Împărțirea resurselor cu ceilalți influențează mortalitatea la nivel global

©

Autor:

Împărțirea resurselor cu ceilalți influențează mortalitatea la nivel global
A da și a primi crește starea de bine. Cel care primește beneficiază în mod direct, iar cel care dăruiește beneficiază în mod indirect, prin satisfacție emoțională. Acum, potrivit unui nou studiu, cei care împart mai mult trăiesc de asemenea mai mult, existând o legătură puternică între gradul de generozitate și speranța de viață a membrilor unei societăți. Concluzia studiului a fost că indivizii trăiesc mai mult atunci când sunt darnici unul cu celălalt în cadrul unei societăți. Cercetătorii au utilizat date din 34 de țări implicate în proiectul National Transfer Accounts.

Rezultatele au fost publicate în revista PNAS.

Persoanele din Africa sub-sahariană, precum Senegal, împart cu ceilalți cel mai mic procentaj din venitul lor, au cea mai mare rată de mortalitate din toate țările studiate și decedează mai repede. Deși Africa de Sud este mai dezvoltată din punct de vedere economic decât restul țărilor din Africa, mortalitatea este relativ înaltă, iar oamenii împart puține resurse. În aceste locuri, rata mortalității copiilor și altor persoane tinere până în vârsta de 20 de ani este mai mare decât în alte țări studiate.

Societățile din țările din Europa de Vest și Japonia transferă mulți bani celor tineri și vârstnici, iar rata mortalității este scăzută. De asemenea, și țările din America de Sud raportează o rată mare a transferurilor monetare, iar aici persoanele împart peste 60% din veniturile medii cu ceilalți. În America de Sud, rata mortalității este mai scăzută decât în Africa sub-sahariană dar mai mare decât în Europa de Est, Australia, Japonia și Taiwan.

Dintre toate țările studiate, Franța și Japonia au cea mai scăzută rată a mortalității. Aici, un individ împarte cu ceilalți între 68% și 69% din venitul pe viață, iar riscul de deces în următorul an la persoanele peste 65 de ani este la jumătate față de China și Turcia, unde oamenii împart doar între 44% și 48% din venitul pe viață.

Ceea ce este interesant este faptul că relația dintre generozitate și venit nu depinde de sursa banilor, de la stat sau de la familie. Ambii factori determină o speranță mai mare de viață, în comparație cu societățile cu mai puține transferuri monetare.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-09-2020 | creare: 13-09-2020 | Vizite: 381
Bibliografie
Resource sharing affects mortality worldwide: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/09/200901125912.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Actele de generozitate ne fac mai fericiţi
  •