ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Radiologie dentară Radiologie dentară Bucuresti

Clinica Prof. Dr. Barbu este specializată în chirurgia implantară, protetica pe dinţi şi implanturi, estetica dentară, “One-day-treatment” pentru adulţi si copii necooperanţi, “Dinţi-într-o-zi”. Utilizând tehnici revoluţionare în domeniu, clinica nostră are ca principal obiectiv siguranţa pacientului, prin realizarea tratamentelor dentare de cea mai bună calitate.
Află cine este Dr. Horia Barbu şi ce îl recomandă!
Prof. univ. dr. Horia Barbu este medic primar în chirurgia dento-alveolară, doctor în ştiinţe medicale şi decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu.
Începând cu anul 2007, dr. Horia Barbu este printre primii utilizatori din România, a unei tehnici revoluţionare privind factorii de creştere PRF în adiţiile de os, blocurile osoase şi sinus-lift, studiată şi aprofundată prin specializarea efectuată în Israel, pe o perioadă de 8 ani. În acelaşi an, dr. Horia Barbu introduce o nouă metodă de inserare a implantului - "Tehnica "Dinţi într-o zi", popular cunoscută sub denumirea de “implant dentar rapid”. Deşi este o intervenţie de mare amploare, faptul că totul se poate face o singură dată, fără a mai fi necesară o reintervenţie - se poate vorbi de chirurgie implantară minim-invazivă, prin care organismul este supus unei intervenţii şi unei recuperări o singură dată.
În perioada 2010-2013, dr. Horia Barbu urmează două programe de master, atât în domeniul implantologiei în cadrul UMF “Carol Davila”, Bucureşti, cât şi în domeniul biomaterialelor , în cadrul Universităţii Politehnice, Bucureşti.
În anul 2011, prof. univ. dr. Horia Barbu a susţinut teza de doctorat cu titlul „Managementul pacientului osteoporotic în implantologie” în cadrul UMF "Carol Davila", Bucureşti. Teza a abordat graniţa dintre implantologie şi endocrinologie şi studiază posibilităţile de ameliorare a procesului de integrare şi de evitare a complicaţiilor redutabile care survin la pacientii cu osteoporoză şi, în special, în urma tratamentului osteoporozei.
Experienţa clinică a prof. univ. dr. Horia Barbu este materializată în cele 6 cărţi de specialitate publicate în România, cât şi în cele peste 80 de articole publicate în ţară şi străinătate, dintre care 10 sunt în reviste cotate ISI cu factor de impact , acoperind o gamă foarte largă în domeniul implantologiei şi endocrinologiei:
* sinus lift-ul -o nouă metodă minim-invazivă;
* regenerarea osoasă ghidată;
* repoziţionarea nervului alveolar inferior;
* management-ul pacientului osteoporotic în implantologie;
* încărcarea imediată a implanturilor – “Dinţi-intr-o-zi”,
* lifting-ul de fosă nazală.
Cu ajutorul a peste 38 de tehnici chirurgicale, prof. univ. dr. Horia Barbu face posibilă reconstrucţia patului osos pentru inserarea ulterioară a implantului dentar în orice situaţie. Astfel, prof. univ. dr. Horia Barbu este invitat la numeroase congrese, în special pe plan internaţional, pentru a prezenta tehnici chirurgicale avansate în implantologie (India, Italia, Israel, Austria, SUA, Coreea, Germania).
Prof. univ. dr. Horia Barbu a fost implicat în diferite studii multicentrice legate de regenerarea osoasă ghidată şi de tehnicile de augmentare ale sinusului maxilar, în colaborare cu New York University, Boston University, Tel Aviv University. Aprofundarea cunoştinţelor şi dezvoltarea competenţelor în domeniul implantologiei şi chirurgiei implantare, stau la baza tehnicilor aplicate de către dr. Horia Barbu în rezolvarea cazurilor cu un grad ridicat de dificultate, considerate de multe ori imposibile.
În anul 2015, dr. Horia Barbu înfiinţează în România, împreuna cu personalitati de renume din Singapore, “Institute of Advance Dental Education and Training” – IADET - Europe branch, o filială a Institutului IADET Singapore, în cadrul căruia organizează cursuri avansate de specializare în domeniul implantologiei.
În prezent, Prof. univ. dr. Horia Barbu este decanul Facultăţii de Medicină Dentară în cadrul Universităţii “Titu Maiorescu” din Bucureşti. În calitate de coordonator al disciplinei - Implantologie Orală, predă cursuri de specializare, atât studenţilor, masteranzilor, cât şi medicilor specialisti, alături de personalităţi de renume international: Prof. Robert Horowitz (New York University, SUA), Prof. Ziv Mazor (Israel), Prof. Adi Lorean (Israel), Dr. Henry Ho (Singapore), Prof. Joseph Nissan (Israel), Prof. Gavriel Chaushu (Israel).

Ultimele recomandări de la pacienți:

10-04-2016
Stoian Aurelia, 48 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare