Laszlo Attila: Legea vaccinării, unul dintre cele mai superficiale proiecte legislative cu care m-am întâlnit

Data publicării: 06-10-2017

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Laszlo Attila, consideră că proiectul Legii vaccinării este cel mai superficial act normativ pe care l-a văzut în cei cinci ani de carieră parlamentară.

Laszlo Attila a declarat joi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere pe tema Legii vaccinării organizată de parlamentari clujeni, că proiectul a trecut printr-un proces destul de dificil, care a avut ca scop transformarea sa într-o lege coerentă, demersul apropiindu-se de final.

'Este o lege care a fost scrisă, iniţial, cu foarte mult timp în urmă şi a trecut mult până a ajuns la Parlament. Trebuie să vă spun că din experienţa mea de 5 ani ca parlamentar, este unul dintre cele mai superficiale proiecte legislative cu care m-am întâlnit. M-a îngrozit faptul că doar observaţiile pe legislaţia în vigoare acoperă 21 de pagini, din care 9 pagini sunt probleme de corelări legislative cu legislaţia în vigoare. (...) Am depus eforturi mari să fie o lege coerentă şi să corectăm problemele semnalate', a declarat presei, la finalul dezbaterii, preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat.

Potrivit acestuia mai sunt de dezbătut încă vreo 5-6 articole, pentru a se căuta forma în care să fie prezentate în plenul Senatului. Legat de proiectul legislativ, au fost, de asemenea, de rezolvat probleme de constituţionalitate sau de funcţionare a unor instituţii, însă, susţine Laszlo Attila, cu ajutorul dezbaterilor publice organizate şi prin dialogul cu persoanele şi entităţile implicate în acest domeniu, s-a ajuns la conturarea unei legi care, deşi este perfectibilă, reprezintă un pas înainte.

La dezbaterea publică au participat şi parlamentarii liberali Marius Nicoară şi Florin Stamatian, ambii fiind de părere că proiectul legii a fost deficitar.

Potrivit lui Marius Nicoară, membru în Comisia pentru sănătate a Senatului, un mare neajuns al proiectului este acela că a împărţit lucrurile în alb şi negru, pe principiul "cine e vaccinat e alb, cine nu, e negru".

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor Florin Stamatian este de părere lucrurile ar fi trebuit mai bine explicate publicului, pentru ca oamenii să înţeleagă riscurile la care se expun refuzând vaccinarea.

O dezbatere pe tema argumentelor pro şi contra Legii vaccinării a fost organizată joi la iniţiativa parlamentarilor clujeni ai PNL Marius Nicoară şi Florin Stamatian.

Au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai DSP Cluj, medici specialişti şi medici de familie, dar şi părinţi şi reprezentanţi ai societăţii civile.
Sursa: Agerpres, 06-10-2017, Vizualizari 3121
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.