Incidența diabetului de tip 2 poate fi redusă prin creșterea consumului de cereale integrale

Incidența diabetului de tip 2 poate fi redusă prin creșterea consumului de cereale integrale

©

Autor:

Incidența diabetului de tip 2 poate fi redusă prin creșterea consumului de cereale integrale
Consumul crescut de alimente din cereale integrale ar putea reduce semnificativ incidența diabetului de tip 2 și costurile asociate cu tratamentul bolii, potrivit unui studiu recent al Universității din Finlanda de Est și al Institutului Finlandez pentru Sănătate și Bunăstare.
Diabetul de tip 2 este una dintre bolile cronice cu cea mai rapidă creÈ™tere atât în ​​Finlanda, cât È™i la nivel global. AlimentaÈ›ia sănătoasă care sprijină gestionarea greutății este cheia pentru prevenirea diabetului de tip 2. Asocierea consumului zilnic de alimente din cereale integrale cu un risc mai mic de diabet a fost demonstrată în numeroase studii.

„Conform recomandărilor nutriÈ›ionale, cel puÈ›in 3-6 porÈ›ii de alimente din cereale integrale ar trebui consumate zilnic, în funcÈ›ie de necesarul de energie al unui individ. O treime dintre finlandezi nu mănâncă nici măcar o doză de cereale integrale în fiecare zi, iar două treimi au un aport prea scăzut de fibre”, spune managerul de cercetare Jaana Lindström de la Institutul Finlandez pentru Sănătate È™i Bunăstare.

„Studiul nostru arată că o porÈ›ie de cereale integrale ca parte a dietei zilnice reduce incidenÈ›a diabetului de tip 2 la nivel de populaÈ›ie È™i, în consecință, costurile directe legate de diabet. În următorii zece ani, potenÈ›ialul societății de a realiza economii de costuri ar fi de la 300 de milioane (-3,3%) la aproape un miliard (-12,2%) de euro, în funcÈ›ie de proporÈ›ia presupusă a alimentelor din cereale integrale incluse în dieta zilnică”, spune profesorul Janne Martikainen de la Universitatea din Finlanda de Est.

Studiul actual a folosit concluzii din studii naÈ›ionale de urmărire, cum ar fi Studiul FinHealth, pentru a evalua efectele asupra sănătății È™i ale economiei ale consumului crescut de alimente din cereale integrale asupra prevenirii diabetului de tip 2. „Combinând datele la nivel de populaÈ›ie privind incidenÈ›a diabetului de tip 2 È™i costurile tratamentului acestuia, precum È™i dovezile publicate cu privire la efectele modului în care consumul de alimente din cereale integrale reduce incidenÈ›a diabetului de tip 2, am reuÈ™it să evaluăm potenÈ›iale beneficii economice È™i de sănătate din punct de vedere social È™i individual”, spune Martikainen.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-11-2021 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 453
Bibliografie
Increased consumption of whole grains could significantly reduce the economic impact of type 2 diabetes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211025101746.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cereale integrale previne diabetul de tip 2
  • Cerealele integrale pot oferi protecÈ›ie împotriva afecÈ›iunilor cardiovasculare
  • Beneficiile cerealelor integrale - de ce să le alegem
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum