consultaţii pe an în Policlinică şi undeva la 1.500 de intervenţii chirurgicale. Este un număr relativ mare pentru o secţie de 48 de paturi", a mai spus medicul.

Bogdan Niculescu a menţionat că, pe viitor, se intenţionează înfiinţarea unei secţii de Politraumatologie, care ar asigura efectuarea unor intervenţii complexe pacienţilor politraumatizaţi din accidente, căderi de la înălţime sau alte incidente.

"Ne gândim să înfiinţăm un compartiment sau o secţie de Politraumatologie, care să fie alcătuită dintr-un chirurg, un ortoped, chirurg vascular, chirurg toracic şi neurochirurg. (...) Pentru Secţia de Politraumatologie avem nevoie de minim un milion de euro, ca şi înfiinţare, ca şi dotare, trebuie angiograf, scule pentru neurochirurgie, sunt tot felul de aparate. În şase luni ar putea fi realizată cu siguranţă, dacă există voinţă şi politică şi dacă există deschidere şi din partea colegilor. Nu neapărat politicul ne împiedică, politicul e de acord, o să întâmpinăm foarte multe probleme şi dificultăţi din partea colegilor medici, pentru că este un concept nou şi de foarte multe ori probabil nu o să fie de acord foarte mulţi în cadrul consiliului nostru medical, dar vom vedea ce se va întâmpla pe viitor", a precizat Niculescu.

Preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a spus că, săptămâna viitoare, există posibilitatea să fie semnat contractul de reabilitare energetică a sediului SJU din strada Tudor Vladimirescu, banii provenind din fonduri europene.

"Sperăm ca săptămâna viitoare să semnăm reabilitarea energetică a sediului SJU din strada Tudor Vladimirescu, e un proiect mare pe care CJ nu şi-l permitea să-l finanţeze, peste 5 milioane de euro, care va schimba şi faţa clădirii şi costurile pe care le plătim an de an la căldură, la energie electrică", a afirmat Cosmin Popescu.
Sursa: Agerpres, 04-05-2018, Vizualizari 324
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.