Imposibilitatea financiară de a participa la activități care susțin bunăstarea socială, cauza achiziției alimentelor nesănătoase

©

Autor:

Imposibilitatea financiară de a participa la activități care susțin bunăstarea socială, cauza achiziției alimentelor nesănătoase
Un studiu care analizează obiceiurile de cumpărare ale părinților cu venituri reduse arată că în rândul acestora există o tendință accentuată de achiziționare a unor alimente nesănătoase, ce derivă din dorința de a compensa activitățile care susțin bunăstarea socială și pe care nu și le pot permite.
Studiul, efectuat asupra familiilor cu venituri reduse din Anglia, a analizat modul în care practicile alimentare ale acestor familii pot fi influențate de „mediul alimentar” al acestora. Studiul a inclus 60 de părinți cu venituri reduse, majoritatea femei, recrutați din cartiere defavorizate din trei regiuni ale Angliei. Participanții la studiu au participat la interviuri semi-structurate cu privire la practicile de cumpărare, preparare și consumare a alimentelor în familie și rolul membrilor familiei în implementarea acestor practici. Cercetătorii au analizat cum pot factorii socio-economici sau reclamele și promoțiile întâlnite în zona în care trăiesc să influențeze alegerile oamenilor.

Descoperirile susțin opinia generală conform căreia un mediu alimentar în care alimentele nesănătoase și ieftine sunt omniprezente și comercializate intens, îi determină pe părinți să-și hrănească familiile cu ele. Studiul actual sugerează și ideea conform căreia tendința de achiziție a unor alimente nesănătoase este accentuată și de imposibilitatea oamenilor de a-și permite participarea la activități sociale cu copiii lor. Principalul exemplu de rutină identificată în studiu a inclus vizite ale familiei la magazine de tip fast-food.

Pe baza rezultatelor studiului, autorii solicită modificarea politicilor actuale de promovare a alimentelor nesănătoase, implicit eliminarea promoțiilor la alimente nesănătoase și a punctelor de vânzare din mediul lor alimentar. De asemenea, autorii solicită creșterea numărului de activități familiale la prețuri accesibile disponibile în comunitățile locale defavorizate, scheme de beneficii extinse sau abordări noi pentru a ajuta familiile sărace să își asigure o securitate financiară.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-08-2022 | creare: 26-08-2022 | Vizite: 287
Bibliografie
Study sheds light on the food buying habits of low-income parents, https://www.news-medical.net/news/20220824/Study-sheds-light-on-the-food-buying-habits-of-low-income-parents.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternarea între o dietă bogată în grăsimi și o dietă echilibrată poate ajuta la controlarea obezității
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Nutriția personalizată este superioară recomandărilor universale pentru o alimentație sănătoasă
  •