Investigații privind asocierea suplimentării cu vitamina D cu ameliorarea durerilor lombare

©

Autor:

Investigații privind asocierea suplimentării cu vitamina D cu ameliorarea durerilor lombare
Deficiența de vitamina D este recunoscută pentru impactul său asupra sistemului musculo-scheletic și a fost legată de diferite condiții de durere cronică, inclusiv durerile de spate inferioare, care sunt o cauză majoră a dizabilității la nivel global. Cu toate acestea, rolul vitaminei D în ameliorarea durerilor lombare rămâne puțin explorat.
Un studiu recent publicat în jurnalul Nutrients a investigat asociațiile dintre nivelurile de vitamina D sau utilizarea suplimentelor de vitamina D și incidența durerilor lombare, folosind o cohortă largă din Biobanca Regatului Unit. Studiul a inclus adulți cu vârste între 40 și 69 de ani. Nivelurile de 25-hidroxivitamina D în ser au fost folosite pentru a evalua statusul de vitamina D, cu deficiența definită ca niveluri sub 30 nmol pe litru și insuficiența între 30 și 50 nmol pe litru.

Rezultatele au indicat că nu există asociații semnificative între nivelurile de vitamina D în ser, utilizarea suplimentelor de vitamina D și incidența durerilor lombare. Aceasta lipsă de asociere semnificativă poate fi atribuită naturii multifactoriale a durerilor lombare. Deși vitamina D este crucială pentru sănătatea musculo-scheletică și are un rol antiinflamator, durerile lombare pot fi cauzate de o gamă largă de factori, inclusiv obiceiuri sedentare, leziuni, ocupații care implică posturi de lucru nesănătoase, comorbidități și motive genetice.

Cercetătorii au concluzionat că, în timp ce vitamina D are un rol vital în sănătatea generală, eficacitatea sa în ameliorarea durerilor lombare necesită investigații suplimentare orientate către etiologiile specifice ale acestei condiții.

sursa: News Medical

Data actualizare: 14-03-2024 | creare: 14-03-2024 | Vizite: 193
Bibliografie
Could vitamin D levels be associated with lower back pain?, link: https://www.news-medical.net/news/20240313/Could-vitamin-D-levels-be-associated-with-lower-back-pain.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Deficiența de vitamina D în sarcină poate crește riscul de scleroză multiplă la copii
  • Deficitul de vitamină D în sarcină și dificultățile de învățare la copii
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  •