ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

*DRAGOSTE SAU DEPENDENTA? DEZVOLTARE PERSONALA, AUTOCUNOAŞTERE, VINDECARE EMOTIONALA

Autor: Iuliana Fűlas

 

Oamenii devin dependenti de dragoste, in general, din cauza unui abandon de la ingrijitorii lor primari (parinti, bunici). Nevoile lor cele mai de pret, dragoste, validare si conexiunea cu unul/ambii părinti nu au fost indeplinite si acest lucru afectează in mod dramatic viata de adult.


Dragostea dependenta este preocuparea obsesiva de a mentine contact permanent cu celalalt. Incredere este absenta. In astfel de relatii adesea este prezenta anxietatea insotita de gelozie si temeri ce deriva din frica de a nu fi parasit. Relatiile de dragoste dependenta sunt dureroase, provoaca traume.

 

Dragostea sanatoasa ne ajuta sa ne dezvoltam, sa fim noi insine, dependenta ne blocheaza. Adevarata dragoste este datatoare de viata. Este o energie hranitoare, care nu cunoaste limite si care nu raneste, ci vindeca. Ca orice dependenta, recuperarea de dependenta de dragoste este un proces de auto-descoperire.


Ce vom face in sedintele de psihoterapie?


Vom vorbi despre experientele din copilărie ale abandonului, navigarea prin sentimentele de durere, teamă, furie si gol care pot iesi la suprafată.

 

Vom invata:


- tehnici pentru eliminarea dependentei emotionale,
- tehnici pentru eliminarea regulilor care ne limiteaza,
- vom folosi metode psihologice pentru a avea o relatie de cuplu fericita,
- metode de dezvoltare a iubirii neconditionate,
- tehnici de autocontrol,
In primul rand trebuie sa ne vindecam emoţional şi apoi sa invaţam sa iubim şi sa fim iubiţi.

 

Psiholog, Psihoterapeut: Iuliana Fűlas
Telefon: 0723081070.

 
Programare