Îmbunătățirea libidoului și a dispoziției sunt efectele unei diete chiar și la persoanele cu greutate normală

©

Autor:

Îmbunătățirea libidoului și a dispoziției sunt efectele unei diete chiar și la persoanele cu greutate normală
Dieta sau restricția calorică poate avea ca efect îmbunătățirea stării de sănătate, a dispoziției generale și a libidoului, precum și reducerea nivelului de stres, chiar și la persoanele care nu sunt obeze.

Un studiu desfășurat de Centrul de Cercetări Biomedicale Pennington din Baton Rouge a inclus 220 de persoane cu un index de masă corporală (IMC) între 22 și 28. Media de vârstă a fost 38 de ani și 70% dintre ele erau femei. Potrivit centrelor americane pentru prevenția și controlul bolilor, persoanele cu IMC între 18,5 și 24,9 au o greutate sănătoasă, cele cu IMC 25 - 29,9 sunt supraponderale, iar cele cu IMC peste 30 sunt obeze. Două treimi dintre persoane au trebuit să reducă aportul caloric cu 25%, iar o treime a mâncat ca de obicei.

Cercetările de până acum au arătat schimbările produse de reducerea caloriilor la persoanele obeze, dar acest nou studiu arată că restricția calorică duce la modificări biologice și fiziologice pozitive și la persoanele sănătoase, cu o greutate normală sau ușor supraponderale. După doi ani de dietă, persoanele normoponderale sau ușor supraponderale au pierdut în medie aproape 7,7 kg (sau 10,4% din greutatea inițială) și s-au bucurat de o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. La persoanele care nu și-au modificat alimentația nu s-au observat schimbări semnificative în greutate.

„O reducere cu 25% a aportului caloric este o mare provocare pentru majoritatea persoanelor”, a spus Dr. Scott Kahan. „În pofida faptului că subiecții au reuși doar o reducere de 12% a numărului de calorii consumate, beneficiile sunt foarte evidente, dovedind că și schimbările mici duc la rezultate impresionante.”

Reducerea greutății a dus la normalizarea glicemiei, îmbunătățirea colesterolului și la o tensiune arterială mai bună. Pe lângă scăderea greutății s-a putut observa la participanții la studiu o îmbunătățire a stării de spirit, inclusiv scăderea depresiei, o mai bună calitate a vieții, îmbunătățirea somnului, creșterea libidoului și îmbunătățirea relațiilor.

Experții sunt de părere că fiecare trebuie să urmeze dieta care i se potrivește, fie că este vorba de reducerea grăsimilor sau a carbohidraților, astfel încât aportului energetic să fie pe măsura consumului. Rezultatele vor apărea indiferent de tipul dietei. „Fiecare dintre noi are un corp unic, propriile preferințe și un alt stil de viață”, afirmă Kahan.

Sursa: MedlinePlus

Data actualizare: 05-05-2016 | creare: 05-05-2016 | Vizite: 1462
Bibliografie
Even Non-Obese Report Better Mood, Sex Drive After Dieting, link: https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_158604.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile restricției calorice (conform studiilor)
  • Mit - dacă te ridici flămând de la masă, trăiești mai mult
  • Reducerea aportului alimentar ar putea prelungi viața dacă adopți acest obicei din tinerețe
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum