ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Constanta

Diferența dintre Psiholog/Psihiatru și Psihoterapeut

Diferența dintre Psiholog/Psihiatru și Psihoterapeut

 

Diferența dintre Psiholog/Psihiatru și Psihoterapeut

 

Psihologul a terminat Facultatea de Psihologie și se ocupă cu studiul minții umane în toate ipostazele sale, este un bun cunoscător al sufletului omenesc și al comportmentelor umane și un fin observator. De obicei, psihologii se specializează în diverse ramuri, cum ar fi: psihologie clinică, psihologie comportamentală, psihologie educațională, psihologia muncii și transporturilor etc. Lista continuă și e foarte lungă. Psihologii clinicieni, vin și ei în contact cu ceea ce noi numim „pacienți”, contribuind la evaluarea acestora. De obicei, absolvenții facultății de psihologie, mai fac si un masterat, într-unul din domeniile psihologiei.

 

Psihiatrul este medic, a terminat Facultatea de Medicină și un rezidențiat de psihiatrie. El se ocupă cu diagnosticul și tratamentul tulburărilor psihice, așa cum sunt ele catalogate în diverse clasificări (ICD, DSM) și eliberează tratament medicamentos pentru diferite afecțiuni psihice.

 

Psihoterapeutul e o persoană care, fiind deja medic sau psiholog, a mai facut o formare, una aparte: o școală de psihoterapie (+ supervizare) și cel mai adesea și un master într-o anumită specializare. În afară de formarea pe care o face, viitorul psihoterapeut trece el însuși printr-o psihoterapie, analiză și dezvoltare personală continuă.

 
Programare