Mahmureala, lipsa energiei și absenteismul de la studii, printre principalele consecințe ale consumului de alcool în rândul studenților

©

Autor:

Mahmureala, lipsa energiei și absenteismul de la studii, printre principalele consecințe ale consumului de alcool în rândul studenților
Consumul de alcool poate avea numeroase efecte directe asupra consumatorilor, majoritatea negative, care se răsfrâng asupra desfășurării normale a activităților zilnice. Un studiu recent, care a evaluat consecințele consumului de alcool în rândul studenților, a dus la identificarea a mai mult de 100 consecințe potențiale în urma consumului de alcool.
Cele mai frecvent raportate consecințe ale consumului de alcool au fost mahmureala, lipsa de energie pe parcursul zilei următoare și absenteismul de la studii sau de la locul de muncă. Studiul arată, de asemenea, că dezaprobarea părinților reduce consecințele legate de consumul de alcool. În medie, studenții s-au confruntat cu un total estimat de 102 de consecințe din cauza cinsumului de alcool, în cei patru ani de studii.
   
Pentru studiu, cercetătorii au chestionat 1.700 de studenți de la Universitatea Pennsylvania, pe parcursul celor patru ani de studii urmați de aceștia, de două ori în fiecare an. Întrebările au vizat identificarea unor consecințe determinate de consumul de alcool și experimentate de către studenți, cât și a unor factori predictori care au determinat creșterea ratelor consecințelor. De asemenea, sondajele au inclus și întrebări cu privire la cantitatea de alcool consumată de studenți.

Cercetătorii au descoperit că numărul mediu de consecințe legate de consumul de alcool per student pe parcursul celor patru ani a fost de 102, iar cantitatea consumată de alcool a influențat numărul consecințelor experimentate, studenții care au consumat mai mult alcool experimentând chiar și peste 120 de consecințe.

Aproximativ 97% dintre studenți au raportat că au experimentat mahmureala în ziua următoare celei în care au consumat alcool, iar 96% au raportat că au spus sau făcut lucruri jenante. Aproape 1 din 4 respondenți au spus că „au fost presați sau forțați să întrețină relații sexuale cu o altă persoană pentru că erau prea beți pentru a preveni acest lucru”.

Un lucru îngrijorător remarcat de cercetători este că peste 70% dintre respondenți au spus că „au nevoie de cantități mai mari de alcool pentru a simți orice efect”, ceea ce sugerează creșterea toleranței la alcool, un factor de risc pentru tulburările de consum de alcool.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-10-2022 | creare: 31-10-2022 | Vizite: 267
Bibliografie
College students suffer more than 100 alcohol-related consequences, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221027123948.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii care consumă băuturi energizante au un risc mare să treacă foarte repede la consumul de alcool
  •