Învățarea unei limbi străine, chiar și pe termen scurt, îmbunătățește agilitatea mentală

©

Autor:

Învățarea unei limbi străine, chiar și pe termen scurt, îmbunătățește agilitatea mentală
Agilitatea mentală poate fi îmbunătățită dacă învățăm o limbă străină, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, atenția are și ea mult de câștigat, după doar o săptămână dedicată studiului unei noi limbi. Dacă exersăm regulat, aceste beneficii mentale se mențin.

La aceste concluzii au ajuns autorii unui studiu, cercetători ai Universității din Edinburgh, la care au participat 33 studenți cu vârste variate (cuprinse între 18 și 78 de ani). Aceștia au frecventat un curs de o săptămână de învățare a limbii galice scoțiene.

Cercetătorii au măsurat nivelul de atenție al participanților printr-o serie de teste, fiind interesați de capacitatea acestora de a se concentra pe anumite sunete și pe abilitatea de a filtra informațiile relevante. Rezultatele la teste au fost comparate cu ale altor participanți (un grup care făcuse un curs de o săptămână care nu presupunea învățarea unei noi limbi și un grup care nu a participat la niciun curs).

După o săptămână, cursanții au fost din nou testați și s-a observat o îmbunătățire a atenției la cei care participaseră la cursurile intensive, dar doar cei care învățaseră o limbă străină aveau rezultate semnificativ mai bune decât ale celor care nu avuseseră niciun curs.

Rezultatele sunt valabile pentru toate categoriile de vârstă, ceea ce arată cât de benefică este învățarea unei noi limbi chiar și la o vârstă mai înaintată.

În plus, la persoanele care au exersat timp de minimum 5 ore pe săptămână, efectele benefice s-au menținut și la câteva luni distanță de la curs.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 04-08-2019 | creare: 02-05-2016 | Vizite: 1234
Bibliografie
Short-term language learning aids mental agility, study suggests, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/309596.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Folosirea telefonului la volan - riscuri şi consecinţe
  • Artele marțiale pot îmbunătăți pe termen lung durata atenției și vigilența
  • Beneficiile meditației asupra capacității de atenție se mențin pentru minimum 7 ani (Studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum