ROmedic Cabinete medicale Constanta Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Psihoterapie în Constanta

Psihoterapia este o relaţie.Este o relaţie terapeutică care se stabileşte între doi oameni. Psihoterapeutul nu judecă, nu etichetează, nu dă sfaturi, nu prescrie medicamente, nu oferă soluţii miraculoase, nu ia decizii în locul clientului. El este acolo cu omul, pur şi simplu ascultând şi având ca scop asistarea şi susţinerea persoanei în procesul de depășire sau rezolvare a problemelor. Schimbarea începe printr-o relaţie terapeutică bună, în care sunt implicaţi activi atât clientul, cât şi psihoterapeutul.


Psihoterapia este un proces.
Este foarte important să înţelegem că lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Ar fi iluzoriu să credem că problemele şi blocajele emoţionale “cimentate” în decurs de ani se pot rezolva într-o clipa. Procesul terapeutic parcurge anumite etape, durata lui depinzând de problematica individuală, motivaţia pentru schimbare, profilul de personalitate a clientului şi multe alte aspecte care ţin de individualitate, context, spaţiu geografic, disponibilitate fizică sau emoţională şi aptitudini.


Psihoterapia aduce schimbare.
Procesul de schimbare începe în cabinet, dar continuă în afara cabinetului. În timpul şedinţei clientul primeşte clarificări, este ajutat să se descopere, să-şi identifice nevoile emoţionale, să găsească direcţia cea mai bună, să-şi creeze mecanisme funcţionale pentru gestionarea problemelor în viaţa de zi cu zi. Condiţie ca aceste lucruri să aiba efect prelungit şi să aduca echilibru şi funcţionalitate este clientul să aibă un rol activ în acest proces. Să pună în practică între şedinţe lucrurile descoperite şi învăţate, să testeze moduri diferite de comportament în situaţii problematice, să exerseze diferite perspective în ceea ce priveşte modul de gândire şi de raportare la sine, la altul şi la lume, să se automonitorizeze pentru a observa reacţiile noi, stările, senzaţiile corporale etc. Cu alte cuvinte să se concentreze pe propria persoană şi să depună o anumite cantitate de efort pentru a atinge obiectivele stabilite în cadrul şedinţelor de terapie.


Psihoterapia este o cale spre echilibru, funcţionalitate şi o viaţă mai bună.
Procesul psihoterapeutic facilitează rezolvarea problemelor, depasirea dificultaţilor, prezintă noi modalitaţi de percepţie, lărgeşte paleta de alegeri, armonizează relaţiile, ajută la dezvoltare, la creştere emoţională, profesională şi relaţională.
Imaginează-ţi că eşti bucătar-şef într-o bucătări extreme de bine aprovizionată, care conţine toate ingredientele pe care ţi le poţi imagina. Să presupunem ca ai o viziune clară asupra reţetei culinare pe care doreşti să o faci şi ştii cum să combini toate aceste ingrediente uşor accesibile pentru a reuşi preparatul dorit. În timp ce lucrezi, eşti conştient că există multe alte ingredient care nu sunt adecvate creaţiei tale, aşadar nu le foloseşti, dar, în acelaşi timp, nu te simţi deranjat de existenţa lor. Pur şi simplu foloseşti acele ingredient care îmbunătăţesc valoarea creaţiei tale, şi laşi la o parte ingredientele care nu se potrivesc cu creaţia ta culinară.
Unele dintre ingredientele existente în această bucătărie bine aprovizionată se armonizează cu creaţia ta, altele nu. Deşi eşti conştient că prin adăugarea unora dintre aceste ingrediente nepotrivite creaţiei tale vei distruge complet creaţia ta culinară, nu simţi nevoia să împingi într-un colţ toate acele ingredient sau să le elimini din bucăterie, deoarece înţelegi că nu există niciun motiv pentru ca ele să ajungă în creaţia ta culinară, dacă tu nu le adaugi în ea. Şi din moment ce ştii cu claritate care ingrediente îmbunătăţesc reţeta şi care nu, nu simţi nici un fel de grijă cu privire la diversitatea de ingrediente care există în bucătărie.Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare