Impactul unui câine de asistență pentru copiii cu autism: lumea acestora, extinsă de prezența câinelui

©

Autor:

Impactul unui câine de asistență pentru copiii cu autism: lumea acestora, extinsă de prezența câinelui
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Australia de Sud arată că prezența unui câine de terapie poate ajuta copiii cu autism să capete încrederea necesară pentru a depăși mediul lor obișnuit și a se aventura în locuri necunoscute, deși acest lucru este asociat de obicei cu un comportament impulsiv și imprevizibil.
Explorarea unor locuri noi, considerată o normalitate pentru persoanele fără tulburări de sănătate, este o experiență plină de provocări pentru copiii cu autism și părinții acestora. Studiul actual, condus de studenta Rebecca Appleby, sub coordonarea profesorului Shelley Wright de la Universitatea din Australia de Sud, s-a bazat pe interviuri structurate efectuate cu părinți din familii care dețineau un câine de asistență pentru autism ca sprijin pentru copilul lor. Studiul a arătat că în medie, familiile au vizitat cu 8,5 locuri mai multe și au depășit spațiul propriei case cu mai mult de 20 de kilometri, după un an de la primirea câinelui de asistență.

Părinții au raportat o mai mare libertate pentru copiii cu autism sever, care în mod normal se deplasau într-un cărucior, fiind întotdeauna ajutați de către părinți. Câinele de asistență a înlocuit căruciorul, dar a acționat totuși ca o reținere naturală. După primirea câinelui de asistență, părinții au fost mai puțin reticenți în ceea ce privește părăsirea spațiului cunoscut de către copil, câinele ajutând copiii să își păstreze calmul și să prezinte mult mai puține crize.

Părinții incluși în studiu s-au declarat mai fericiți și mai încrezători să părăsească vasa împreună cu copii lor cu autism, după primirea câinelui de asistență. Singura frustrare semnalată de părinți a fost lipsa de înțelegere a oamenilor cu privire la drepturile de acces în instituțiile publice și în mijloacele de transport în comun ale câinilor de asistență, în unele cazuri accesul cu câinele fiindu-le interzis.

sursa: Medical News
foto: James King (când era copil) cu Winter, câinele său de asistență. University of South Australia.

Data actualizare: 04-07-2022 | creare: 04-07-2022 | Vizite: 279
Bibliografie
Specially trained therapy dog expands the world for autistic children, https://www.news-medical.net/news/20220530/Specially-trained-therapy-dog-expands-the-world-for-autistic-children.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu cercetează legătura între aportul prenatal de fier și riscul de autism la copil
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  •