ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

*Increderea in sine. Psihoterapie ortodoxa si Religie.

Autor: Iuliana Fűlas

 

Daca simti indoiala, nemultumire si neincredere in sine, daca gandesti negativ despre sine, se intrerupe legatura cu Dumnezeu si in acel moment incepe autodistrugerea ta... pt ca daca nu avem incredere in sine, nu mai primim energie. Iar intreruperea energiei reprezinta intreruperea iubirii fata de divinul din noi, adica de Dumnezeu.

 

Iisus i-a spus lui Petru: "...de ce te-ai indoit?" I-a fost frica si a inceput sa se scufunde in mare! Ce fel de oameni erau in jurul lui Iisus? Oameni care nu aveau incredere in ei, care se temeau. Acelasi lucru se intampla si azi.

 

Dumnezeu ne-a spus ca prima data trebuie sa credem in dumnezeul din noi - (dumnezeul din noi inseamna increderea in sine), "bateti si vi se va deschide", "cereti si vi se va da", "muntii se vor muta" "sa ai credinta cat un bob de mustar" etc - peste tot exista indemnul sa nu ne temem, sa nu ne indoim, sa mergem inainte, sa indraznim, sa credem in divinul din noi. Orice ni s-ar intampla - trebuie sa credem in eul nostru Divin.

Pt ca atunci cand pierdem sentimentul divinitatii, cand nu mai credem in eul nostru divin si credem eul nostru omenesc, iar eul omenesc este constientul, incepe autodistrugerea....

 

In psihoterapia ortodoxa plecam de la premisa ca principala boala a omului inseamna absenta lui Dumnezeu in viata sa...

 

Iuliana Fülas, psiholog clinician, psihoterapeut integrativ.

Programari pt sedinte de psihoterapie ordodoxa:
Telefon: 0723.081070

 
Programare