IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON E-HEALTH AND BIOENGINEERING, EHB 2019

Data publicării: 11-11-2019

Perioada: 21-23 noiembrie, 2019
Locația: Iași
Web: www.ehbconference.ro

Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași organizează, împreună cu Societatea Română de Bioinginerie Medicală, cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale IEEE International Conference on e-Health and Bioengineering, EHB 2019, conferință ce se va desfășura la Iași, în perioada 21-23 noiembrie 2019. Conferința este organizată sub egida IEEE, Secțiunea IEEE România, IEEE-EMB și Capitolele IEEE-EMC, IEEE Signal Processing Romania, IEEE SMC Romania și co-organizată de Institutul de Informatică al Academiei Române, Filiala Iași. Lucrările acceptate de către comitetul științific vor fi indexate in bazele de date internaționale IEEE Xplore, SCOPUS și WoS (World of Science).

Conferința EHB 2019 este dedicată în principal sistemelor de e-sănătate, bioingineriei medicale și ingineriei biomedicale, dar se adresează și domeniilor conexe. Scopul și obiectivele sale specifice sunt promovarea conceptelor și tehnologiilor hardware și software avansate în domeniile emergente ale e-sănătății, dispozitivelor și instrumentației medicale, procesarea de biosemnale și a imaginilor medicale, informatică medicală, biomecanică, biomateriale, biotehnologii, fizică medicală, managementul asistenței medicale, (e)-tehnologiilor de învățare, de reabilitare și asistență, precum și a unor discipline mai tinere, cum ar fi bioinformatica, biologia sistemelor și fiziologia virtuală. În acest sens, o parte din viitoarele provocări remarcabile ale medicinei moderne, pentru care e-sănătatea și bioingineria, în general, sunt chemate să le abordeze, sunt: proteze complexe, noi dispozitive medicale și bioinstrumentație de diagnostic non-invaziv și tratament, instrumente robotice ghidate imagistic pentru intervenții chirurgicale, calculatoare si telecomunicații larg folosite la intervenție medicală, tehnici imagistice noi și multimodale pentru a vedea în interiorul corpului uman, de la organ la structurile sub-celulare, metode de diagnostic și terapii neinvazive sau proceduri minimal invazive, sistemee și tehnologiile inteligente vor fi folosite în ingineria reabilitării, noi posibilități de a furniza servicii de telemedicină și e-sănătate, precum și noi modalități de auto-îngrijire la domiciliu.

Se pare că nu există nicio limită în ceea ce ar putea face bioingineria în următorii ani pentru a revoluționa practica medicală. De fapt, următoarele generații de bioingineri, probabil, vor dezvolta lucruri pe care nu le putem încă imagina sau cel mult putem visa la ele.

Bazându-ne pe convingerea că subdomeniile și temele bioingineriei medicale reprezintă piloni fundamentali pentru consolidarea cercetării și a asistenței medicale, anul acesta motto-ul conferinței este „Tehnologie mai inteligentă pentru o sănătate mai bună".

Deschiderea oficiala a conferinței va avea loc joi 21 noiembrie 2019, ora 9.00
Având convingerea că prezenţa dumneavoastră va contribui la ridicarea prestigiului acestei conferinţe, vă aşteptăm cu drag.

Președinte conferința EHB 2019
Prof. Dr. Ing. Hariton COSTIN
Sursa: UMF Iași, 11-11-2019, Vizualizari 423
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.