Marcarea în timpul unor petreceri a evenimentelor pozitive din viață cresc suportul social perceput

©

Autor:

Marcarea în timpul unor petreceri a evenimentelor pozitive din viață cresc suportul social perceput
Recunoașterea evenimentelor și a realizărilor pozitive în timpul întâlnirilor cu prietenii pot îmbunătății relațiile sociale ale oamenilor. Un studiu publicat în Journal of Public Policy & Marketing arată că petrecerile realizate pentru socializare și pentru a marca evenimente pozitive din viață cresc suportul social perceput. Sprijinul social perceput reprezintă convingerea unei persoane că există un grup social care ar putea să îi fie alături în cazul apariției în viitor a unor evenimente negative în viață.

„Multe dintre petrecerile care urmează în această perioadă a anului includ minimum două condiții: consumul de mâncare și de bautură în timpul unor adunări sociale. Adăugarea celei de-a treia condiții, depunerea intenționată a efortului de a recunoaște realizările pozitive ale altcuiva, este esențială. Felicitarea unei persoane din grupul social pentru un nou loc de muncă sau pentru faptul că a reușit să fie acceptat la universitate, maximizează bunăstarea atât a persoanei felicitate, cât și propriei persoane”, declară co-autorul studiului, Kelley Gullo, profesor asistent la Universitatea din Indiana.

Pentru studiul actual, cercetătorii au realizat experimente comportamentale de-a lungul mai multor ani, pentru a înțelege cum anume sărbătorirea unor evenimente pozitive din viață influențează bunăstarea și dacă pot îmbunătății suportul social perceput. Descoperirile au arătat că, indiferent dacă adunările sunt organizate fizic sau virtual, dacă toți participanții sărbătoresc împreună evenimentele pozitive din viața lor, acest lucru crește suportul social pe care aceștia îl percep.

„Am descoperit că oamenii sunt mai sociali, cât și mai dispuși să lucreze în mod voluntar sau să doneze pentru o anumită cauză, atunci când se simt susținuți social. Din acest motiv, ar putea fi o idee bună ca organizațiile non-profit să organizeze campanii de donații în acele perioade din an în care mulți oameni sărbătoresc evenimente pozitive din viață, cum ar fi sărbători sau absolviri”, declară co-autorul Danielle Brick, profesor asistent de marketing la Universitatea din Connecticut.

Data actualizare: 27-12-2022 | creare: 27-12-2022 | Vizite: 260
Bibliografie
More than fun and games: Celebrations can benefit your health and well-being, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221221105752.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: