ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Liniştea inimii

Linistea este esenta inimii. Nu poti fi prezent in inimat ta, daca nu te ierti pe tine insuti si nu-i ierti pe ceilalti. Nu poti fi prezent in inima ta, daca esti ingrijorat sau furios. Nu poti fi prezent in inima ta,daca respiratia iti este superficiala sau laborioasa.
Atunci cand respiratia ta este laborioasa, gandirea iti este dirijata de frica si neliniste. starea mintii tale isi are radacinile in trecut sau in viitor. te concentrezi pe ceea ce fac alti oameni, pe cum sa faci ca sa te adaptezi lor, sau sa te aperi de faptele lor,. Ridici in jurul inimii tale o fortareata construita din ganduri. Respira adanc si intoarcete--te in inima ta.
Nu poti privi totul cu compasiune , decat daca te intorci in inima ta. Iar cel care nu priveste cu compasiune , nu vede lucrurile asa cum sunt. Tot ceea ce percepe, nu e nimic altceva decat o facatura, o hiperbola.
Cand te intorci in inima ta, te afli in linistea din care vin toate sunetele. Ca o barca pe ocean, simti valurile care unduiesc dedesuptul tau. Te misti impreuna cu valurile, dar stii ca nu esti valurile. Gandurile vin si pleaca, dar stii ca nu esti gandurile tale. Ramai in cadrul fluxului si refluxului, iesind si intrand, simtind contractia si expansiunea gandului.
Dedesuptul mintii care gandeste, se afla constienta pura, care nu judeca. De indata ce descoperi aceasta constienta, intri in inima. Atunci,a da si a primi nu mai necesita nici un efort.

 
Programare