Centru de Logopedie si Psihoterapie LogoBrain reprezintă modalitatea prin care noi încercăm să aducem un plus de valoare vieții celor care ne acordă încrederea lor, într-o manieră profesionistă, contribuind cu mândrie la evoluția și succesul lor. Logoedie , psihoterapie și consiliere psihologică
ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Cluj Napoca

Ce este consilierea psihologică?

Ce este consilierea psihologică?
Consiliere psihologică

“Consilierea psihologică este o formă de intervenție psihologică, care trebuie diferențiată de psihoterapie, cu care foarte adesea se confundă. Scopul ei este îmbunătățirea vieții, autocunoașterea și dezvoltarea personală în scopul prevenției și ameliorării problemelor emoționale, cognitive și de comportament. Diferența dintre cele două tipuri de intervenție constă în primul rând în problematicile abordate. În timp ce psihoterapia se adresează psihopatologiei, consilierea psihologică se focalizează pe optimizare și dezvoltare personală, dificultăți și probleme psihologice, tulburări minore de personalitate, patologie somatică în care sunt implicați factori psihologici.” (Prof. Univ. Dr. Daniel David, 2006).

 

Consilierea psihologică te va ajuta să-ți cunoști resursele dar și limitele, să iei decizii sau să acționezi în cunoștință de cauză, să cântărești alternativele și să iei cele mai bune decizii

 

De asemenea, se adresează și persoanelor care vor să inițieze un proces de autocunoaștere, pentru a-și îmbunătați calitatea vieții.

 

“Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale.”, conform FRP – Federația Română de Psihoterapie.

 

Când este recomandat să apelezi la psihoterapeut ca părinte ?

Dacă copilul tău se află într-o în situație dificilă de tipul :

  • tulburări de comportament
  • tulburări de adaptare
  • dificultăți de a gestiona emoțiile de frică, tristețe, agresivitate,
  • tulburări de comportament alimentar
  • tulburări de învățare
  • eșec scolar
  • probleme de concentrare a atenției.
 
Programare