Inhibitorii unei proteine, foarte eficienți în atenuarea severității COVID-19

©

Autor:

Inhibitorii unei proteine, foarte eficienți în atenuarea severității COVID-19
Acțiunea inhibitoare a integrinei/inhibitorului factorului de creștere beta 1 (TGF-β1) asupra SARS-CoV-2, demonstrată în cadrul unui studiu recent publicat pe serverul medRxiv.
Rezultatele studiului sugerează că inhibitorii GLPG-0187 ai integrinei au potențialul de a preveni infecția cu SARS-CoV-2, dar și de a scădea nivelurile de TGF-β, un factor de creștere care induce răspunsurile imune cronice asociate cu severitatea SARS-CoV-2, determinând scăderea severității COVID-19, a spitalizării și a decesului, în special la populațiile vulnerabile și nevaccinate.

În studiul actual, cercetătorii au comparat nivelurile plasmatice ale TGF-β activ și total la pacienții pozitivi cu COVID-19. Nivelurile plasmatice de TGF-β1 au fost corelate cu vârsta, rasa și numărul de medicamente, dar nu și cu sexul pacienților. Cercetătorii au tratat în prealabil celulele epiteliului căilor respiratorii mici umane (HSAE) cu 1 sau 2 µM din inhibatorul GLPG-0187 timp de două ore, urmate de infecție prin rotație cu pseudovirus. Experimentele au fost, de asemenea, efectuate folosind pseudovirusul Omicron pe celule HSAE cu sau fără inhibitorul de integrină GLPG-0187. În mod similar, celulele HSAE au fost pre-tratate cu inhibitor MEK (MEKi) VS-6766 pentru a evalua efectul său inhibitor asupra infecțiilor cu pseudovirus.

Tratamentul prealabil al celulelor HSAE cu un inhibitor GLPG-0187 de pan-integrină a blocat mai multe variante SARS-CoV-2 în celulele HSAE într-o manieră dependentă de doză. Cu toate acestea, acțiunea inhibitorie a dus la cea mai semnificativă scădere a infecției cu pseudovirus de către varianta Delta.

Similar, tratamentul prealabil al celulelor HSAE cu inhibitor MEK (MEKi) VS-6766 a îmbunătățit inhibarea infecției cu pseudovirus de către GLPG-0187. În plus, tratamentul combinat cu compusul inhibitor de protein kinază activat de mitogen (MEKi) VS-6766 și GLPG-0187 a îmbunătățit inhibarea infecției cu pseudovirus în comparație cu tratamentul fie cu VS6766, fie cu GLPG-0187.

Studiul preclinic actual a arătat că inhibitorul de integrină/TGF-β1 GLPG-0187 a inhibat infectarea mai multor variante de pseudovirus, inclusiv varianta Delta foarte transmisibilă (prevalentă din august 2021) și varianta Omicron (care a devenit cea mai răspândită variantă în decembrie 2021) , în celulele HSAE. În plus, rezultatele studiului susțin concluziile altor studii care raportează că tratamentul cu GLPG-0187 poate oferii beneficii populațiilor de pacienți cu COVID-19 cu niveluri ridicate de TGF-β1. Nivelurile de TGF-β1 sunt mai ridicate la pacienții vârstnici, albi și hispanici/latini, cât și la pacienții antecedenți de boală cronică de rinichi, printre alții.

sursa: News Medical
foto: faboi/Shutterstock

Data actualizare: 24-06-2024 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 343
Bibliografie
Integrin/TGF-β1 inhibitors highly effective in attenuating COVID-19 severity, link: https://www.news-medical.net/news/20220105/IntegrinTGF-ceb21-inhibitors-highly-effective-in-attenuating-COVID-19-severity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antivirale naturale (alimente) - eficiente împotriva coronavirusului?
  • Tratament COVID-19 în New York: vitamina C
  • COVID-19: Terapia cu plasmă convalescentă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum